Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul boğazı Kanal mesafesi !

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi
B

BS Okuru

Misafir
bence yanılıyoruz ılkerım makınaların hatta tur sayılarına bıle ben acıkcası guvenmıyorum soyle ornek verıyım daha dune kadar shımano bıomaster 8000 pg makınanın ozellıklerı bellı ıdı bu gun tum ozellıklerı degısmıs bır anda :) ustelık shımano jdm resmı sıtesındekı yazan tablo bu acaba yenı urunmu cıktı shımano jdm makınalarında dedım onada baktım oyle bı durumda olmadıgını gordum sonrasında soyle dusunmeye basladım acaba bızlere soylenen degerler yanlısmı ?

Burda yanlislik var usta pg ile hg nin yerini yanlis yazmislar biomaster sw8000pg 550gr 4.8 tur be 89cm olmali

B

BS Okuru

Misafir
Burda yanlislik var usta pg ile hg nin yerini yanlis yazmislar biomaster sw8000pg 550gr 4.8 tur be 89cm olmali
aynen bende oyle dusundum lakın hazırda var olan bır tablo var ıdı zaten nasıl oluyorda boyle yanlıslık yapmıslar buna anlam veremedım..hatta 6000 pg ozellıklerıde bellı ıdı ondakı durum banbaska bır hal almıs .

yükseltaktak

Aktif Üye
Adı
Yüksel Taktak
Yanliş anlaşilma ve ya yeni bir polemik oluşturmak asla istemem ama benim gözlemim(şahsi fikrim) Avrupa yakasini pek bilemem ama Anadolu yakasinda en iyi atiş yapan ve en usta balikçilar Üsküdar çikişlidir,
Meramizda kanal cok uzak oldugu ve iliskeni bol,nispeten sıg su olmasi vesilesiyle(hemen hemem bir cok dükkanin da burada olmasinin etkisi muhakkak vardir) avcinin Üsküdarda avlanabilmesi icin kendini her anlamda(fiziksel,atış teknigi,makina,kamiş,ekipman...vb) gelistirmesi gerekiyor,
Zaten sezonunda kandilli,kanlica,cubuklu civari daha iyi av verdigi için bir çok Uskudarli o civarda avlanir,
Başimdan geçen bir olayi paylasiyim mesela Avrupa yakasinda da sadece yenikoye gittim arkadaşimin yanina hem ziyaret hem ticaret misali aldim takimimi indim yenikoye basladim çalismaya inanilmaz temiz ve güzel bir mera ama kimse yok çünkü balik oraya göre açiktaydi her attigim inanin kanala giriyordu kursun haliyle dibe inmiyor boslugunu bile almadam balik kendisi akarken yakalanmiş geliyordu :)
Attigim mesafeyi goren abiler,kardeşler haliyle nereden geldigimi sordular ve "sen sezonda buraya gelsen dünyalari yakalarsin" diyerek ugurladilar beni...
Bunu bir böbürlenme gibi algilamayin Üskudarda standart ve ya bir tik üstü bir rapalaci 100-110m araligini ve ya biraz daha zorlayip ince bir ip ve daha iyi bir ekipmanla 120m civarini ve ya biraz daha üstünü benim gibi atabiliyor,
Üstünü atan ustalari da oturup izliyoruz ve kendimizi gelistirmeye calisiyoruz.
Çünkü balik alabilmek adina Üsküdarda bu mesafelere atış yapmak zorundayiz(hele ki kiş aylarinda daha fazlasini bile istiyor balik)
Cubukluda mesela benden yasli 3.60 silstar kamis kullanan ustalar indir bindir balik alabiliyor gozumle gordum niye 4.20,4.25,4.30...vb milyarlik kamis ve ya makina alsinlar ki?
Adamlar 10-20m den balik alabiliyorlar mera ve balik buna izin veriyor,
Keza duydugum kadariyla Avrupa yakasinda bir cok merada (derin su olan yerlerde) uzak erim atmaya ve ya o tip pahali ekipmanlar kullanmaya gerek yok ki,
Videolardan ve ya giden buyuklerimizden duyuyoruz,
Sözün kisasi benim nezlimde bu işin en profosyonel ve zorlu yapildigi yer malesef Uskudardir,
Biz de isterdik yorulmadan ıkınmadan sıkılmadan taşa topraga takilmdan,tonlarca takim taklavat vermeden tertemiz meralarda avlanmak :)
Meralarinizin kiymetini bilin dostlar,
Sinekten yağ cikartanlar var emin olun,
Rastgelsin,
Saygilarimla

