Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
11-07-2016 sabah suyu Çamlıbahçe raporu...

Raporu sunacağım ama benim adıma büyük bir talihsizlik de oldu bugün. Raporu okuyan ve yardım istediğim hususta bilgi verebilecek arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.
Öncelikle balık hızlı başladı, sabah 07:00 da arka arkaya bindi. ilk 3 atışımda 3 adet aldım ve içimden bugün böyle yaparsa 50 olurum demiştim. Hiç de öyle olmadı.
İnanmayarak gitmiştim biliyorsunuz ama balık beni yanılttı. Ancak ne yazık ki balık ince. Hepsi mi öyle, değil elbet, ama hepsi bir boy geliyordu ya geçen pazartesi;şimdi çinekop ve ince çinekop karışık geliyor.
5 tane almıştım ki, kamışın ucu fırladı, ip koptu, kurşun, sahte, ve kamışın (vega potenza) uç parçası beraber denize gömüldü. Her zamanki atışım, hatta hiç yüklenmedim kamışa balık yakında zaten diye. 15- 20 mt öteye düştüler ve battılar beraberce. ip+kurşun+büyük çarpma ile takmaya çalıştık. Arkadaşlar sağ olsunlar, sahtelerini söküp, boş kurşun ile takmaya çalıştı, ben ikinci kamışım olan çapari kamışımı (Lineaeffe 440/6 180 gr atarlı ) çıkarıp boş kurşun taktım ama alamadık.

O sırada sabah giden midyecilerin yerine yeni midyeci dalgıçlar geldi. Ki bu benim şansıma olsa gerek saat 10:00 gibi gelmezler genelde. Rica ettim, hemen buldu çıkardı. Ben de cebimdeki parayı çıkardım, az diyemeyecekleri bir siftah attım.

Kamışın uç parçasının dibi kırılmış. ama baktım orta parçanın ince kısmında (yanı oranın girdiği yuvada) da yok kırılan kısım, sanırım ya içine kaçtı ve görünmüyor, ya da denize uçtu.
Şimdiki fotoğraf kırılan bölümü ve de orta parçanın en büyük parçaya girdiği bölümü gösteriyor. Bu fotoğraftan anlayamayacaksınız ama içinde bir dolgu var, o yüzden kırık olmayan parçayı da çektim. bu dolgu siyah sert sünger gibi bir şey. tırnak ile bastırılabilir ama sert de. sanki scotch brite'ın yeşil tarafı gibi. ama pürüzsüz.
47084 dosyayı görüntüle 47085 dosyayı görüntüle

Şimdi ilk soru:
Vega Potenza Supercore kullanan arkadaşlar bir zahmet uç parçanın siyah olan bölümünü ölçebilirler mi? Kaç santim geliyor tam olarak. Benim bu kırık hali ile 6- 6.5 cm geliyor. Düzgün kesmek durumunda 6 cm'den kesilmeli. Bana bu bilgiyi verirlerse kamış ne kadar kırılmış onu anlamış oluruz.

İkinci soru:
Elbette aldığım yer olan Ergin Balıkçılık'a bir götürüp neler yapabileceklerini bir öğrenmek lazım. Ancak en kötü ihtimalle başına benzer kaza gelmiş olan var mı? Eğer Ergin balıkçılık bir çözüm bulamazsa, ya da çözüm cebimi yakacak ve gücümü aşacak bir çözüm olursa, ben neler yapabilirim? İnce testere ile düzgün kesip (ki bu ilk soru ile bağlantılı belki 6 cm çok azdır hatırlamıyorum ne idi eski siyah kısımın boyu) içine x doldurmak gerekir, bu denklemdeki "x" nedir? silikon mu, sista köpük mü, sert kauçuk mu? Fikri olan, tecrübesi olan beri gelsin şimdiden, belki yarın Ergin Balıkçılık'a götürebilirim de, elimde bir B planım da olsun.

