bilgi ve deneyimleriniz için teşekkürler Gökse bey,0.20 ipin daha incesini hiç kullanmadım belki de alıştığım için kalın gelmiyor. İp kullanmanın yem takma işini biraz daha kolaylaştırdığını düşünüyorum.
Hatta köstekte bile zaman zaman 0.20 ip kullanıyorum. Balık vuruşlarında kamışı daha fazla hareket ettiriyor. Aynı zamanda yemden bir parça koparıp gitmeye çalışan balığın ağzına iğnenin hemen penetre olmasını sağlıyor. Monodaki esneme iğne penetrasyonunu azaltabilir.
Bu tür varsayımlar ve deneme yanılma yöntemleri ile fikir-tecrübe sahibi olmaya çalışıyoruz.
İşin sonunda emek harcayarak "Ben elimden geleni yaptım, bütün varyasyonları denedim içim rahat" diyebiliyorsak
Yanı başımızda, gam yapmış köstekleri ve kör iğneleriyle lüfer çeken birisini de görünce "Hayırlı avların olsun kardeşim, bereketli olsun" diyerek kıskanmıyorsak "Avcı" olmaya da biraz yaklaşıyoruz sanırım.
takımların yapılmış halini paylaşmanızda sakınca yoksa paylaşabilirmisiniz
her ne kadar imkanlar dahilinde en güzelini en iyisi balığı en kolay kandırabilmek için olabildiğince iyi sistemler tasarlamaya çalışıyoruz
ancak yıllar önce bandırma limanında şöyle bir olaya tanık olmuştum 🙂 birazda bu işler nasip sanırım
limanda el oltasıyla üst baş yıkık karşıdan meczup diyeceğimiz biris oturmuş limana ayaklarını sarkıtmış balık avlamaya çalışıyordu, el oltasındaki misina benim saydığım 3 parça değişik misinadan oluşuyordu eklenmiş düğümlerle... yanı başımda o limandan kolum kadar kırlangıç aldı. yanında gayet iyi takımlarla avlanmaya çalışanlar da tık yoktu, biraz daha yaklaşınca torbasında 2 tane daha aynı büyüklüklerde kırlangıç olduğunu hayretle görmüştüm iğneside muhtemelen kör küflü bişeydi.