Israrla hafif atçek takımı

Konuya bir çok usta katkı yapmış ve bize de faydalanmak düşüyor. Öncelikle katkılarından ötürü bütün forumdaşlara teşekkür ederim. Ben kamış boyu ile boy arasındaki orantıya takıldım. Kamış boyu ile boy uzunluğu arasında nasıl bir orantı kurulmalı? Boy uzunluğu arttıkça kamışın boyununda mı artması gerekiyor? Eğer durum böyle ise, bunun böyle olmasını gerektiren dinamekler nelerdir? kol uzunluğu ile kamışların sap uzunluğunun uygun olması mı? Kamış boyunun kişinin boyuna göre seçilmesi gerektiğini düşünen üstadlar bu konularda beni aydınlatırlarsa mutlu olurum. (çok soru sordum galiba🙂) Şimdiden teşekkür ederim.
Yok öyle bir şey... Yoksa Japonların 3.00 m lik kamış kullanmaması lazımdı... ama sap uzunlukları biraz daha fazla olabilirdi levrek kamışlarında.

Şimdi Maldivler'le ülkemizi niye kıyasladığımı soran olabilir. Geçen atçek meraklısı bir arkadaşım, Maldivler'e tatile gitti. Tabi takımları yanına aldı. Orada balık tutmaya izin verilen bir bölgede, bir daha zor göreceği bir av macerası yaşamış. Söylediğine göre; her atışa balık saldırısı var. Yakalanan balıklar sahtelerin iğnelerini düm düz etmiş. Bu arada küçük olanlarını çıkarıp fotoğraflayabilmiş (Blue Fin Jack) ve geri salmış. Sonra bir ara, deniz cam gibi olduğundan, sahteye doğru hızla yaklaşan büyük bir balığı (> 7kg) fark etmiş. Sahteyi almasın diye hızlı hızlı sarmış (Biz burada alsın diye uğraşırken!!!). Fakat başarılı olamamış. Balık oltada ve arkadaşım makine zarar gömesin diye, kalamayı gevşetmiş ve misina sonuna kadar boşalmış sonra çat... Elindeki tüm hafif dalarlı ve su üstü sahtelerin iğneleri dümdüz. Ve bir sahtesini ve misinasını kaybetmiş (gitti benim aldırdığım güzelim pahalı örgü misina) . Balık avı macerası kısa sürmüş. Başlamış düşüncelere (nereden misina ve sahte satın alabilirim vs) Zaten aşağıdaki ikinci fotoğraf herşeyi anlatıyor.

İşte bazıları öyle bir anlatıyor ki, sanki Maldivler'deyiz. Her atışa balık. Eğer böyle yerler varsa ve beni davet edip balığa çıkarmazsanız alacağınız olsun. (Kıyıdan atçek ve jig) 🙂. Tekneyi kabul etmem, ben zaten efsane eski balıkçı bir dostumla, canlı bırakma ile büyük balık yakalıyorum (çekerken elle çekiyoruz).

Dosyalar

• Resim 130.jpg
    Resim 130.jpg
    59.7 KB · Okunma: 103
  • 496160ab-bf63-4ef1-95b0-0bcb8556f1d9.jpg
    496160ab-bf63-4ef1-95b0-0bcb8556f1d9.jpg
    42.2 KB · Okunma: 96
Şimdi Maldivler'le ülkemizi niye kıyasladığımı soran olabilir. Geçen atçek meraklısı bir arkadaşım, Maldivler'e tatile gitti. Tabi takımları yanına aldı. Orada balık tutmaya izin verilen bir bölgede, bir daha zor göreceği bir av macerası yaşamış. Söylediğine göre; her atışa balık saldırısı var. Yakalanan balıklar sahtelerin iğnelerini düm düz etmiş. Bu arada küçük olanlarını çıkarıp fotoğraflayabilmiş (Blue Fin Jack) ve geri salmış. Sonra bir ara, deniz cam gibi olduğundan, sahteye doğru hızla yaklaşan büyük bir balığı (> 7kg) fark etmiş. Sahteyi almasın diye hızlı hızlı sarmış (Biz burada alsın diye uğraşırken!!!). Fakat başarılı olamamış. Balık oltada ve arkadaşım makine zarar gömesin diye, kalamayı gevşetmiş ve misina sonuna kadar boşalmış sonra çat... Elindeki tüm hafif dalarlı ve su üstü sahtelerin iğneleri dümdüz. Ve bir sahtesini ve misinasını kaybetmiş (gitti benim aldırdığım güzelim pahalı örgü misina) . Balık avı macerası kısa sürmüş. Başlamış düşüncelere (nereden misina ve sahte satın alabilirim vs) Zaten aşağıdaki ikinci fotoğraf herşeyi anlatıyor.

