İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,
21:30 gibi meraya vardım. 23:00 da sağanak yağmur sırasında ortalık epey seyreldi. Hava ılıktı ancak yağmur bir ara göz açtırmadı. Daha az takılma, daha az karışma, daha az kavga gürültü oldu ortam sakin olunca. Bir de birkaç kafa dengi arkadaşla yan yana durunca güzel oldu. Yemli avı seviyoruz. Hepimize rastgele.

111007 dosyayı görüntüle
Maşallah...

Anadolu yakası kandilli parkında 150 gr kurşun verdiler yemli için yeterli diye üstüne de 100gr koydum hâlâ akıntıya kapılıyor. Bu balıkçı amcalar acemi gördükçe kazıklıyor. İlk yemli avımda bütün heves gitti 🙁

Merhaba,
21:30 gibi meraya vardım. 23:00 da sağanak yağmur sırasında ortalık epey seyreldi. Hava ılıktı ancak yağmur bir ara göz açtırmadı. Daha az takılma, daha az karışma, daha az kavga gürültü oldu ortam sakin olunca. Bir de birkaç kafa dengi arkadaşla yan yana durunca güzel oldu. Yemli avı seviyoruz. Hepimize rastgele.

111007 dosyayı görüntüle

Maşallah daim olsun.

Anadolu yakası kandilli parkında 150 gr kurşun verdiler yemli için yeterli diye üstüne de 100gr koydum hâlâ akıntıya kapılıyor. Bu balıkçı amcalar acemi gördükçe kazıklıyor. İlk yemli avımda bütün heves gitti 🙁
Bazı densizler var öyle. Üzülme zamanla tecrüben arttar arttıkça aldığın balık sayısı artar. Bir gün bakarsın balık var yok sorun etmez sırf olta sallayıp o havayı o sakinliği bulmak için gider olmuşsun..

Sabah saat 04,30 - 09,00 arası. Avrupa yakası. Yemli.
Geceden tezgahtan alıp, flato çıkarıp hazırladığım istavrit ile çalıştım. Balık boyları ufaktı. Çinekoptan hallice ama tam sarıkanat denmez. Hele bir tanesi ergenlikten yeni çıkmış gibiydi. Yani yaprak değil. Kendini çino sananlardan. Aslında salardım ama üç iğnenin biri gözündeydi. Attım artık kovaya. Normalde 12,00-13,00 e kadar kalırdım ama tavalık çıkınca şükür edip toplandım. Ara ara yağmura rağmen zevkli av oldu.
134E3198-5649-4163-B346-95BC18867FE5.jpeg

Son düzenleme:
Geceden tezgahtan alıp, flato çıkarıp hazırladığım istavrit ile çalıştım. Balık boyları ufaktı. Çinekoptan hallice ama tam sarıkanat denmez. Hele bir tanesi ergenlikten yeni çıkmış gibiydi. Yani yaprak değil. Kendini çino sananlardan. Aslında salardım ama üç iğnenin biri gözündeydi. Attım artık kovaya. Normalde 12,00-13,00 e kadar kalırdım ama tavalık çıkınca şükür edip toplandım. Ara ara yağmura rağmen zevkli av oldu.
111011 dosyayı görüntüle

Anadolu yakasında balık oldukça açıktan ve derinden geldi. Yakın alanlarda çok seyrekti. Açığa atan alabildi. Avrupa yakası da aynı mıydı?

Varsa usta arkadaşın onunla başlayıp sonrasında tek gitmek daha isabetli olur. Akıntıyı, ortamı, malzemeyi, kazıklayacak satıcıyı öğrenmek kolay olabilir. Allah hidayet versin acemilere kötü davrananlara.

111011 dosyayı görüntüle
Tebrikler ağabey, bu stile bitiyorum...

Anadolu yakasında balık oldukça açıktan ve derinden geldi. Yakın alanlarda çok seyrekti. Açığa atan alabildi. Avrupa yakası da aynı mıydı?

avrupa yakası bu sıra çok iyi. Eğer taze yem varsa sorun yok. Ara ara uzak ara ara yakın yapıyor. Uzak derken illa abanmanıza gerek yok. Akşam boylar çinekop, gece yarısı ve sabah sarıkanata dönüyor. Yağışlı havada saat 16.00 da başlıyor vurmaya.

Akşam koştura koştura indim sahile. Trafiğe yakalanmamak için ve kaza yapmamak için ama telaşla. Yemi tezgahtan aldım. Berbattı. Balıkçıyada söyledim. Ben o balığı ne satarım nede yerim. Ama başka çarem yoktu. Bayat balığı aldım. Kokmuştu resmen. Neyse merada millet toplanmış istavrit çekmişler çapari ile her kovada 15-20 tane en az. Fazlasına gerek yok. Yemliye yatıracaklar. Hatta yatıranlar ve alanlar var. Saat 18.00. Üç beş çapari. Derken 15 tanede istavrit ben aldım. Boylar iri. İki iğneli mantara sığmaz. Mecburen 3 iğneli takım açtım. Saat 19.00 da yatırdım oltayı. Ara ara yağmur. Ara ara rüzgar. Allahtan fazla rüzgar yapmadı. Yanımdaki kamış hibritti. Yaprak gibi sallanıyordu. Çok şükür tavalık çıktı. Sağolsun yaşlı amcamız haracını kestikten sonra 12 tane ile döndüm. Çok şükür. Balık yine çok açıkta değildi. Çok kıyıdada değildi. Orta mesafelerde 60-70 metrelerde aldım balığı. Arada 3-5 istavritte çıktı, canlı taze yem. Kalan yemleri arkadaşlara bırakıp 02.00 de bıraktım avı.
6A493EC4-2A71-493E-8EAB-0FD8C67F4AA2.jpeg

Back