İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
(Dün siteye yüklemeye çalıştığım foto ve videolar vardı ama bu siteye bir şey yükleyebilmek ölüm. Zırt pırt sağdan soldan açılan reklamlar vs. müsade etmiyorki. Yok resim boyutu, yok video uzun derken sildim)

Dün akşam kireçburnu, saat 16.00 sabah 06.00 toplamda en az 100 oltada çıkan balık 5-10 tane yaprak. İri istavrit bol. Arada yemli mantarlı oltaya 2 kırlangıç, bir mıri. Gırgırlar sürekli boğazın ağzında turluyor. Su soğumadı. Hava soğumadı. Taze yem. Yok istavrit, yok zargana.
NE DERSENİZ DEYİN.
Balık yok. Çıkanda ufak.
Yanlız şu var. Gece yarısına kadar, 01.00 e 02.00 ye kadar kalan balıkçılar toplanıp giderken “abi yem lazımmı” diye ellerinde artan balıkları gece kalacak olanlara veriyorlar.
Bu şekilde 5 arkadaş gidere ayak abi bir tane tuttum, iki tane tuttum diyerek tuttukları balıklarıda verdiler.
YEMİN İLE SÖYLÜYORUM HEPSİ YAPRAK.
Tüm dertleri kovada balık görmek. 10 cm 12 cm yaprakları atmışlar kovalarına. Eve giderkende o balık eve gitmez diye gececilere ikram ediyorlar.
Gece 02.00 de biri ile nerdeyse kavga edecektim.
“Usta iki olta ile sen balık tutamadınmı, bak ben kırık dökük bu olta ile 2 tane tuttum) dedi ve istavrit kadar 2 tane yaprağı bana vermeye çalıştı.
BİZ AKILLANABİLECEK BİR MİLLET DEĞİLİZ.

RASTGELSİN.

Gırgırlar Boğazın girişinden Marmara istikametine doğru balık geçişine izin vermiyor. Çok büyük fırtına olacak da balık geçecek, zamanı gelince de geri dönecek.
O gırgırlar ve bu av yasaklarının yetersizliği var oldukça amatörleri bırak yakın zaman sonra gırgırlar da sinek avlayacak.
Peki yakalanan balıklar nerede, tezgahlarda lüfer göremiyorum...

23.11.2025. Akşam suyunda boğazda nöbetçiyiz yine 🎣.
Kamışlar; shimano ultegra j hybrit 450cm ax-250
Makina; shimano kisu special 45
İp; manster 8x-012 multicolor - şoksuz
Kurşun; 135 gr
Yem; istavrit (yumuşaması için hafif tuzladım)

Siftah balığımız dahil ilk 2-3 balık yine yapraktı. Suya iade ettik. Arada yemli mantar takıma 2-3 tane istavrit geldi. (yemlik)
Ama umut var. Kıyı istavrit ve kefal yavrusu doldu. Saat 21.00 sıralarında ilk çinekopu aldım. Boy iyi. İnşallah devamı gelecek.
oltası suda olan herkese rastgelsin.

Dosyalar

• IMG_2114.jpeg
    IMG_2114.jpeg
    23.4 KB · Okunma: 103
  • IMG_2115.jpeg
    IMG_2115.jpeg
    24.9 KB · Okunma: 108
  • IMG_2116.jpeg
    IMG_2116.jpeg
    21.4 KB · Okunma: 108
  • 16f6a36aa6164d3b8504e9748fc76cd1.mov
    10 MB
  • IMG_2118.jpeg
    IMG_2118.jpeg
    39.9 KB · Okunma: 121
  • IMG_2119.jpeg
    IMG_2119.jpeg
    49.2 KB · Okunma: 107
Ekleme yapmaya çalışınca önceki yüklemeleride bozuyorum. Bu sebeple ayrı yükledim.
Yaprak suya geri iade.
(Bu saate kadar 2-3 tane saldık, soğuktan telefon donuyor, şarj azalıyor)
Boğaz hattı soğuduysa o kadar sabaha buraya gelir (Kartal)
Rastgelsin, ardı gür olsun

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back