Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Israil Sazanı Nasıl Avlanır

fegof

Yeni Üye
Adı
ismail uzun
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar başlık biraz absürt gelmiş olabilir ama daha acemiyim bir yerden başlamak gerekiyor :) balıkçılığa yeni başladım ve çok bir şey bilmiyorum. İlk kez balık tutmaya gidicem yarın Allah nasip ederse :) Ama hem şöyle bir alıştırma turu olsun hem de elimiz alışsın diye bir gölete İsrail sazanı tutmaya gidicem. elimde 505/4-5-6 iğneler ve 15-20 gramlık kurşunlar var. Ben bu ekipmanlarla hangi yemle, saat kaç civarlarında ve nasıl israil sazanı tutarım sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkürler...

serkanbey78

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, israil sazanı istilacı bir tür olarak bilinmekte ve tatlı sularımızda bolca bulunmaktadır. Neye olursa saldırır, oyüzden göllerimizde barajlarımızda diğer balık türlerinin tükenmesine sebep olmaktadır. Öncelikle neden israil sazanı tutmak istediğinizi anlayamadım çok tadsız ve çok kılçıklı bir balıktır, diğer yerli sazanlarımız gibi değil, kara sazan, aynalı sazan gibi olamaz. Yinede nasıl tutman gerektiğinden bahsedeyim, orta boy bir israil tutmak istiyorsan iğnenin 2 numara olması idealdir, hazır takımlardan kullanırsan tutma ihtimalin çok düşük olur, kendin hazırlamalı veya hazırlatmalısın, sarı renkli boncuk da olmalı, fakat bundan önce avlanacağın yerde israil sazanlarının genelde neye geldiğini öğrenmen lazım ki genelde dediğim şekilde sarı boncuk ve tane mısır a gelirler. Küçük boyları ise solcana atlar şamandıralı takım kullanılır burada. Tavsiyem 2 iğneli sarı boncuklu (avlanacağın merada balık sarı mısır veya boncuğa geliyorsa) dip takımı hazırlaman olacak, fakat günde 1-2 den fazla balık almak istiyorsan bulunduğun yerde yemleme yapman lazım, bunun içinde kuru ekmek, vanilya, yumurta, kuzu yemi, sarımsak tozu karıştırarak (en basit yemdir) toplam ağırlığı 3-4 kg olacak kadar hazırla, avlanacağın meraya göre genelde kıyıdan 30-40 metre uzağa yemleme yap (bunun için plastik roketler var kullanabilirsin) oltalarını da yemleme yaptığın yere at, genel olarak 1 gün önce yapılan yemleme daha iyi sonuç verir, eğer günübirlik av yapacaksan çok erken saatte (gece 03.00 - 04.00 ) gibi yemleme yapman lazım ki balıklar sabah karnını doyurmaya çıkınca kokuya gelsinler :) sabah saatlerinde 05.00 - 09.00 arası gibi iyi balık alabilme imkanın mevcut, onun dışında gün boyu vuruşlar alırsın. 4 tane olta atma hakkın var fazlası olursa jandarma ceza yazıyor, ama tek bir olta atmak içinde okadar yemleme zahmetine girmeye değmez. eğer merada balık varsa 4 olta ile akşama kadar kalırsan 3-4 kg balık rahat yakalayabilirsin diye düşünüyorum (akşam hava kararıncaya kadar kalmak şartıyla). Bu arada sazan dışında meranın durumuna göre aynalı sazan, kara sazan, akbalık alabilme imkanın olabilir. enaz 3 olta atmayacaksan okadar masrafa girme, gittiğin merada daha önce yemleme yapmış olta atmış balıkçılar varsa izin isteyip onların olduğu kısma yakın oltanı atabilirsin ve böyle meralarda sessizlik çok önemlidir, oltanı attıktan sonra enaz 20-30 metre geride oturmak ve beklemek zorundasın, ses balıkları kaçırır. Piknik alanlarında kalabalık yerlerde, müzik vb sesli unsurların bulunduğu alanlarda av yapmak biraz boş olur, alacağın balık azdır. İstanbul içinde isen yardımcı olmaya çalışırım özelden yazarsan. Ha bu arada son bir tavsiyem, israil i ancak yağda kızartıp yiyebilirsin mangal falan olmaz tadı daha kötü olur :) başka bir şeklide suda biraz haşlayıp, etlerini kılçığından ayıracaksın ve normal köfte malzemelerini koyup yoğurarak köfte yapacak yağda kızartacaksın öyle daha güzel :) Bol trofeli avlar dilerim.

serkanbey78

Yeni Üye
Adı
serkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu arada unutmadan; herzaman yakalayacağın balıkların sirkülerde belirtilen boylara uymasına ve avlanması yasak bölgelerde avlanmamaya dikkat etmeni öneririm. Rastgele

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu arada unutmadan; herzaman yakalayacağın balıkların sirkülerde belirtilen boylara uymasına ve avlanması yasak bölgelerde avlanmamaya dikkat etmeni öneririm. Rastgele
Herşey net anlatılmış.
Kitabı okuyup araştırsa belki bu kadar bilgi bulamazdı.
Bir mera bilgisi eksik kalmış. :)