Muhtelif sahtelerle ve kaşıkla da balık aldım. Elbette bu aksiliklerden ötürü zaman kaybından, sonraki moral bozukluğundan, sonra Lineaeffe ile çalışmaktan ve hafif kurşun takmak zorunluluğundan ve kısmetsizlikten en çok balık alan asla ben değildim. 9 adet almışım, bir tane de yaprak attım denize. 15 alan gördüm, üstü de vardır. ama balık ara ara girip çıkıyor, yani tam yok bitti diyorsun 45 dakika sonra bir seri daha yapıyor. sahilde kalan, ısrar eden balığı bulur ama balık keyifli büyüklüklerde ve kuvvette değil.
47084 dosyayı görüntüle 47085 dosyayı görüntüle 47087 dosyayı görüntüle
Ozgur kardesim oncelikle gecmis olsun. Potenza supercore un uc parcasinin orta parcaya giren siyah bolumun uzunlugu 7.7 cm. Iki parcayi birlestirince yaklasik 2.5 cm disarda kaliyor. Yani benimkinde oyle en azindan. Eger parcayi degistirmen gerekirse artik Vega yi Uskudarda Yildiz Balikcilik Ahmet getiriyor. Iki hafta once bir abime orta parcasini Ahmet den temin etmistik. Tekrar gecmis olsun.

Geçmiş olsun özgür abi. Üsküdar yıldız balıkçılığa da sorabilirsin orası vega kamış yedek parça getirtiyor diye biliyorum.

Ergin Balıkçılık bıraktı mı Vega işini, önce oradan aldığıma göre onlara sormam gerekmez mi?
Bence ilk önce ergin abi ile görüşmen daha faydalı olur. Yıldız balıkçılık sonraki aşama olur muhtemelen.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ya bir de bir mesele daha var. şimdi arkadaş 7.7 cm giriyor uç parçanın dibindeki siyah kısım, ama 2.5 cm dışaırda kalıyor diyor, yani 5 cm içeri giriyor diyor. @cem1 sağolsun yanıt vermiş.
oysa bende durum şöyle imiş.
orta dip parça birleşimi 10 cm ve 2, 5 cam dışarıda kalıyor 7.5 cm içeri giriyormuş...
aynen şöyle...

GOPR8740.MP4_snapshot_08.21_[2016.11.07_18.37.38].jpg

fakat uç parça ile orta parça birleşiminde dışarıda eskiden de parça kalmıyor tamamı giriyormuş. o da böyle...
GOPR8740.MP4_snapshot_07.55_[2016.11.07_18.36.26].jpg

uç parça arkadaşta 7.7 cm ise, bendeki kırık da 6.5 -6 arası ise, 1-2 cm bir kırık var. yanlış hatırlamıyorsam uç parçanın dibinde de dolgu vardı. şu an o dolgu yok. belki dolgu 2 cm bir şeydir bilemiyoruz elbet.

ayrıca kötü olan şu ki; kırık hali ile soktuğumda parçayı tam oturuyor, yani o 1-2 cm içeride kalmış da olabilir. bu çok kötü olur onu oradan çıkarmak mümkün olmaz sanırım da daha içeri itmek (kamış genişlediğinden aşağı doğru) belki mümkün olabilir.
kamışı ilk aldığımda parçalar zor girip zor çıkıyordu, sonra alt birleşim tatlı serte dönüştü kırılan yer de iyice yumuşak girip çıkmaya başlamıştı. bu kırılmanın, içeride en dipte 1-2 cm olan en korunaklı yerde olan kırılmanın nasıl olduğunu aklım hafsalam almıyor. tek açıklama; uç parça fırladı, ama tam da çıkamadan kamıştan aksiyon aldı ve dibini kırdı. bu durumda o 1-2 cm parçanın dışarıda denize gitmiş olması lazım ki bu bile iyi haber içinde kalmasındansa... kamışın içinde iken kırılıp sonra fırlaması ihtimal dahilinde bile görünmüyor bana. keşke kamera açık olsaydı o an. o zaman ağır çekimde görürdük.
ayrıca eğer o parça 7.7 cm ise, bende 6 cm kaldı ya o bile yeterli olabilir, yani böyle de çalışır belki, belki bir elektrik bandı ile az kalınlaştırıp zor çıkmasını sağlayabilirm.
çözüm arıyorum zira şu an yeni uç parçaya verecek param yok.

diğer potenza sahipleri de uç parça siyah kısmı ölçebilirler mi, bir de birleştirsinler orta parça ile tam mı oturuyor yoksa dışarıda siyah kısım kalıyor mu...

ya bir de bir mesele daha var. şimdi arkadaş 7.7 cm giriyor uç parçanın dibindeki siyah kısım, ama 2.5 cm dışaırda kalıyor diyor, yani 5 cm içeri giriyor diyor. @cem1 sağolsun yanıt vermiş.
oysa bende durum şöyle imiş.
orta dip parça birleşimi 10 cm ve 2, 5 cam dışarıda kalıyor 7.5 cm içeri giriyormuş...
aynen şöyle...

