Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Uzun aradan sonra boğazda av yaptık. Gece yemli mezgit güzel av verdi çok şükür. Nasibimizi aldık. Saat 23:00 - 02:30 arası teker teker bazen ikişer ikişer geldiler. Marmara kıyılarında yaptığımız mezgit denemesine nazaran boylar tatmin edici. Fırsat bulamadığımız için gece gittik. Gündüz kovaları dolduranlar olmuş. Ancak gündüz buz götürmeden bu balık perişan olur sıcakta. O kadar süre strafor kutusuz ya da buzsuz bu sıcakta balığı taze tutmak çok zor. Gece gidebildiğimiz için bu yönden şanslıydık.

Meraya gelince; galiba tüm boğaz hattındaki derin yerler güzel av veriyor şuan.

Takım bilgisi:
0.35 beden 0.25 köstek kalınlığı. Kancalar 2-3-4 nuamra. Rastgele bağladık. Çapraz düz, kısa pala uzun pala ne varsa elde kullandık. Köstekler en az 35cm. 150 gr kurşun ile açıktan ve derinden. 4 numaradan daha küçük bağlayınca mideye kadar yutuyor ve kanca çıkarmak çok zor oluyor. Canı fena yanıyor balığın. Büyük iğne daha az işkence.

Yem:
Biz taze istavritden çıkardığımız yaprak yemi dilimleyerek kullandık. Ancak tavuk da iş yapıyor diyenler var. Denemedik.

WhatsApp Image 2023-07-26 at 11.39.23.jpeg

Hepimize rastgele arkadaşlar.

Son bir not: bize özenip iğreti ince takımı ile 100gr kurşun kullanarak deneme yapan ancak akıntı yüzünden bize takılacağı endişesi ile takımını toplayıp geceden keyif almamıza imkan veren beyefendi balıkçıya selam olsun. Adamsın.:harika:

Son düzenleme:

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Uzun aradan sonra boğazda av yaptık. Gece yemli mezgit güzel av verdi çok şükür. Nasibimizi aldık. Saat 23:00 - 02:30 arası teker teker bazen ikişer ikişer geldiler. Marmara kıyılarında yaptığımız mezgit denemesine nazaran boylar tatmin edici. Fırsat bulamadığımız için gece gittik. Gündüz kovaları dolduranlar olmuş. Ancak gündüz buz götürmeden bu balık perişan olur sıcakta. O kadar süre strafor kutusuz ya da buzsuz bu sıcakta balığı taze tutmak çok zor. Gece gidebildiğimiz için bu yönden şanslıydık.

Meraya gelince; galiba tüm boğaz hattındaki derin yerler güzel av veriyor şuan.

Takım bilgisi:
0.35 beden 0.25 köstek kalınlığı. Kancalar 2-3-4 nuamra. Rastgele bağladık. Çapraz düz, kısa pala uzun pala ne varsa elde kullandık. Köstekler en az 35cm. 150 gr kurşun ile açıktan ve derinden. 4 numaradan daha küçük bağlayınca mideye kadar yutuyor ve kanca çıkarmak çok zor oluyor. Canı fena yanıyor balığın. Büyük iğne daha az işkence.

Yem:
Biz taze istavritden çıkardığımız yaprak yemi dilimleyerek kullandık. Ancak tavuk da iş yapıyor diyenler var. Denemedik.

Ekli dosyayı görüntüle 122370

Hepimize rastgele arkadaşlar.

Son bir not: bize özenip iğreti ince takımı ile 100gr kurşun kullanarak deneme yapan ancak akıntı yüzünden bize takılacağı endişesi ile takımını toplayıp geceden keyif almamıza imkan veren beyefendi balıkçıya selam olsun. Adamsın.:harika:
anlayış çok önemli geçen sezon hisarda genelde mümkün mertebe kalabalığın olmadığı az olduğu yerde atarım balık ara ara giriyor çıkıyor yanımda kimsede yok çok güzel keyif yaptım,sonra 3 kişi geldi giyim kuşam makina kamış tam böyle usta balıkçı halleri vardı, abi bir başladılar yandık herşey buraya kadarmış dedim :D yarım saat sonra arkadaşlar biz atamıyoruz arkadaşlara rahatsızlık veriyoruz deyip biraz daha ileriye gidip istavrit tutmaya gitti,bundan yıllar önce üsküdarın usta balıkçıları her atışta ya palamut ya çinekop geliyordu erim olarak güzel mesafelere atıyorum ama surf daha yeni yeni başlamıştım atmayla olmuyor,bir kere attım kendimi kız kulesinde bulunca :D oturdum onları izledim

aksaçlı

Yeni Üye
Adı
tuncay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
20230729_170917.jpg

Mezgirt için istarvit tutmak istedim yemlik istarvit üstüne atlayan kırlangıç geldi azıcık sevip suya geri atdım. bazı arkadaşlar yavruları bile kovasına atdı bence aç gözlülük. sonuçta ben yemesinden ziyade tutmasında keyif alıyorum :) yer üsküdar yoğunluk mezgirt avcılığı var şuan.

