İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yer Emirgan. Balık seyrek, boylar ufak (15 cm altı) kovaya koyduğumuz 1 kilo, suya geri iade ettiğimiz 10 kilo 😄. Sabah 10 dan saat 14 e kadar ara ara yaptı. Sonra kesti. VERENE ŞÜKÜR.
6D82462C-AA99-4B98-9C53-BD8FE182C19C.jpeg
29B7BD5F-1E50-43BF-A2FC-166F47EBEFEE.png
5D122925-625B-48BF-AB26-7846526FE073.jpeg

YİNE BEN.
SANIRIM AVRUPA YAKASINDA BENDEN BAŞKA BALIĞA GİDEN YOK. YADA RAPOR YAZMAYAMI ÖŞENİYORUZ NE... 🙂

bugün sabah 06.00 da Emirgandaydım. önce çinekopa kurşun arkası denedim. (arkadaşın takımları ile 🙂 ) TIRT..
08.00 den itibaren çapariye döndüm. her atış full. gelgelelim hep kraçe. açıktan irisi gelir diyede 150 gr ile uzak attım. IIHHHH. hep kraçe.
Aşiyandada aynı imiş. giden arkadaşların demesi. (gidipte kalabalık etmiyelim diye bizemi öyle söylediler anlamadım )
Arnavutköyde boylar iyiymiş.
SONUÇ. 06.00 dan 15.00 e kadar kovaya koyabildiğim 32 tane istavrit. ( 15 cm ve üstü )

thumbnail_Image (2).jpg
Image.png
IMG_E0023.JPG
thumbnail_Image.jpg
thumbnail_Image (1).jpg

bu gün yine yeniden KRAÇE GÜNÜ idi. sabah 10 öğleden sonra 15,30 a kadar bir kez boş çekmedim. 15 li çapari genelde full - arada sırada 10-12 li geldi. uğraş uğraş, at çek at çek. 150 gr ile açık 125 gr ile yakında taramalar. yakıcı bir güneş. KOVAYA GİREN BALIK ADEDİ 43.
onlarıda oradaki bir arkadaşa verip tası tarağı toplayıp döndüm.
hayır ince takımda kullanmıyorum. beden misinası 0,28 - kısa 9 cm köstekler 0,18 misinadan. İĞNEM 9 NUMARA.
bir ara kafayı kırdım çıkardım çinekop çaparisini. beyaz çinekop çaparisi. 10 lu köstek. inanın full dolu geldi. TAMAMI KRAÇA :acpsnr::acpsnr::acpsnr:
yan binada alttaki dükkan sahibi sabah balığa giderken yakaladı beni. bu gün benim, balıklar benim dedi. NE BALIĞI. 3 KİŞİYE 43 BALIKMI VERİLİR. arabayı 3-4 arka sokağa park edip ters yönden eve girdim. görünmeden.
yapacak bir şey yok. bazen yazıyorlarr yok şurda iri çıkıyor yok burada istavritler iri falan filan. 15,30 da emirgandan dönüş anında arkadaş msj attı ''abi sarıyerdeyiz boylar iri'' diye. üşenmedim baltalimanından döndüm yanlarına.
10-12 cm istavritleri basmışlar kovaya. en az 8-9 kilo. yahu normal standartı 13 cm. ben 15 cm balıkları alıyorum kovaya. adamlar 10-12 cm istavrite iri istavrit diyor.
sanırım bu yaz boğazda fazlası olmayacak. kışa doğru büyür balık. o zamanda dişliye yemlik küçük balık lazım 🙂🙂🙂

YİNE BEN.
yok arkadaş kıyıdan istavrit olayı bu yaz olmayacak. çapariler kraça dolup taşıyor.
mubarek hayvan çapride renk iğne acemi usta hiç bir şey ayırt etmiyor. sarı - kırmızı - yeşil - beyaz - pembe - 9-10-11-12 no iğne. hiiiç fark etmiyor.
yakalanan 50 balıktan ancak 3-5 tanesi kovaya giriyor. geri kalan aynen suya iade.
kanımıza işlemiş bu balık sevdası. her seferinde kendi kendime yemin ediyorum en az 1-1,5 ay balığa gelmicem, boylar biraz büyüsün diye. ama olmuyor işte.
yine emirgan, yine oltalar suda, yine dövüyoruz kurşun ile denizi. 4 saatte aldığım 1 kilo istavrit bile dğil. ( boy en az 14-15 cm )

YİNE BEN.
yok arkadaş kıyıdan istavrit olayı bu yaz olmayacak. çapariler kraça dolup taşıyor.
mubarek hayvan çapride renk iğne acemi usta hiç bir şey ayırt etmiyor. sarı - kırmızı - yeşil - beyaz - pembe - 9-10-11-12 no iğne. hiiiç fark etmiyor.
yakalanan 50 balıktan ancak 3-5 tanesi kovaya giriyor. geri kalan aynen suya iade.
kanımıza işlemiş bu balık sevdası. her seferinde kendi kendime yemin ediyorum en az 1-1,5 ay balığa gelmicem, boylar biraz büyüsün diye. ama olmuyor işte.
yine emirgan, yine oltalar suda, yine dövüyoruz kurşun ile denizi. 4 saatte aldığım 1 kilo istavrit bile dğil. ( boy en az 14-15 cm )
122327 dosyayı görüntüle
122328 dosyayı görüntüle
İstavrit için bizim sezon Eylül'de başlar ağabey...hem kıraçe, hem sıcak çekilmez