47092 dosyayı görüntüle

fakat uç parça ile orta parça birleşiminde dışarıda eskiden de parça kalmıyor tamamı giriyormuş. o da böyle...
47093 dosyayı görüntüle

uç parça arkadaşta 7.7 cm ise, bendeki kırık da 6.5 -6 arası ise, 1-2 cm bir kırık var. yanlış hatırlamıyorsam uç parçanın dibinde de dolgu vardı. şu an o dolgu yok. belki dolgu 2 cm bir şeydir bilemiyoruz elbet.

ayrıca kötü olan şu ki; kırık hali ile soktuğumda parçayı tam oturuyor, yani o 1-2 cm içeride kalmış da olabilir. bu çok kötü olur onu oradan çıkarmak mümkün olmaz sanırım da daha içeri itmek (kamış genişlediğinden aşağı doğru) belki mümkün olabilir.
kamışı ilk aldığımda parçalar zor girip zor çıkıyordu, sonra alt birleşim tatlı serte dönüştü kırılan yer de iyice yumuşak girip çıkmaya başlamıştı. bu kırılmanın, içeride en dipte 1-2 cm olan en korunaklı yerde olan kırılmanın nasıl olduğunu aklım hafsalam almıyor. tek açıklama; uç parça fırladı, ama tam da çıkamadan kamıştan aksiyon aldı ve dibini kırdı. bu durumda o 1-2 cm parçanın dışarıda denize gitmiş olması lazım ki bu bile iyi haber içinde kalmasındansa... kamışın içinde iken kırılıp sonra fırlaması ihtimal dahilinde bile görünmüyor bana. keşke kamera açık olsaydı o an. o zaman ağır çekimde görürdük.
ayrıca eğer o parça 7.7 cm ise, bende 6 cm kaldı ya o bile yeterli olabilir, yani böyle de çalışır belki, belki bir elektrik bandı ile az kalınlaştırıp zor çıkmasını sağlayabilirm.
çözüm arıyorum zira şu an yeni uç parçaya verecek param yok.

diğer potenza sahipleri de uç parça siyah kısmı ölçebilirler mi, bir de birleştirsinler orta parça ile tam mı oturuyor yoksa dışarıda siyah kısım kalıyor mu...

Abi şuan evde metre bulunmuyor ama dilersen kamışın parçasının fotosunu çekip atabilirim. Yalnız bendeki elite modeli hani geçen gün bakmıştın, kırmızı olan.

Büyük geçmiş olsun.

@ozgurarslan ozgur abi gecmis olsun nazar bence bu durum,
Kullandigin kamis (bence) bogazin en iyi kamisi olunca maalesef ki nazara gelebiliyorsun,
Abi olcmedim istersen olcerim ama Cem bey olcmus zaten olculer standarttir diye dusunuyorum,
Umarim ilk aldigin zaman parcayi sonuna kadar sokmaya calismamissindir,
Kisa vadede olmaz belki ama uzun vadede bu tip sorunlar duydum farkli parcali kamislarda da...
Kamis ilk alindigi zaman 2-3 cm kadar parca disarda kaliyor ama kullandikca esnemeye baslayan kamis zaten zamanla tam oturuyor,
3. yilinda kamisim haliyle esneme oldukca o pay iceriye girdi,
Burdan en azindan diger vega ve diger parcali kamis kullananlara da nacizane tavsiyem olsun,
Kesinlikle sonuna kadar parcayi sokmaya calismasinlar ek kisminin 3/4 iceri girmesi 1/4 un (siyah kisim) disarda kalmasi kamisin hala yeni,esneme yapmadiginin kanitidir yani iyi bir seydir bir nevi...
Ayrica abi sen Cevat abiye git ilk etapta,
Umit olsun Cevat abi elinden geleni yapacaklardir,
Efsane sari Vegayi hala siparis uzerine getirdiklerini bana soylediler,
Velev ki onlar halledemezler ise o zaman yildiza Ahmetin yanina gecersin abi,
Tekrar tekrar gecmis olsun,
Saygilar

Abi şuan evde metre bulunmuyor ama dilersen kamışın parçasının fotosunu çekip atabilirim. Yalnız bendeki elite modeli hani geçen gün bakmıştın, kırmızı olan.

Büyük geçmiş olsun.

teşekkürler gazi, senin model ile benim aynı olmayabilir, yanıltır bizi... yine de sağol.