İşte bazıları öyle bir anlatıyor ki, sanki Maldivler'deyiz. Her atışa balık. Eğer böyle yerler varsa ve beni davet edip balığa çıkarmazsanız alacağınız olsun. (Kıyıdan atçek ve jig) 🙂. Tekneyi kabul etmem, ben zaten efsane eski balıkçı bir dostumla, canlı bırakma ile büyük balık yakalıyorum (çekerken elle çekiyoruz).
Bulmasını bilene Maldivler'den daha iyisi, 4x iğneleri hoşaf edenleri, yana yana 6x iğne arattıranları bile var. Dediğim gibi bulmasını bilene... Yalnız öyle her atışta bir balık yok! Atıp çekmekten tükenmeyene, yorgunluktan akşam yatağa yatar yatmaz sızıp, horulhorul horlamayana büyük balık gelirse şanstan gelir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kim ihtiyaçtan alıyor ki çoğu zaman.. Elimde üç tane spin makine vardı ikisini hediye ettim üç tane baitcasting makine vardı ikisini hediye ettim maksat yenilerine yer yapma bahanesi.. 🙂
Megaforce güzel makinadır. Bende kullanıyorum 🙂 6 kg dragı var daha ne olsun. Ama azıcık ağırca.

Bulmasını bilene Maldivler'den daha iyisi, 4x iğneleri hoşaf edenleri, yana yana 6x iğne arattıranları bile var. Dediğim gibi bulmasını bilene... Yalnız öyle her atışta bir balık yok! Atıp çekmekten tükenmeyene, yorgunluktan akşam yatağa yatar yatmaz sızıp, horulhorul horlamayana büyük balık gelirse şanstan gelir.

Neyse hayat daha güzeli ve iyiyi aramaktır. Elbet bir gün biz de buluruz, dua ediyoruz... Sizin gibi pozitif insanlara da ihtiyaç var. Benim tanıdıklarım hep balık yokluğundan yakındıklarında olsa gerek; beni etkiliyorlar. Dolayısıyla, çok sevdiğim bir şarkının sözleri benim durumumu anlatıyor. Ben gamlı HAZAN, balığı bulmasını bilenler ise BAHAR...Dinleyip de vazgeçmeliyim...

Hazır konu açılmışken bir öneri rica ediyorum.
Makina: 3000'lik kafa ile 4000'lik kafa arasında kafam gidip geliyor.
(link) 280 gr
(link) 235 gr

Kamış: Kamışta kararlıyım sadece atarı 7-23gr olacak. Slikon'a sardım bu sıralar.
(link) 140gr

Cihan 3000 i tercih et diyeceğim, ama, korkumdan ağzımın ucuyla söylüyorum. Nefesimi kestiler. İmdat diye bağırmama az kaldı 🙂

Tatlı su avında mı kullanıyorsunuz?
Tatlı su, tuzlu ikisinde de kullanıyorum. Spinle ilk levreğimi yakaladığım makinemdir ayrıca. Ayrı bir yeri var bende 🙂 Tatlı su için üretilmiş sanırım ama çokta önemli bir ayrıntı değil. Gayet akıcı güzel bir makina fiyatına göre.

Back