Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Genellikle avlarda 3 iğneli ve 2 iğneli kombinasyonları avın durumuna göre değiştirerek kullanıyorum.
30cm kurşun ipi, 70 cm köstek. 150 gr yassı kurşun (yassı olması akıntıda kurşunun yer değiştirme ihtimalini azaltıyor).
3 İğneli takımda, VWC 9224 no:4 Beyaz iğneleri birbirine normalden biraz daha yakın bağlıyorum. Dirsek kısmı öndeki iğnenin palasının biraz daha üzerinde olacak şekilde. Fileto istavriti kenarlarından biraz kırparak iğnenin sivri kısmı istavritin beyaz yerinde sonlanacak şekilde takıyorum.
2 iğneli takımda, VWC 9224 no:3 Beyaz iğneleri normal birbiri üzerine biraz binecek şekilde bağlıyorum. Fileto istavriti yine kırparak takıyorum.
Fileto istavriti kenarlarından kırparak takma nedenim vuruşlarda balığın iğneye takılma ihtimalini artırmak.
Takımları genelde 0.20 ip (temu dan markasız) ile çift kat yapıyorum. Köstek 0.28 flourocarbon misina (Nippon Ghost).
Mantar olarak söylediklerinize katılıyorum. Bu seneki avlarda bende ince uzun mantar kullandım ve faydasını gördüm. Mantar KENDO kırmızı beyaz.
127144 dosyayı görüntüle 127145 dosyayı görüntüle 127146 dosyayı görüntüle 127147 dosyayı görüntüle