Yanliş anlaşilma ve ya yeni bir polemik oluşturmak asla istemem ama benim gözlemim(şahsi fikrim) Avrupa yakasini pek bilemem ama Anadolu yakasinda en iyi atiş yapan ve en usta balikçilar Üsküdar çikişlidir,
Meramizda kanal cok uzak oldugu ve iliskeni bol,nispeten sıg su olmasi vesilesiyle(hemen hemem bir cok dükkanin da burada olmasinin etkisi muhakkak vardir) avcinin Üsküdarda avlanabilmesi icin kendini her anlamda(fiziksel,atış teknigi,makina,kamiş,ekipman...vb) gelistirmesi gerekiyor,
Zaten sezonunda kandilli,kanlica,cubuklu civari daha iyi av verdigi için bir çok Uskudarli o civarda avlanir,
Başimdan geçen bir olayi paylasiyim mesela Avrupa yakasinda da sadece yenikoye gittim arkadaşimin yanina hem ziyaret hem ticaret misali aldim takimimi indim yenikoye basladim çalismaya inanilmaz temiz ve güzel bir mera ama kimse yok çünkü balik oraya göre açiktaydi her attigim inanin kanala giriyordu kursun haliyle dibe inmiyor boslugunu bile almadam balik kendisi akarken yakalanmiş geliyordu

Attigim mesafeyi goren abiler,kardeşler haliyle nereden geldigimi sordular ve "sen sezonda buraya gelsen dünyalari yakalarsin" diyerek ugurladilar beni...
Bunu bir böbürlenme gibi algilamayin Üskudarda standart ve ya bir tik üstü bir rapalaci 100-110m araligini ve ya biraz daha zorlayip ince bir ip ve daha iyi bir ekipmanla 120m civarini ve ya biraz daha üstünü benim gibi atabiliyor,
Üstünü atan ustalari da oturup izliyoruz ve kendimizi gelistirmeye calisiyoruz.
Çünkü balik alabilmek adina Üsküdarda bu mesafelere atış yapmak zorundayiz(hele ki kiş aylarinda daha fazlasini bile istiyor balik)
Cubukluda mesela benden yasli 3.60 silstar kamis kullanan ustalar indir bindir balik alabiliyor gozumle gordum niye 4.20,4.25,4.30...vb milyarlik kamis ve ya makina alsinlar ki?
Adamlar 10-20m den balik alabiliyorlar mera ve balik buna izin veriyor,
Keza duydugum kadariyla Avrupa yakasinda bir cok merada (derin su olan yerlerde) uzak erim atmaya ve ya o tip pahali ekipmanlar kullanmaya gerek yok ki,
Videolardan ve ya giden buyuklerimizden duyuyoruz,
Sözün kisasi benim nezlimde bu işin en profosyonel ve zorlu yapildigi yer malesef Uskudardir,
Biz de isterdik yorulmadan ıkınmadan sıkılmadan taşa topraga takilmdan,tonlarca takim taklavat vermeden tertemiz meralarda avlanmak

Meralarinizin kiymetini bilin dostlar,
Sinekten yağ cikartanlar var emin olun,
Rastgelsin,
Saygilarimla