İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Boğaza mezgit avına gittik birkaç arkadaş. Yem için gümüş çaparisi ile yem tutalım dedik. Oltayı 20gr kurşunla yukarı aşağı sallamaya başladım. Küt birşey asıldı kopardı koparacak. 3.9m surf kamış 0.8 köstek 0.10 beden gümüş çaparisiyle birlikte sert bir mücadeleye giriştik vuran canavarla. O asılıyor aşağıdan ben taş gibi sıkılı kalamayla🙂 koparmasın diye kamışı suya indiriyorum. Biraz pay veriyor iki üç tur sarıyorum. Birkaç dakikalık mücadele ile yoruldu herif. Palamut mu iskorpit mi soruları ile aynayı görünceye kadar boğuştuk. Aynayı verince yanımdaki arkadaşlar "vanoz vanoz" diye bağırdılar. Epey yukarı çıkınca herkesin yüzünde o kocaman soru işareti? "Bu ne yahu?" İyice yorulunca ya bismillah diyip dişleri sıkarak yavaşça yukarı almayı başarabildik. 35-36 cm boyunda koca oğlan istavritmiş! 😁 herkesin yüzünde büyük bir şaşkınlık. Arka taraftan "Palamut mu ? Palamut mu?" diye soranlar da gelip iyice emin oldular istavrit olduğunda. Birkaç fotoğraf çektik. Paşa da kovayı boyladı.

WhatsApp Image 2023-08-04 at 16.02.17.jpeg

Boğaza mezgit avına gittik birkaç arkadaş. Yem için gümüş çaparisi ile yem tutalım dedik. Oltayı 20gr kurşunla yukarı aşağı sallamaya başladım. Küt birşey asıldı kopardı koparacak. 3.9m surf kamış 0.8 köstek 0.10 beden gümüş çaparisiyle birlikte sert bir mücadeleye giriştik vuran canavarla. O asılıyor aşağıdan ben taş gibi sıkılı kalamayla🙂 koparmasın diye kamışı suya indiriyorum. Biraz pay veriyor iki üç tur sarıyorum. Birkaç dakikalık mücadele ile yoruldu herif. Palamut mu iskorpit mi soruları ile aynayı görünceye kadar boğuştuk. Aynayı verince yanımdaki arkadaşlar "vanoz vanoz" diye bağırdılar. Epey yukarı çıkınca herkesin yüzünde o kocaman soru işareti? "Bu ne yahu?" İyice yorulunca ya bismillah diyip dişleri sıkarak yavaşça yukarı almayı başarabildik. 35-36 cm boyunda koca oğlan istavritmiş! 😁 herkesin yüzünde büyük bir şaşkınlık. Arka taraftan "Palamut mu ? Palamut mu?" diye soranlar da gelip iyice emin oldular istavrit olduğunda. Birkaç fotoğraf çektik. Paşa da kovayı boyladı.

122414 dosyayı görüntüle
Ne olur sanki hepsi bu kadar koca oğlan olsa 🙂
Maşallah bereketli olsun ..

122414 dosyayı görüntüle

yazın bazın zamanlarda bu boyda istavrit geçişleri oluyor,özellikle kandilli burunda çapari ağır kurşun at bekle ile tutarlardı.

merhaba arkadaşlar, palamuttan haber var mı acaba boğaz hattında.
Merhaba değil İstanbul karadeniz kıyılarından da ele avuca gelir bir rapor gelmedi bu sene palamuta dair şansa tutulan balıklar dışında bir balık görebileceğimizi ben şahsi olarak düşünmüyorum..

Kotasız ve limitsiz soykırım yapılırcasına av yaptığımız için balığın tekrar toparlanması süre alıyor bizim sivri zekalı balıkçılarımız da '' Bir sene lüfer olur bir sene palamut olur '' diye takdiri ilahi gibi bahsederler bundan...

sağdan soldan duyduğumuz kadarıyla, sarıkanat çinekop yapacağı ama lüferin zor olduğu, palamutun ise çok az olacağı şeklinde malesef...

farkında iseniz mevsimlerde kayma var,palamut ortalama 3-4 senede bir bol olur ama geçen sene çok farklı idi belki son 30 yılın en güzel palamut sezonu idi normalde sevdiğim bir av türü değil ama bol olunca çok keyif aldık belki hayatında palamuta olta atmayanlar yada yeni başlayanlar bile çok güzel balık tuttu istanbul boğazında her sene olta balıkçılığı yapanların sayısı 2 ye katlıyor haliyle bu tadını alanlar merakla palamut nerede başlamadımı halbuki kısır sezona denk gelse merada 3-5 kişi 1-2 palamut tutup kendiside akşama kadar yardırsa tutamasa ertesi gün palamut varmış yokmuş daha sormaz,şuan boğazda tahminen palamut az da olsa çıkıyordur ama kimse söylemez söylediği an ertesi gün merada en az 1000 kişi olur,ne palamut ne çinekop her sene belirlediğim bir zamanım var gider varsa tutarım yoksa hava alır gelirim

Merhabalar foruma yeni üye oldum 2 gündür tekne ile Ortaköy’den Sarayburnu fenerine kadar jig ile denemeler yapıyorum fakat vuruş bile alamadım tekne konusunda istanbulda yeniyim istavrit bolca alıyorum fakat gözüm büyük balıkta tecrübeli arkadaşlarıma danışmak istiyorum bu balığa nerelerde rastlarız acaba

Merhabalar foruma yeni üye oldum 2 gündür tekne ile Ortaköy’den Sarayburnu fenerine kadar jig ile denemeler yapıyorum fakat vuruş bile alamadım tekne konusunda istanbulda yeniyim istavrit bolca alıyorum fakat gözüm büyük balıkta tecrübeli arkadaşlarıma danışmak istiyorum bu balığa nerelerde rastlarız acaba
Sarayburnu açıklarına gelecen kardeş. 🙂 Haydarpaşa limanı açıklarını da ziyaret et 😉 Hedef balığın levrek olsun, minakop olsun. Lüfer, palamut tutarım kafasındaysan unut bu sene çok zor. Tai Rubber varsa dene yoksa bir yerlerden sülünez bul yada canlı kefali tak tek iğneye 200 gram kurşun ile yavaşça zarar vermeden indir. Çok akıntı varsa 300 grama kadar çık.

Back