Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgurarslan

Daimi Üye
Ozgur abi inan zaten bu hobiye gosterdigin titizlik, forma,formdaki insanlara, tutttugun baliga verdigin deger ve onem( her manada) beni bu kadar etkiledi,
Cevat abi de umitte beni iyi tanir onlara (ukalalik gibi algilanmasin lutfen ama severler beni) selamimi iletirsen ayni kamisi kullandigim icin destek olacaklardir,
Bu arada abi ben yillardir kullanirim bu kamisi ama daha sokerken birinden hic destek almadim,
Muhtemelen sen ilk zamanlar cok derine sokmussun ki gun sonunda seni sokerken zorlamis,
Ama su an yasadigin sikinti ile nedeni direk budur diyemem ki cavat abi ve ya umit,yildiz ahmet te diyemez...
Cozum odakli olurlar insallah,
Ben 3 yil once bu kamisi 2.el Cevar abinin inan israri sonucu aldim,
O zaman fury caster ile tuttugum baligi goruyorlardi ve "bir de su kamisla ne kadar turarsin Allah bilir" diye diye aldirdilar,
Iyi ki de almisim hala derim ve cok degil 2--3. avimda sahile inip oltayi kurarken gordum orta parcada catlak vardi(belki boya catladigidir bilmiyorum ama riske girmedim fabrikasyon olma ihtimali de var) av oncesi ve ava baslamadan gittim gosterdim resmini cekti Cevat abi elinde stok yoktu gitti kendi kamisinin orta parcasini sokup bana vermisti,(sene 2013)
Simdi ne olur nasil olur bilemem al yeni parca demezler muhtemelen ama en azindan destek olurlar(maddi-manevi) ama inan senin adina uzuldum cunku siklikla baliga giden birisisin ve sezon icindeyiz,
Illaki yedegin vardir ama ayni performansi verir mi soru isareti?
Simdiki distribütör yildiz balilcilik ne kadar yardimci olur bilemem,
Bu arada iyidir hostur belki ahmet ama ben esnafligini satis sonrasi ilgisini begenmem (kisisel dusuncem)
Not:Shimano biomasteri bana (sene2013) ozamanin parasiyla 1050tl satmisti (1000tl demistim kabul etmemisti) sonra benim hatam bilmiyordum yuzugundeki rulmani yaglamadigim icin bozuldu ve satis sonrasi destek olmadi "elimizde yok." "Onu japonyaya gondericegiz" falan gibi anlamsiz,gecistirici seyler dedi gittim cevat abiye ki makinayi ondan da almadim japonyadan 10 gune bana 100tl ye komple original yuzuk takimini getirttirdi nedenlerinden biri budur)
Insallah yardimci olur en azindan fiyatta indirim yapar,
Kolay gelsin abi,
Saygilar
Ahmet'ten makina kamış filan hiç almadım. Nippon ghost 27.8 kalınlık bedeni halen kullanıyorum, fiyatı uçtu ama yine gidip mecburen alıyorum, çok memnunum. Fiyatı tam iki katı oldu bu arada, dolar dedi euro dedi, neyse dedik öyle... Katil oskar yeşil kaç tane aldım bilmiyorum bu gidişte de 2 tane alacağım. Ayrıca bizim Avrupa tarafında çok kullanılmayan ama Asya'da iş yapan Eurofish sahteler de var onda, onların da müşterisiyim. Bir de Rapala marka sahtelerin az sayıda da olsa. Özellikle 5 cm firetiger. Ama iş Ahmet'e giderse "abi yenisi şu kadar" der bence. dedi diye de kızamam, ondan almadım. bir de üstüne bana eksiklerimi satar, zira memnunum o mallardan da...
Cevat Ergin ile ben tanışmadım hiç. Ben bu forumda da çok araştırdım kamış alırken. ondan önceki kamış Okuma Cedros 3 parça 450 cm idi. kırdım, tamir etti Cengiz, yeni parça değiştirdi bilabedel yanlış hatırlamıyorsam hatta. Ama ben bir daha kamış kırmamak, kıramamak istedim de aldım Vega'yı. ben abanmıyorum zaten kamışa belki abanamıyorum bile alışmamışım. Bende öyle çiyuvv fiyuvv sesler filan çıkmaz, çıkan sese değil düştüğü yere bakarım. Cedros da kötü kamış değil kesinlikle ama yaptığımz iş o kadar saatler süren ve o kadar zor şartlarla seri atışlar ki, dayanıklılığın üst sınırını istiyor. O da Vega 270 gr atarlı... Kim atmış 270'i :)
Gitmeden önce Vega ile atış da yapmıştım, balıkçılığını ve adamlığını çok beğendiğim Bülent Öktem'de vardı. Karar verip gitmiştim. Bir iki başka kamışa da gözüm kalmadı değil ama yine kararımda kaldım ve aldım. O gün başka bir arkadaş vardı dükkanda. Ödedim çıktım. O zaman 900 tl ödemiştim yanlış kalmadı ise aklımda, belki 950 dir, ama 1000 değil.
Yarın saat 11 de gideceğim, bakacağız işte... Şu 1. parçanın 2.5 cam dışarıda kalması işi kafamı halen kurcalıyor. Ama aldığım zamandan beri öyleydi, zorla köküne kadar sokmayacak kadar tecrübeliydim o zaman da zaten. Neyse. Yarın belli olacak sonuç. Şimdi daha fazla üzülmenin manası yok. Belki de kolaylıkla çözülür mesele, boşa dert ettiğimle kalırım. İnşallah da öyle olur.
Teşekkürler ilgine...
20161107_201023.jpg

