Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Gece 3 gibi arkadaşımı da alıp yola çıktık. Gündüz istoçta gezerken gelen giden arnavutköy diyordu bizde dedik oralarda takılalım. Evden çıkarken yağmur kesilmişti hava çok güzeldi, taa ki olta atacağımız yere gidip takımları açana kadar. Birden yağmur olduğu gibi bastırdı ve dönüş yoktu. Yemliye niyet etmiştim balık tutamasam bile keyif yapacaktım ama yağan yağmurla birlikte hem biz hem sandalyelerimiz sırılsıklam oldu. Üzerimizde yağmurluk vardı ama oda bir yere kadar tutabiliyor, hele birde gözlük kullanıyorsanız yağmurlu havada yemli de işiniz biraz daha zor oluyor. Öyleydi böyleydi derken iki oltayıda suya saldık, ben bir yandan kıyıda lrf denemeleri vs yapıyorum maksat vakit geçsin.

Olduğumuz bölgede 3 saate yakın kadar kaldık maalesef hiç bir hareket ile karşılaşmadık. 50 Metre ötemizde bulunan oltacıların yanına uğrayıp hal hatır sorduk, onlar bizden 4 - 5 saat önce gelmelerine rağmen bir tane balık alabilmişlerdi.

Gün doğumuna yakın takımları toplayıp biraz daha yukarılara gidelim diyerekten tarabyanın yolunu tuttuk. Maalesef istavritte de istediğimizi bulamadık, kıraçadan başka bir şey gelmiyordu, şifayıda iyiden iye kapmıştım. Geri dönüşe geçtik, tam macro center önüne geliyorduk ki denize bir baktım, rahat bi 30 tane balıkçı teknesi önümde avlanıyor. Yok artık dedim ve eve dönüş yaptım.

Yediğimiz yağmur ve olduğumuz nezle yanımıza kâr kalanlar. He birde tabi küç gündür eli boş dönüp hanım ile papaz oluş ayrı bir konu.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki yanımıza ne kadar oltacı geldiyse hepsi dün şu kadar güzel balık yapmış onun için geldik vs deyip durdu.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
engin abi enson geçen hafta gittim gırgırlar 30 35 metrede ağ atıyorlardı.buradan daha mı açıktadır 100 150 metre gibi.
kıyıya 40 50 metle ile 100 metre arası avlanıyorduk. bir de umur yeri çok verimliydi. balığın sağı solu belli olmaz ama bazen kıyılar bazen açılır saati saatini günü gününü tutmaz . millet çarşamba günü güzel balık yakalamış dün yoktu mesela. denemek lazım. zaten gırgırın olduğu yerde balık olsa bile alamazsın. gırgırları unutmuşum benim bahsettiğim senelerde gırgırlar o bölgeye gelmiyordu. Anadolu yakasında maalesef yalılardan dolayı pek fazla kıyıdan avlanacak yer yok ama çubuklu kandili kuleliye oranla daha sakin oluyor.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Gece 3 gibi arkadaşımı da alıp yola çıktık. Gündüz istoçta gezerken gelen giden arnavutköy diyordu bizde dedik oralarda takılalım. Evden çıkarken yağmur kesilmişti hava çok güzeldi, taa ki olta atacağımız yere gidip takımları açana kadar. Birden yağmur olduğu gibi bastırdı ve dönüş yoktu. Yemliye niyet etmiştim balık tutamasam bile keyif yapacaktım ama yağan yağmurla birlikte hem biz hem sandalyelerimiz sırılsıklam oldu. Üzerimizde yağmurluk vardı ama oda bir yere kadar tutabiliyor, hele birde gözlük kullanıyorsanız yağmurlu havada yemli de işiniz biraz daha zor oluyor. Öyleydi böyleydi derken iki oltayıda suya saldık, ben bir yandan kıyıda lrf denemeleri vs yapıyorum maksat vakit geçsin.

Olduğumuz bölgede 3 saate yakın kadar kaldık maalesef hiç bir hareket ile karşılaşmadık. 50 Metre ötemizde bulunan oltacıların yanına uğrayıp hal hatır sorduk, onlar bizden 4 - 5 saat önce gelmelerine rağmen bir tane balık alabilmişlerdi.