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Boğaza mezgit avına gittik birkaç arkadaş. Yem için gümüş çaparisi ile yem tutalım dedik. Oltayı 20gr kurşunla yukarı aşağı sallamaya başladım. Küt birşey asıldı kopardı koparacak. 3.9m surf kamış 0.8 köstek 0.10 beden gümüş çaparisiyle birlikte sert bir mücadeleye giriştik vuran canavarla. O asılıyor aşağıdan ben taş gibi sıkılı kalamayla:) koparmasın diye kamışı suya indiriyorum. Biraz pay veriyor iki üç tur sarıyorum. Birkaç dakikalık mücadele ile yoruldu herif. Palamut mu iskorpit mi soruları ile aynayı görünceye kadar boğuştuk. Aynayı verince yanımdaki arkadaşlar "vanoz vanoz" diye bağırdılar. Epey yukarı çıkınca herkesin yüzünde o kocaman soru işareti? "Bu ne yahu?" İyice yorulunca ya bismillah diyip dişleri sıkarak yavaşça yukarı almayı başarabildik. 35-36 cm boyunda koca oğlan istavritmiş! 😁 herkesin yüzünde büyük bir şaşkınlık. Arka taraftan "Palamut mu ? Palamut mu?" diye soranlar da gelip iyice emin oldular istavrit olduğunda. Birkaç fotoğraf çektik. Paşa da kovayı boyladı.

WhatsApp Image 2023-08-04 at 16.02.17.jpeg

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Boğaza mezgit avına gittik birkaç arkadaş. Yem için gümüş çaparisi ile yem tutalım dedik. Oltayı 20gr kurşunla yukarı aşağı sallamaya başladım. Küt birşey asıldı kopardı koparacak. 3.9m surf kamış 0.8 köstek 0.10 beden gümüş çaparisiyle birlikte sert bir mücadeleye giriştik vuran canavarla. O asılıyor aşağıdan ben taş gibi sıkılı kalamayla:) koparmasın diye kamışı suya indiriyorum. Biraz pay veriyor iki üç tur sarıyorum. Birkaç dakikalık mücadele ile yoruldu herif. Palamut mu iskorpit mi soruları ile aynayı görünceye kadar boğuştuk. Aynayı verince yanımdaki arkadaşlar "vanoz vanoz" diye bağırdılar. Epey yukarı çıkınca herkesin yüzünde o kocaman soru işareti? "Bu ne yahu?" İyice yorulunca ya bismillah diyip dişleri sıkarak yavaşça yukarı almayı başarabildik. 35-36 cm boyunda koca oğlan istavritmiş! 😁 herkesin yüzünde büyük bir şaşkınlık. Arka taraftan "Palamut mu ? Palamut mu?" diye soranlar da gelip iyice emin oldular istavrit olduğunda. Birkaç fotoğraf çektik. Paşa da kovayı boyladı.

Ekli dosyayı görüntüle 122414
Ne olur sanki hepsi bu kadar koca oğlan olsa :)
Maşallah bereketli olsun ..

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet

Ekli dosyayı görüntüle 122414
yazın bazın zamanlarda bu boyda istavrit geçişleri oluyor,özellikle kandilli burunda çapari ağır kurşun at bekle ile tutarlardı.

Cetin_34

Aktif Üye
Adı
Çetin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar, palamuttan haber var mı acaba boğaz hattında.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
merhaba arkadaşlar, palamuttan haber var mı acaba boğaz hattında.
Merhaba değil İstanbul karadeniz kıyılarından da ele avuca gelir bir rapor gelmedi bu sene palamuta dair şansa tutulan balıklar dışında bir balık görebileceğimizi ben şahsi olarak düşünmüyorum..

Kotasız ve limitsiz soykırım yapılırcasına av yaptığımız için balığın tekrar toparlanması süre alıyor bizim sivri zekalı balıkçılarımız da '' Bir sene lüfer olur bir sene palamut olur '' diye takdiri ilahi gibi bahsederler bundan...

ktg666

Aktif Üye
Adı
KEREM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
sağdan soldan duyduğumuz kadarıyla, sarıkanat çinekop yapacağı ama lüferin zor olduğu, palamutun ise çok az olacağı şeklinde malesef...