Zaten bir eksik listesi hazırlamışım ki, bana kaçan kaçmış zaten... Hepsini alamam da, bazılarını alacağım. Sık gidemiyorum Üsküdar'a...

ozgurarslan

Daimi Üye
Ekli dosyayı görüntüle 47103 Ekli dosyayı görüntüle 47104 Ekli dosyayı görüntüle 47105 Ekli dosyayı görüntüle 47106
Ozgur abi uzun ugraslar sonucu metre bulup baktim standart degil galiba olculer,
Umarim isine yarar bir fikir verir sana benim ilk parca hala tam oturmuyor,
Ama en alt parca tam oturuyor ici ice giriyor,
Kolay gelsin abi sana tekrar gecmis olsun
sende 10.5 cm gelen alt geçiş bende 10 cm geliyor ve 7.5 içeride 2.5 dışarıda kalıyor.
benim üst parça kaç idi kırılmadan önce bilmemekle beraber, sende 8.1 gelen üst parça cem1'de 7.7 geliyor. bende tam otururken sende 2.5 cm dışarıda kalıyor.
evet nedense standart değil...
farklı seriler olabilir, farklı export, farklı parti denir galiba...

sağolun. tamam konu ile ilgili yarın sonucu bildiririm. av raporu yerini işgal ettim yine. ama hak edecek kadar da rapor yazıyorum gibi bir şımarıklığım var. idare ediyorsunuz, etmeye devam edin yarın da... :)

İST1453

Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar gerek forum üzerinden gerekse telefon ile arayan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm fobidaslarima çok tşk ederim iyi ki varsınız allahıma şükürler olsun ki iyiyim çok sukur dahada iyi olacağım en kısa sürede meralarda gorusmek üzere saygılar sevgiler .

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam, fobidaşlar derken?:):):):)
Tekrar geçmiş olsun, kısa zamanda ilk balığınızı tutmanız dileğimle,fobidaşlar)))).JPG
ps: Lütfen yanlış anlamayın, tamamen latife:)))

S

seyyitince

Misafir
Özgür abi örgü şişi vs ile bir yoklasana içini kamışın ordaysa parça şişe temas eder tık tık diye
Ergin Balıkçılık bıraktı mı Vega işini, önce oradan aldığıma göre onlara sormam gerekmez mi?
Bence ilk önce ergin abi ile görüşmen daha faydalı olur. Yıldız balıkçılık sonraki aşama olur muhtemelen.
Bundan daha güzel anlatılamazdı. Çok çok teşekkürler...
bir çok sonuç çıkıyor.
1. benim 7.7-6.5 : 1.2 ve 7.7-6 : 1.7 yani ortalama 1.5 cm siyah bölümüm kayıp, ya denizde ya içinde, inşallah da denizde.
2. benim kamış alındığı günden beri tamamı içine giriyordu, fotoğraftaki gibi 2.5 cm siyah kısım kalmıyordu. zorla filan ittirmedim içine, öyleydi gerçekten nedense, ve öyle de 2 sene kullandım bu kamışı. burası anlaşılmaz bir husus.
3. ama ilk başlarda tatlı sert girerken (Türkçe çok garip Allah'ım) son 1 yıldır çok kolay girip çıktığının farkındaydım. Ama çare yok diye de düşünüyordum, belki de sorun değil diye de düşünüyordum.
bir de ben çok av yapıyorum, yani 2 senede 150 av kesin vardır, 200 bile olabilir, saymadım. yani kamışın 2. parçasının bollaşması, ya da tersi 1. kısmın zamanla incelmesi mümkün. madde bu neticede. fakat bu fotoğraftan çıkan önemli bir sonuç da şu: belki hiçbir şey yapmasam ve bir elektrik bandı sarıp daha sıkı girmesini sağlasam bile çalışır durumda olabilir. (pozitif düşünce)
şimdi fotoğrafta giren kısın 7.7-2.5 : 5.2 cm. Oysa bende halihazırda 6-6.5 cm giriyor. :) evet kamış boyu 425 olmaz 423 olur. çok da dert değil.

