İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Boğaz hattı soğuduysa o kadar sabaha buraya gelir (Kartal)
Rastgelsin, ardı gür olsun

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

saat 23 gibi ciddi soğuk yaptı bir anda. Rüzgarda arkamızdan esmeye başladı. Yalan yok o andada hareket başladı. Vuran, kaçan, iğne kesen derken saat 16 dan 22.30 kadar boş geçen saatlerden sonra son 1 saatte havanın soğuması ile balık hareketlendi.
İstavrit gümüş ve kefal yavrularının kıyıya toplanması umut verici.

saat 23 gibi ciddi soğuk yaptı bir anda. Rüzgarda arkamızdan esmeye başladı. Yalan yok o andada hareket başladı. Vuran, kaçan, iğne kesen derken saat 16 dan 22.30 kadar boş geçen saatlerden sonra son 1 saatte havanın soğuması ile balık hareketlendi.
İstavrit gümüş ve kefal yavrularının kıyıya toplanması umut verici.
Hava da soğusun artık biraz, balık boğaza girmeyi unuttu 🙂
23 Kasım'da millet t-shirt' le dolanıyor ortalıkta ...

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

22.11.2025 tarihinde Beykoz Çubuklu'da 20:00-00:00 saatleri arası yaptığım av.
İlk balık (üstteki) saat 21:15 civarı uzak atış sonrası kurşun zeminde değer değmez daha olta elimdeyken geldi.
İkinci balık, 22:00 civarı yine uzak atış sonrası 3-5 dakikalık bir bekleme sonrası geldi.
İstavritleri de oltada görmeyi özlemiştim o yüzden ayırmadım av ile avcıyı.

Bu avdaki tespitim, çinekopun genellikle fileto istavritin beyaz kısmına saldırması yönünde oldu. Daha önce buna dikkat etmemiştim ama bu avda 3-4 defa yem kestirmenin hepsinde diş izlerinin beyaz tarafta olduğunu görünce bende yemleri iğnenin sivri ucu beyaz kısımda sonlanacak şekilde taktım ve sonuç başarılı oldu. Belki de denk geldi bilemiyorum ama bu avda olumlu sonuçlandı.

Herkese selamlar saygılar.

WhatsApp Image 2025-11-11 at 14.06.36.jpeg

22.11.2025 tarihinde Beykoz Çubuklu'da 20:00-00:00 saatleri arası yaptığım av.
İlk balık (üstteki) saat 21:15 civarı uzak atış sonrası kurşun zeminde değer değmez daha olta elimdeyken geldi.
İkinci balık, 22:00 civarı yine uzak atış sonrası 3-5 dakikalık bir bekleme sonrası geldi.
İstavritleri de oltada görmeyi özlemiştim o yüzden ayırmadım av ile avcıyı.

Bu avdaki tespitim, çinekopun genellikle fileto istavritin beyaz kısmına saldırması yönünde oldu. Daha önce buna dikkat etmemiştim ama bu avda 3-4 defa yem kestirmenin hepsinde diş izlerinin beyaz tarafta olduğunu görünce bende yemleri iğnenin sivri ucu beyaz kısımda sonlanacak şekilde taktım ve sonuç başarılı oldu. Belki de denk geldi bilemiyorum ama bu avda olumlu sonuçlandı.

Herkese selamlar saygılar.

127140 dosyayı görüntüle

Maşallah daim olsun. İlk yakaladığınız boy güzelmiş 👍. İkinciside limitler dahilinde güzel balık.
Bu arada kullandığınız iğneyi sormak isterim. Marka ve boy olarak.
Birde ben bu son bir aydır daha çok ince mantar ve çift iğne ile balık aldım. Sizin oralarda 😀 durum ne. Bazı arkadaşlar üç iğneden kesinlikle şaşmıyor. Bende son bir ayda hep ince mantar siyah 2 iğne ile aldım balıkları.
İki olta atarım hep. Birine beyaz 3 no iğne kalın mantar, diğerine 3 no iğne ince mantar taktım. Ve tüm balık vuruşları ince mantara oldu.
Bu konuda sizin deneyiminiz ne oldu. Marka num. Mantar kalınlığı vs.
RAST GELSİN.
IMG_2134.jpeg
IMG_2133.jpeg

Maşallah daim olsun. İlk yakaladığınız boy güzelmiş 👍. İkinciside limitler dahilinde güzel balık.
Birde ben bu son bir aydır daha çok ince mantar ve çift iğne ile balık aldım. Sizin oralarda 😀 durum ne. Bazı arkadaşlar üç iğneden kesinlikle şaşmıyor. Bende son bir ayda hep ince mantar siyah 2 iğne ile aldım balıkları.
İki olta atarım hep. Birine beyaz 3 no iğne kalın mantar, diğerine 3 no iğne ince mantar taktım. Ve tüm balık vuruşları ince mantara oldu.
RAST GELSİN.
127141 dosyayı görüntüle127142 dosyayı görüntüle
tebrikler Özcan bey güzel avlar dilerim,
balıkçılık adına hem heyecanlandırıcı/umut verici hemde bilgi verici olmuş gönderileriniz.

rastgele...

RAST GELSİN.
127141 dosyayı görüntüle127142 dosyayı görüntüle

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Genellikle avlarda 3 iğneli ve 2 iğneli kombinasyonları avın durumuna göre değiştirerek kullanıyorum.
30cm kurşun ipi, 70 cm köstek. 150 gr yassı kurşun (yassı olması akıntıda kurşunun yer değiştirme ihtimalini azaltıyor).