Gün doğumuna yakın takımları toplayıp biraz daha yukarılara gidelim diyerekten tarabyanın yolunu tuttuk. Maalesef istavritte de istediğimizi bulamadık, kıraçadan başka bir şey gelmiyordu, şifayıda iyiden iye kapmıştım. Geri dönüşe geçtik, tam macro center önüne geliyorduk ki denize bir baktım, rahat bi 30 tane balıkçı teknesi önümde avlanıyor. Yok artık dedim ve eve dönüş yaptım.

Yediğimiz yağmur ve olduğumuz nezle yanımıza kâr kalanlar. He birde tabi küç gündür eli boş dönüp hanım ile papaz oluş ayrı bir konu.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki yanımıza ne kadar oltacı geldiyse hepsi dün şu kadar güzel balık yapmış onun için geldik vs deyip durdu.
bir gün öncesi güzel balık yapmış doğru ama dün gerçekten balık yoktu. balık parça parça akıyor henüz sağlam bir giriş yapmadı boğaza. bende bir gün öncesi balığıyla gaza gelip Anadolu yakasında biraz deneme yaptım sadece kurşun arkası kaşığa bir lüfer geldi o da çekerken beden misinası ince olduğu için bedenden kaşıkla koptu ve kurtuldu. haftasonu kıyılar kalabalık olacak tahminen bakalım hareket olacak mı.

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif

balıkçıbey

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kıyıya 40 50 metle ile 100 metre arası avlanıyorduk. bir de umur yeri çok verimliydi. balığın sağı solu belli olmaz ama bazen kıyılar bazen açılır saati saatini günü gününü tutmaz . millet çarşamba günü güzel balık yakalamış dün yoktu mesela. denemek lazım. zaten gırgırın olduğu yerde balık olsa bile alamazsın. gırgırları unutmuşum benim bahsettiğim senelerde gırgırlar o bölgeye gelmiyordu. Anadolu yakasında maalesef yalılardan dolayı pek fazla kıyıdan avlanacak yer yok ama çubuklu kandili kuleliye oranla daha sakin oluyor.
abi yanlış anlamadıysam gırgır olan yere girme diyorsun.sanırım anadolu kavağına mevsiminde izmarit veya zargana alabilirim oda çıkarsa.ama çubukluyu yakın zamanda yoklayacağım.ilgin için teşekkür ederim.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
abi yanlış anlamadıysam gırgır olan yere girme diyorsun.sanırım anadolu kavağına mevsiminde izmarit veya zargana alabilirim oda çıkarsa.ama çubukluyu yakın zamanda yoklayacağım.ilgin için teşekkür ederim.
aynen öyle Anadolu kavağını tekneden görüyorum kıyıdan avlananlar mevsiminde çapari ile istavrit, sardalya alıyorlardı.

avsen

Daimi Üye
Adı
tunay özkan
Kan Grubu
O Rh Negatif
arkadaşlar Köprüden Sesimizi Medya ile TÜRKİYE YE Duyuralım. BU CUMARTESİ SAAT 15:00 DA KÖPRÜNÜN ORTASINDA . bir organizasyon duzenlemişler katılmak isteyen arkadaşlara duyurulur ben gidemiyorum hafta içi izinli oldugum için

Son düzenleme:

ozgurarslan

Daimi Üye
ben de kısa bir rapor geçeyim. dün arkadaşla 28 tane alınca içim içime sığmadı, bu kez Sabah 4:00 da sahile indim.(Avrupa) . yem önemli demiştim, iner inmez sarkıtma sıyırtma denedim, kuyrukaltı gibi, yemedi. ince takım sarkıtma denedim. yedi. 12-13 kıraça aldım. meraya vardım.
saat 5:30-7:30 arası bir ince balık aldım, bir kez de kestirdim. yanımdaki ağabey 3-4 adet aldı galiba ama hepsi hepsi olan bu. yağmur de gece 4:00 da beterdi.
gün ışıyınca, severim böyle işin ıstırabını deyip, topladım takımı. rapala denedim. olmadı. vazgecip bari yem çıkartalım dedim. sıyırtma denedim, o da olmadı. belki dişli yoksa zargana vardır dedim, ipek denedim, o da olmadı.
sözün özü, olmadı da olmadı.