@ozgurarslan ozgur abi gecmis olsun nazar bence bu durum,
Kullandigin kamis (bence) bogazin en iyi kamisi olunca maalesef ki nazara gelebiliyorsun,
Abi olcmedim istersen olcerim ama Cem bey olcmus zaten olculer standarttir diye dusunuyorum,
Umarim ilk aldigin zaman parcayi sonuna kadar sokmaya calismamissindir,
Kisa vadede olmaz belki ama uzun vadede bu tip sorunlar duydum farkli parcali kamislarda da...
Kamis ilk alindigi zaman 2-3 cm kadar parca disarda kaliyor ama kullandikca esnemeye baslayan kamis zaten zamanla tam oturuyor,
3. yilinda kamisim haliyle esneme oldukca o pay iceriye girdi,
Burdan en azindan diger vega ve diger parcali kamis kullananlara da nacizane tavsiyem olsun,
Kesinlikle sonuna kadar parcayi sokmaya calismasinlar ek kisminin 3/4 iceri girmesi 1/4 un (siyah kisim) disarda kalmasi kamisin hala yeni,esneme yapmadiginin kanitidir yani iyi bir seydir bir nevi...
Ayrica abi sen Cevat abiye git ilk etapta,
Umit olsun Cevat abi elinden geleni yapacaklardir,
Efsane sari Vegayi hala siparis uzerine getirdiklerini bana soylediler,
Velev ki onlar halledemezler ise o zaman yildiza Ahmetin yanina gecersin abi,
Tekrar tekrar gecmis olsun,
Saygilar

dediğin gibi olmuş olabilir. şimdi aldığım tarihi eski fotoğraflardan bulup, sonra ilk balığa gittiğim zaman bir fotoğrafını bulup ilk parça nasıl geçmiş onu bulmaya çalışacağım, zamanla mı acaba siyah kısım içe doğru yürüdü, baştan beri öyle miydi?
5 gün önceki av videosunda 1. parçanın tümü 2. parçaya girmiş görünüyor. ama dediğim gibi aldığım zaman, yavaşça çevirerek çıkardığım ilk parça yıllarla (ne kadar zaman birazdan bulurum, epey aramak lazım) giderek kolay takılır çıkarılır hale geldi. hatta hatırlarım ilk sene 2. ve 3. parçayı yardımla ancak çıkartıyordum av sonunda. şimdi tek başıma kamışı sökemediğim olmuyordu 1 senedir, belki daha fazla...

kamış uç parçanın ucundan ya da ortasından kırılsa, kamış uç parçanın siyah bölümün bittiği yerden kırılsa anlayabilirim. içeride kalan kısmın ucundan kırılması mucizevi bir talihsizlik ile açıklanabilir. Yarın Ergin Balıkçılığa (ben şahsen tanımıyorum) bir takım selamlarla gidip, rica edeceğim bir hal yolu bulmasını. Ahmet Ergin'in sattığı ürünün çözümünü üstlenmez, kendince de manalıdır. Belki, zatan kendisinin de müşterisi olduğumdan kolay bir yolu varsa yardımcı olur ama iş Ergin balıkçılıkta çözülürse çözülür. Ahmet parça satar, ama ben ne yazık ki şu an alamam. Sezonu kapattım anlamına gelmez, 3 tane daha surf kamışım var da, iyi av yapamayacağım anlamına basbayağı gelir.

Bir de bazısı vardır, böyle bir olay olur, yarın bakarız Üsküdar'da hal çaresine der, oturur dizi izler, kitap okur. Ben bilgisayarımda bir sorun varsa, balık malzemelerimde bir sorun varsa, rahat uyuyamam bile. Balığa gitmeyeceksem bile her an tam ve hazır olmalı çantam. Çanta demişken dağcı çantası 10 kg taşımaya itiraz edip yırtıldı azıcık, üşenmedim gittim terziye diktirdim 2 saat önce. Yani çok kötü bir yapı bir huy ama böyle. O yüzden belki de laf kalabalığı yapıp yer işgal ediyorum sinirden.

Vega Potenza çok iyi kamış evet, kırıldı diye fikrim de değişmedi, kul yapısı, kullanan da kul. Her nesnenin bir miadı var. Velev ki çare bulunsun.

Kamış için geçmiş olsun dilekleri için teşekkür eder, onları @shimano ya yollarım. Sağlık gibi değil bu. En nihayetinde paradır çözümü.
Yine de teşekkürler...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back