Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

zayta

Üye
Adı
selman
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kardeşim kurşun arkası sahtede ideal boy 7cm lik sahteler bir de göbek iğnesini sökmelisin

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

muhsin

Aktif Üye
Adı
Muhsin yılmaz
Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında, kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.

bizmoshow

Yeni Üye
Adı
Savaş
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında, kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak.
Belediyeler 3 metre araya parmaklık yapmazsa kimse uymaz bu kurala. Zaten ortam gergin daha da gerilir yoksa ;)

Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhsin

Aktif Üye
Adı
Muhsin yılmaz
"Olta balıkçılığı faaliyeti yapılan sahil bantlarında kişiler arasında en az üç metre mesafe bırakılacak. Bu doğrultuda gerekli yer işaretlemeleri (boya, yapışkan yer etiketi) ilgili mahalli idare birimince ivedilikle yapılacak. Belirlenmiş her bir alan içerisinde sadece bir kişinin bulunması gerektiği olta balıkçılığı yapan vatandaşlara kolluk ve zabıta marifetiyle bildirilecek. Belediyelerce olta balıkçılığı faaliyeti icra edilen her bir alan için en az bir zabıta personeli, alan sorumlusu olarak belirlenecek. Alan sorumlusu olarak belirlenen zabıta personelince kişilerin sadece belirlenmiş alanlar içerisinde olta balıkçılığı yapmaları sağlanacak. Bu alanlarda maskesiz bulunmasına ve sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu hususlarla ilgili uyarı ve ikazlarda bulunulacak. Uyarı ve ikazlara uymayan kişilere denetim ekipleri marifetiyle yaptırım uygulanacak. Amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığı yapılan sahil bantlarının denetim ekipleri marifetiyle düzenli şekilde denetlenecek."

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çubuklu da bugün rezillik diz boyuydu,tüm gün kıyı denilecek mesafeden 7-8 cm lik kıraça katliyamı yapıldı,7 den 77 ye her yaştan insan vardı,hepsindede canhıraş bir şekilde kıraça yakalama telaşı vardı,bu kadar çirkinliğin yanında güzel olan tek şey çaparilere bol bol gelen kırlangıç yavrularının bunlar daha küçükler diye o kıraçaları hunharca katledenler tarafından geri salınmasıydı
Kıraça başlayınca meralar patlar. Hemde fena halde. Kıraçanın kesmesi gerek.

lapin

Daimi Üye
Adı
Mert S.
Alınmayın ama istavritin bol olmasını sevmiyorum , tam bir sinir harbi içinde geçiyor avcılık zaten 1-2 saat kafa dinlemeye gelmişin iyice gerilip dönüyorsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

walkeron001

Yeni Üye
Adı
sezgin tayfun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bende bogazda surf kamış ile kursun arkası atmak istiyorum ve takım tavsiyesi için konuda açtım burdanda destek ola bilirsiniz şimdiden teşekkürler bütce 2000 set için

Adı
Hakan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Elimde bunlar var bugün kandilli tarafina gittim bir iki kişiye gösterdim kurşun arkası için bunlar olmaz büyük kalırlar dediler. Ardından 1-2 atış sonra direkt kurşunu bağladığım düğüme, rapalayi bağladığım için karman çorman geldi.

Sorularım
Kurşun arkası için hangi sahteleri hangi boyutları önerirsiniz? (İsteyen olursa takaslayabilirim bu ürünlerle)
Ayrıca ikide bir rapalanin bedene komple dolaşmaması için ne yapmam lazım?
Selamlar,
Görselde ki rapalalar anladığım kadarıyla 12cm lik bir boy küçüğü 9 cmlik rapalalarla kurşun arkası yapabilirsiniz.
Rapala bedeni dolanmasına karşı yapabileceğiniz küçük bir ayrıntı var o da şu;
Oltayı denize salladınız kurşun suya düştüğü anda misinayı tutun. Bu durum kurşun ve rapalanın suda dolaşmasını engelleyecektir. Diğer bir konu ise elinizdekileri de kullanabilirsiniz önemli olan bu yöntemle çalışmak.
Başlangıçta 9 cmlik rapala ve standart kaşıklar iş yapacaktır. (Baş kısmı Kırmızı ve lila renkli rapalaya daha çok balık geliyor)