Uzun aradan sonra boğazda av yaptık. Gece yemli mezgit güzel av verdi çok şükür. Nasibimizi aldık. Saat 23:00 - 02:30 arası teker teker bazen ikişer ikişer geldiler. Marmara kıyılarında yaptığımız mezgit denemesine nazaran boylar tatmin edici. Fırsat bulamadığımız için gece gittik. Gündüz kovaları dolduranlar olmuş. Ancak gündüz buz götürmeden bu balık perişan olur sıcakta. O kadar süre strafor kutusuz ya da buzsuz bu sıcakta balığı taze tutmak çok zor. Gece gidebildiğimiz için bu yönden şanslıydık.

Meraya gelince; galiba tüm boğaz hattındaki derin yerler güzel av veriyor şuan.

Takım bilgisi:
0.35 beden 0.25 köstek kalınlığı. Kancalar 2-3-4 nuamra. Rastgele bağladık. Çapraz düz, kısa pala uzun pala ne varsa elde kullandık. Köstekler en az 35cm. 150 gr kurşun ile açıktan ve derinden. 4 numaradan daha küçük bağlayınca mideye kadar yutuyor ve kanca çıkarmak çok zor oluyor. Canı fena yanıyor balığın. Büyük iğne daha az işkence.

Yem:
Biz taze istavritden çıkardığımız yaprak yemi dilimleyerek kullandık. Ancak tavuk da iş yapıyor diyenler var. Denemedik.

WhatsApp Image 2023-07-26 at 11.39.23.jpeg

Hepimize rastgele arkadaşlar.

Son bir not: bize özenip iğreti ince takımı ile 100gr kurşun kullanarak deneme yapan ancak akıntı yüzünden bize takılacağı endişesi ile takımını toplayıp geceden keyif almamıza imkan veren beyefendi balıkçıya selam olsun. Adamsın.👍

Son düzenleme:
Uzun aradan sonra boğazda av yaptık. Gece yemli mezgit güzel av verdi çok şükür. Nasibimizi aldık. Saat 23:00 - 02:30 arası teker teker bazen ikişer ikişer geldiler. Marmara kıyılarında yaptığımız mezgit denemesine nazaran boylar tatmin edici. Fırsat bulamadığımız için gece gittik. Gündüz kovaları dolduranlar olmuş. Ancak gündüz buz götürmeden bu balık perişan olur sıcakta. O kadar süre strafor kutusuz ya da buzsuz bu sıcakta balığı taze tutmak çok zor. Gece gidebildiğimiz için bu yönden şanslıydık.

Meraya gelince; galiba tüm boğaz hattındaki derin yerler güzel av veriyor şuan.

Takım bilgisi:
0.35 beden 0.25 köstek kalınlığı. Kancalar 2-3-4 nuamra. Rastgele bağladık. Çapraz düz, kısa pala uzun pala ne varsa elde kullandık. Köstekler en az 35cm. 150 gr kurşun ile açıktan ve derinden. 4 numaradan daha küçük bağlayınca mideye kadar yutuyor ve kanca çıkarmak çok zor oluyor. Canı fena yanıyor balığın. Büyük iğne daha az işkence.

Yem:
Biz taze istavritden çıkardığımız yaprak yemi dilimleyerek kullandık. Ancak tavuk da iş yapıyor diyenler var. Denemedik.

122370 dosyayı görüntüle

Hepimize rastgele arkadaşlar.

Son bir not: bize özenip iğreti ince takımı ile 100gr kurşun kullanarak deneme yapan ancak akıntı yüzünden bize takılacağı endişesi ile takımını toplayıp geceden keyif almamıza imkan veren beyefendi balıkçıya selam olsun. Adamsın.👍

anlayış çok önemli geçen sezon hisarda genelde mümkün mertebe kalabalığın olmadığı az olduğu yerde atarım balık ara ara giriyor çıkıyor yanımda kimsede yok çok güzel keyif yaptım,sonra 3 kişi geldi giyim kuşam makina kamış tam böyle usta balıkçı halleri vardı, abi bir başladılar yandık herşey buraya kadarmış dedim 😀 yarım saat sonra arkadaşlar biz atamıyoruz arkadaşlara rahatsızlık veriyoruz deyip biraz daha ileriye gidip istavrit tutmaya gitti,bundan yıllar önce üsküdarın usta balıkçıları her atışta ya palamut ya çinekop geliyordu erim olarak güzel mesafelere atıyorum ama surf daha yeni yeni başlamıştım atmayla olmuyor,bir kere attım kendimi kız kulesinde bulunca 😀 oturdum onları izledim

20230729_170917.jpg

Mezgirt için istarvit tutmak istedim yemlik istarvit üstüne atlayan kırlangıç geldi azıcık sevip suya geri atdım. bazı arkadaşlar yavruları bile kovasına atdı bence aç gözlülük. sonuçta ben yemesinden ziyade tutmasında keyif alıyorum 🙂 yer üsküdar yoğunluk mezgirt avcılığı var şuan.

Back