Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Boğazdan lüfer akıp gidiyor su halen çok sıcak kıyıda balığı bulmak bu aralar zor uzun oltaya balık hızlandı hafta sonu fırtına var kıyı balıkçılığı için kısır giden süreç tersine dönecektir birazdaha sabır

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Boş geçen av raporlarına bir yenisini de ben ekleyeyim ;
Cumartesiyi pazara bağlayan gece Anadolu yakası Çakalburnundan üsküdara kadar olan arada 5 farklı mera denemesi yapıldı spin ile sonuç sıfır.
Çakalburnunda çıkan balık tekleme saat başı 1 tane şanslı kişiye piyango vuruyor genel olarak diğer meralarda hareket olmamasından kaynaklı da işi bilen bilmeyen ne kadar adam varsa merada olduğu içinde karışma dolanma birini beklerken dibe takma gibi olaylar da çokça yaşanıyor :)
Son dönemde 2 balık alıp insanları bir meraya yığan özellikle malzeme satışı yapan kişiler türedi gerek sosyal medya gerekse wp gruplarından bu adamlar normal şartlarda hızlı balık olduğunda özellikle rahat meralarda babasına haber vermez balık çıktığını , burada bu işe gönül vermiş yeni başlayan arkadaşlara da bir uyarı benden gelsin Beykoz Çakalburnu , kandilli yalı önü zor meralardır atışı yaptıktan sonra 38 gr vibrasyon da atsanız çok hızlı akar ve birileri mutlaka yakında birbirine dolanır onlar çözene kadar da sizin attığınız vibrasyon dibe takılır ve kurtulma şansı çok ama çok düşüktür işte orda malzemeci kazanır :) bu denklemi bilerek hareket etmek lazım
Geçen cumartesi sabah çakalburnuna gittim park yeri bulmak neredeyse imkansız, teeyyy 1 km yukarı bıraktım arabayı ana baba günü millet sırt sırta. Ben aslında yağmur var diye gittim fakat beklediğim yağmur geç başladı kuru kalabalık dağıldı :) bu cumartesi hava yine patlak ben yine nasipse aynı yerde olacağım. 2-3 yıldır yağmur kollarım boğaza gitmek için.
Sabah 3-4 balık çıktı saat 9 gibi balık bi girdi çıktı o arada 2 parça nasiplendik,
Orta suda 2. Kalamada alınan balıklar,
Paşaları aşağı bırakıyorum.

Takım bilgisi;
Kamış: Okuma makaira 430
Makine: Shimano Biomaster 8000 PG
momoi 8x 0,16 ip ile
Sahte: wily legend 9 cm (5 no her zaman favorimdir)
IMG_20251018_104740.jpg

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E

Erden Eren

Misafir
Hey maşallah be Barış. Emeklerine sağlık, bereketli olsun.
Araç parkı konusundaki sıkıntıyı çok fazla kişiden duyuyorum. Tek çözümü benim yöntemim olsa gerek.
Yaklaşık 10 senedir yalnızca 1 kez gittim boğaza. Böylece arabaya yer bulma ve park etme sorunu yaşamıyorum. =))

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
22.10.2025 - Sarıyer, Kefeliköy.
(Öğle 12.00 Gece 04.00)
1 lüfer, 1 sarıkanat, 4 çinekop.
Yem taze zargana, taze şakşak istavrit.
Takım bilgisi;
-Shimano ultegra 425 BX - 100-225 gr 3 prç.
-Shimano super aero surf leader 35 ci4
-
Vercelli Spyra Systeme 410 cm 100-200 gr 3 prç.
-Shimano fligen 35 sd ci4 surf makina

*Balıklar shimano ultegra bx kamış ile alındı.
*Vercelli kamış ile çapari, sıyırtma ve zargana topu çalışıldı.
*Yaklaşık 7-8 adet yaprak ve kraçeler suya iade.

Ekli dosyalar

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
25 Ekim Cumartesi akşamı @Umut19 'un öğleden sonra değerli emekleri ile tuttuğu taze izmaritler ile heves içinde soluğu 20:00 Sularında Anadolu yakası boğaz hattında aldık. Bu sene ilk defa tezgah harici ya da taze istavrit dışında kendi tuttuğumuz izmaritler ile avlanıyorduk. Takım taklavat olarak hazır ve nazır bir şekilde filetoları çıkarttıktan sonra ince mantarlı takımlarımız eşliğinde yemleri su ile buluşturduk.

Gel zaman git zaman yaklaşık 4 saatin sonunda 1-2 cılız vuruş dışında aksiyon olmadı ve balık çıkmadı. Merada başka balık alan da görmedik. Havanın güzel oluşu, yemli avda takımları yatırdıktan sonra sohbet, çay imkanı vb derken boğaz kenarında güzel bir akşam geçirdik ancak ne yazık ki skora çeviremedik. Özellikle işim olduğu için eşlik edemediğim ve Umut'un emek harcayarak tek başına tuttuğu izmaritlerin skor üretememiş olması hem üzdü ayrıca da biraz heves kırıcı oldu.