3 İğneli takımda, VWC 9224 no:4 Beyaz iğneleri birbirine normalden biraz daha yakın bağlıyorum. Dirsek kısmı öndeki iğnenin palasının biraz daha üzerinde olacak şekilde. Fileto istavriti kenarlarından biraz kırparak iğnenin sivri kısmı istavritin beyaz yerinde sonlanacak şekilde takıyorum.
2 iğneli takımda, VWC 9224 no:3 Beyaz iğneleri normal birbiri üzerine biraz binecek şekilde bağlıyorum. Fileto istavriti yine kırparak takıyorum.

Fileto istavriti kenarlarından kırparak takma nedenim vuruşlarda balığın iğneye takılma ihtimalini artırmak.

Takımları genelde 0.20 ip (temu dan markasız) ile çift kat yapıyorum. Köstek 0.28 flourocarbon misina (Nippon Ghost).

Mantar olarak söylediklerinize katılıyorum. Bu seneki avlarda bende ince uzun mantar kullandım ve faydasını gördüm. Mantar KENDO kırmızı beyaz.

İğne.jpg
mantar.jpg
kurşun.jpg
misina.jpg

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Genellikle avlarda 3 iğneli ve 2 iğneli kombinasyonları avın durumuna göre değiştirerek kullanıyorum.
30cm kurşun ipi, 70 cm köstek. 150 gr yassı kurşun (yassı olması akıntıda kurşunun yer değiştirme ihtimalini azaltıyor).

3 İğneli takımda, VWC 9224 no:4 Beyaz iğneleri birbirine normalden biraz daha yakın bağlıyorum. Dirsek kısmı öndeki iğnenin palasının biraz daha üzerinde olacak şekilde. Fileto istavriti kenarlarından biraz kırparak iğnenin sivri kısmı istavritin beyaz yerinde sonlanacak şekilde takıyorum.
2 iğneli takımda, VWC 9224 no:3 Beyaz iğneleri normal birbiri üzerine biraz binecek şekilde bağlıyorum. Fileto istavriti yine kırparak takıyorum.

Fileto istavriti kenarlarından kırparak takma nedenim vuruşlarda balığın iğneye takılma ihtimalini artırmak.

Takımları genelde 0.20 ip (temu dan markasız) ile çift kat yapıyorum. Köstek 0.28 flourocarbon misina (Nippon Ghost).

Mantar olarak söylediklerinize katılıyorum. Bu seneki avlarda bende ince uzun mantar kullandım ve faydasını gördüm. Mantar KENDO kırmızı beyaz.

127144 dosyayı görüntüle 127145 dosyayı görüntüle 127146 dosyayı görüntüle 127147 dosyayı görüntüle

İşte bu usta. 👍👍👍
Forumda bilgi paylaşımı dediğimiz (bence) bu olmalı.
Tuttuğumuz balığın iki fotosunu koyup, benden bu kadar demek biraz kolaya kaçmak gibi.
Ki hani ihtiyacı olan bilgilenmek isteyen görsün bilsin.

İğne arası 020 ip kalın olmuyormu.
Ben normalde çift kat 026 mm florakarbon yada mono misina kullanıyorum. Daha önceleri 016 ipten bağlardım. Mantara sapladığımız yer itibarı ilede mono misina. Hatta mono misinanın esnemesini ben daha cazip bulurum, darbeyi emer.
İğne olarak 9224/3 num. vazgeçilmez zaten. 2li yada 3lü iğne tercihtir.
Mantar ve kurşun konusundada okeyiz.
Arada sırada kullandığım farklı bir iğne bağlama olayıda var. Bakayım bulabilirsem paylaşırım.
Detaylı paylaşım için teşekkürler.
RASTGELSİN.

İşte bu usta. 👍👍👍
Forumda bilgi paylaşımı dediğimiz (bence) bu olmalı.
Tuttuğumuz balığın iki fotosunu koyup, benden bu kadar demek biraz kolaya kaçmak gibi.
Ki hani ihtiyacı olan bilgilenmek isteyen görsün bilsin.

İğne arası 020 ip kalın olmuyormu.
Ben normalde çift kat 026 mm florakarbon yada mono misina kullanıyorum. Daha önceleri 016 ipten bağlardım. Mantara sapladığımız yer itibarı ilede mono misina. Hatta mono misinanın esnemesini ben daha cazip bulurum, darbeyi emer.
İğne olarak 9224/3 num. vazgeçilmez zaten. 2li yada 3lü iğne tercihtir.
Mantar ve kurşun konusundada okeyiz.
Arada sırada kullandığım farklı bir iğne bağlama olayıda var. Bakayım bulabilirsem paylaşırım.
Detaylı paylaşım için teşekkürler.
RASTGELSİN.

0.20 ipin daha incesini hiç kullanmadım belki de alıştığım için kalın gelmiyor. İp kullanmanın yem takma işini biraz daha kolaylaştırdığını düşünüyorum.

Hatta köstekte bile zaman zaman 0.20 ip kullanıyorum. Balık vuruşlarında kamışı daha fazla hareket ettiriyor. Aynı zamanda yemden bir parça koparıp gitmeye çalışan balığın ağzına iğnenin hemen penetre olmasını sağlıyor. Monodaki esneme iğne penetrasyonunu azaltabilir.

Bu tür varsayımlar ve deneme yanılma yöntemleri ile fikir-tecrübe sahibi olmaya çalışıyoruz.

İşin sonunda emek harcayarak "Ben elimden geleni yaptım, bütün varyasyonları denedim içim rahat" diyebiliyorsak
Yanı başımızda, gam yapmış köstekleri ve kör iğneleriyle lüfer çeken birisini de görünce "Hayırlı avların olsun kardeşim, bereketli olsun" diyerek kıskanmıyorsak "Avcı" olmaya da biraz yaklaşıyoruz sanırım.

Back