yükseltaktak

Aktif Üye
Adı
Yüksel Taktak
Yanliş anlaşilma ve ya yeni bir polemik oluşturmak asla istemem ama benim gözlemim(şahsi fikrim) Avrupa yakasini pek bilemem ama Anadolu yakasinda en iyi atiş yapan ve en usta balikçilar Üsküdar çikişlidir,
Meramizda kanal cok uzak oldugu ve iliskeni bol,nispeten sıg su olmasi vesilesiyle(hemen hemem bir cok dükkanin da burada olmasinin etkisi muhakkak vardir) avcinin Üsküdarda avlanabilmesi icin kendini her anlamda(fiziksel,atış teknigi,makina,kamiş,ekipman...vb) gelistirmesi gerekiyor,
Zaten sezonunda kandilli,kanlica,cubuklu civari daha iyi av verdigi için bir çok Uskudarli o civarda avlanir,
Başimdan geçen bir olayi paylasiyim mesela Avrupa yakasinda da sadece yenikoye gittim arkadaşimin yanina hem ziyaret hem ticaret misali aldim takimimi indim yenikoye basladim çalismaya inanilmaz temiz ve güzel bir mera ama kimse yok çünkü balik oraya göre açiktaydi her attigim inanin kanala giriyordu kursun haliyle dibe inmiyor boslugunu bile almadam balik kendisi akarken yakalanmiş geliyordu :)
Attigim mesafeyi goren abiler,kardeşler haliyle nereden geldigimi sordular ve "sen sezonda buraya gelsen dünyalari yakalarsin" diyerek ugurladilar beni...
Bunu bir böbürlenme gibi algilamayin Üskudarda standart ve ya bir tik üstü bir rapalaci 100-110m araligini ve ya biraz daha zorlayip ince bir ip ve daha iyi bir ekipmanla 120m civarini ve ya biraz daha üstünü benim gibi atabiliyor,
Üstünü atan ustalari da oturup izliyoruz ve kendimizi gelistirmeye calisiyoruz.
Çünkü balik alabilmek adina Üsküdarda bu mesafelere atış yapmak zorundayiz(hele ki kiş aylarinda daha fazlasini bile istiyor balik)
Cubukluda mesela benden yasli 3.60 silstar kamis kullanan ustalar indir bindir balik alabiliyor gozumle gordum niye 4.20,4.25,4.30...vb milyarlik kamis ve ya makina alsinlar ki?
Adamlar 10-20m den balik alabiliyorlar mera ve balik buna izin veriyor,
Keza duydugum kadariyla Avrupa yakasinda bir cok merada (derin su olan yerlerde) uzak erim atmaya ve ya o tip pahali ekipmanlar kullanmaya gerek yok ki,
Videolardan ve ya giden buyuklerimizden duyuyoruz,
Sözün kisasi benim nezlimde bu işin en profosyonel ve zorlu yapildigi yer malesef Uskudardir,
Biz de isterdik yorulmadan ıkınmadan sıkılmadan taşa topraga takilmdan,tonlarca takim taklavat vermeden tertemiz meralarda avlanmak :)
Meralarinizin kiymetini bilin dostlar,
Sinekten yağ cikartanlar var emin olun,
Rastgelsin,
Saygilarimla
Eyvallah kardeşim...

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Erol 61 sen 80 90 metre atıyorsan eğer bu durumda ben 35-45 metreler arasında atıyorum. ki bu mümkün değil. bence deniz yanıltıyor.

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
Cümleten selamınaleyküm,bu mesafe meselesi benim de kafamı kurcalıyor,Salina üç parça kullanıyorum,avlandığım merada atışımı görenler iyi attığımı söylüyor ama 100 metreyi geçiyor mu geçmiyor mu emin değilim,bu atış iddiası için boş bir alan ayarlayıp organizasyon yapmak lazım,Sazancılar gibi :)

Erol 61

Daimi Üye
Adı
EROL
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlker abi bana kalırsa 100 filan atamıyoruz ben şöyle düşünüyorum ben 85 95 m arası atıyorum galiba sen de 75 85 olabilir

deep_._blue

Aktif Üye
Adı
Taner
havalı tufegımın sıfırlamasını yaparken ruzgarsız ortam olması ıcın fabrıkada duvardan duvara metre ile ölçum yapaparak sıfırlama yapıyordum. duvardan duvara net 52 mt gelıyor. bagazda atış yapan bazı arkadaşları gözlemledığımde bence 100 mt uzerınde rahatlıkla atış yapıyorlar.bu kıyaslamaya göre , lazer olçum cıhazı karada net sonuçlar verebılır ancak denızde pek randımanlı sonuç vermeyecek gıbı.

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
İlker abi bana kalırsa 100 filan atamıyoruz ben şöyle düşünüyorum ben 85 95 m arası atıyorum galiba sen de 75 85 olabilir
Olabilir kardeşim dediğim gibi karada atıp ölçmeden kesin bir şey demek zor,ya da bi tekneci ayarlayıp geçircez karşımıza o ölçecek,tabi o riske hangi tekneci girer o başka :D