Av raporundan sonra başka bir noktaya parmak basmak istiyorum. 200 gram kurşunları atıştan sonra ip misinayı elde tutarak kontrol altına alıp hemen hemen tam düz karşımıza ya da birkaç derece minik sapmayla kendi av alanımıza düşürmemize rağmen, acemi vibrasyon sevdalısı arkadaşlar bizim kadar mesafe kat edemedikleri halde boğaz avcılığından bi haber şekilde dip bulma sevdası ile viblerin misinaları serbest bıraktıkları için akıntıyla 4-5 kere belki de daha fazla kere bizim takımlarımıza dolandılar. Çek, yem tazele, dolanan takımları çöz derken de biraz vakit kaybı yaşadık. Bu arada sağ ya da solda 10-15 metreden önce başka avcı yoktu bu vibrasyoncu arkadaşlar 20-30 belki de 50 metre uzağımızda olmalarına rağmen sahteyi kontrol etme becerisine ya da bilincine sahip olmadıkları için bizi biraz çıldırttılar aslında.

Boş geçen bir av için yazı fazla uzadı affola.

Ekli dosyalar

• 54.6 KB Görüntüleme: 87
  • 39.7 KB Görüntüleme: 93

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
25 Ekim Cumartesi akşamı @Umut19 'un öğleden sonra değerli emekleri ile tuttuğu taze izmaritler ile heves içinde soluğu 20:00 Sularında Anadolu yakası boğaz hattında aldık. Bu sene ilk defa tezgah harici ya da taze istavrit dışında kendi tuttuğumuz izmaritler ile avlanıyorduk. Takım taklavat olarak hazır ve nazır bir şekilde filetoları çıkarttıktan sonra ince mantarlı takımlarımız eşliğinde yemleri su ile buluşturduk.

Gel zaman git zaman yaklaşık 4 saatin sonunda 1-2 cılız vuruş dışında aksiyon olmadı ve balık çıkmadı. Merada başka balık alan da görmedik. Havanın güzel oluşu, yemli avda takımları yatırdıktan sonra sohbet, çay imkanı vb derken boğaz kenarında güzel bir akşam geçirdik ancak ne yazık ki skora çeviremedik. Özellikle işim olduğu için eşlik edemediğim ve Umut'un emek harcayarak tek başına tuttuğu izmaritlerin skor üretememiş olması hem üzdü ayrıca da biraz heves kırıcı oldu.

Av raporundan sonra başka bir noktaya parmak basmak istiyorum. 200 gram kurşunları atıştan sonra ip misinayı elde tutarak kontrol altına alıp hemen hemen tam düz karşımıza ya da birkaç derece minik sapmayla kendi av alanımıza düşürmemize rağmen, acemi vibrasyon sevdalısı arkadaşlar bizim kadar mesafe kat edemedikleri halde boğaz avcılığından bi haber şekilde dip bulma sevdası ile viblerin misinaları serbest bıraktıkları için akıntıyla 4-5 kere belki de daha fazla kere bizim takımlarımıza dolandılar. Çek, yem tazele, dolanan takımları çöz derken de biraz vakit kaybı yaşadık. Bu arada sağ ya da solda 10-15 metreden önce başka avcı yoktu bu vibrasyoncu arkadaşlar 20-30 belki de 50 metre uzağımızda olmalarına rağmen sahteyi kontrol etme becerisine ya da bilincine sahip olmadıkları için bizi biraz çıldırttılar aslında.

Hiç denememiş olmaktan iyidir Bedri.
İzmarit iyi yemdir derler ama bana göre boğazın bir numaralı yemi taze istavrit.
Balık yoksa ne taktığının da önemi olmaz gerçi.
Sonrakine rast gelsin

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Boş raporlar silsilesi ile devam ediyoruz 3 gündür hasta olmamdan dolayı ekip avlarına katılamadım cumartesi yi pazara bağlayan gece kayınpederi sabaha karşı otobüsten alacağım için saat 24 civarı kendimi sahile attım hali hazırda sahada olan bir arkadaş ile 2 araç kordineli olarak Anadolu yakasından bilinen 6 meraya baktık kimisinde kovalara kimisinde 30-45 dk arası at çek yaparak gezdik ama ne kovalarda bişe gördüm nede bize balık denk geldi..
Havadan mı sudan mı yoksa farklı sebeplerden mi bilinmez balıkçılık kariyerimin en kötü başlangıçlarından biri ile sezona başladım..

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan

Üsküdar'da izmarit çıkıyormu?

E

Erden Eren

Misafir
Üsküdar'da izmarit çıkıyormu?
Muhtemelen Umut bunları ikamet ettiği Bostancı sahil ya da o hat yakınlarında bir yerden tutmuştur diye düşünüyorum.
Kendileri gelip bizi aydınlatır zaten. :)

Bu arada @SKARPİ66 , Özcan Bey tebrikler. Hem av hem de kapsamlı paylaşım bu hatta av yapmak isteyen, atan ama tutamayan vesaire gibi arkadaşlar için faydalı olacaktır.