rüzgar döndü, yağmur yağdı, yırtıcı girdi, yunus bastı, yok ısındı yok soğudu, bir ton spekülasyon yapılabilir. sonuç benim bulunduğum bölge için sanki 0-150 mt arası canlı yok gibiydi. yine de spekülasyonlarınızı yapın, bazen mantıklı bile geliyor. :)

ancak yılmak yok. balıkçı arkadaşlarım, bir şey kesin: evde klavye başında tutulmuyor, en fazla suşi sipariş edebilirsiniz. :)

(3-5 balık tutunca - övünür gibi - rapor açıp, tutamadığında açmamak olmaz. dünkü raporumu gören ineyim ben de bir iki keyif yapayım demister belki, ben de öyle düşündüm ve gündüzden hazırlığımı yaptım o yorgunlukla, sonuç hüsran. hatırlayanlar olacaktı; eskiden günü gününe ayrıntılı rapor yazıyordum, iyisiyle kötüsüyle, şimdi ne o kadar sahile iniyorum ne de o kadar foruma bakıyorum, sırf bu sabahki durumu bilin diye foruma girdim)
rastgele

Son düzenleme:

emrah3305

Aktif Üye
Adı
emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
22
1.5. Av Vasıtası Yasakları
1.5.1. Çevirme Ağları ile Avcılıkta Yasaklar
 İstanbul Boğazı’nda: Ahırkapı (41° 00' 27" N - 28° 59' 05" E) ve Kadıköy İnci
Burnu Mendirek Feneri’ni ( 40° 59' 05" N - 29° 00' 52" E) birleştiren hat ile
Yeniköy Vapur İskelesi (41° 07' 01" N - 29° 04' 18" E) ve Paşabahçe Feneri’ni
(41° 06' 57" N - 29° 05' 23" E) birleştiren hat arasında kalan sahada,
 Çanakkale Boğazı’nda; Nara Feneri ile Akbaş Feneri ve Kepez Feneri ile
Soğandere Feneri arasında kalan sahada,
 İstanbul ve Çanakkale boğazlarında; trafik ayırım düzeni içerisinde,
 İstanbul Adalar’da;
 Burgazada Çeşme Burnu (40° 53' 06" N- 29° 04' 17" E),
 Heybeliada Değirmen Burnu (40° 52' 98" N- 29° 05' 31" E), Dragos (40°
54' 40" N- 29° 08' 30" E), Büyükada Çakarı (40° 53' 01" N- 29° 07' 92"
E),
 Büyükada Su İskelesi (40° 52' 04" N- 29° 08' 53" E) ve Büyükada (40°
51' 85" N- 29° 08' 00"E) noktalarını birleştiren hat içerisinde
 Büyükada Dil Burnu (40° 51' 63" N- 29° 06' 42" E) ve Heybeliada
Askerî Liman (40° 52' 34" N- 29° 06' 15" E) noktalarını birleştiren hat
içerisinde
 Heybeliada (40° 52' 40" N- 29° 04' 50" E) ve Burgazada (40° 52' 50" N-
29° 04' 00" E) noktalarını birleştiren hat içerisinde, gırgır ile su ürünleri
avcılığı yasaktır.
 Muğla ili, Güllük Körfezi’nde; Bombataşı Burnu ile Marata Burnu’nu birleştiren
hattın doğusunda kalan Tuzla Boğazı’nda,
 Büyük Ziraat Adası’nın güney ucu ile Zeytin Burnu’nu birleştiren hattın
kuzeyinde kalan sahada,
 Kazıklı Limanı’nda; Karaburun ile Teke Burnu’nu birleştiren hattın kuzey
doğusunda kalan sahada,
 Gökova Körfezi’nde; Akbük Burnu ile Kıran sahili Güvercin Kayası’nı
birleştiren hattın kuzeyinde kalan sahada,
 Gökova Limanı’nda; Akçakapuz Burnu ile karşısındaki Güvercin Kayası’nı
birleştiren hattın doğusunda kalan sahada,
 Güvercinlik Körfezi’nde; Sıralık Burnu ile karşısındaki Pina (Kimse) Burnu’nu
birleştiren hattın doğusunda kalan sahada,
 Köyceğiz, İztuzu sahilinde; Akiye Burnu ile Bozburun’u birleştiren hattın
doğusunda kalan sahada,
 Fethiye Körfezi’nde; Paçarız Burnu ile Fethiye Adası ve Eğrikum Burnu
arasında çekilen hattın doğusunda kalan sahada,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...