ya da saçmalıyor olabilirim ya... gidip sormak lazım...
sağol ama, bu fotoğraf aydınlatıcı oldu, kafa yorabilirim üzerine...
Abi şuan evde metre bulunmuyor ama dilersen kamışın parçasının fotosunu çekip atabilirim. Yalnız bendeki elite modeli hani geçen gün bakmıştın, kırmızı olan.

Büyük geçmiş olsun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B

BS Okuru

Misafir
@ozgurarslan ozgur abi nippon ghost candir can!!!
Ben de rapala bedeni olarak 0,28 ( olcenler 0.30 oldugunu soyluyor) onu kullanirim gecen sordum yedekleyeyim diye 300m. 30tl olmus bilgin olsun,
Her magazada begendigim ip kursun misina rapala klips...vb var benim de,
Bu arada yarin madem gideceksin Uskudara nacizane bir iki begendigim urunleri tavsiyede bulunmak isterim,
Yildiz ahmetten willy 9cm ustu sari kafa yesil yanlar beyaz alti turuncu rapaladan almani tavsiye ederim(carpmalari owner kalibi muthis keskin ve avci kendoya gore daha iyi)
Erginin yaninda Almer balikcilik vardir ordan da killer marka 5tl ye rapala al abi (pelikan nitro,bluefish kalibidir) ustu limon yanlar beyaz alti turuncu vardir fiyatinin hakkini fazlasiyla verir denemeni oneririm,
Ayrica rastgele balikciliktan parasut ipi vardir metresi 1tl kursun bedeni icin super otesidir tavsiye ederim arabayi bagla ceker abi,
Gitmisken bir goz gezdirirsin zamanin kalirsa abi,
Saygilar

Bysalwador

Aktif Üye
Adı
bysalwador
Kan Grubu
B Rh Negatif
Arnavutkoy tarafi ruzgar durumu nedir ?

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
ustadlar rasgele, spin için vanikoy parki uygun mudur? saat kaç gibi gitmek gerekir1? sabah yada aksam

ilhanburak

Aktif Üye
Raporlarinizi okuyunca keyfim yerine geliyor perşembe günü sabah suyunda kalk kirizi geçirdim önce kolum agriyor sandim meğer kalp krizi geçiriyor musum apar topar ameliyata alindim 3 damardan 2 si yüzde yüz tıkalı imiş tek damarla hayata tutunmusuz kapalı damarlara stent takıldı kontrol amaçlı 4 gundur hastanedeyim bakalım sonuç ne olucak tüm arkadaşlara rast gelsin.

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cok gecmis olsun

m2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozgurarslan

Daimi Üye
Özgür abi örgü şişi vs ile bir yoklasana içini kamışın ordaysa parça şişe temas eder tık tık diye
Bence ilk önce ergin abi ile görüşmen daha faydalı olur. Yıldız balıkçılık sonraki aşama olur muhtemelen.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dediğin mantıklı idi ve yaptım. videosu aşağıda. aslında neden o kadar yazmışım baştan video çekmemişim. herşey açık açık görünüyor videoda.

@ozgurarslan ozgur abi nippon ghost candir can!!!
Ben de rapala bedeni olarak 0,28 ( olcenler 0.30 oldugunu soyluyor) onu kullanirim gecen sordum yedekleyeyim diye 300m. 30tl olmus bilgin olsun,
Her magazada begendigim ip kursun misina rapala klips...vb var benim de,
Bu arada yarin madem gideceksin Uskudara nacizane bir iki begendigim urunleri tavsiyede bulunmak isterim,
Yildiz ahmetten willy 9cm ustu sari kafa yesil yanlar beyaz alti turuncu rapaladan almani tavsiye ederim(carpmalari owner kalibi muthis keskin ve avci kendoya gore daha iyi)
Erginin yaninda Almer balikcilik vardir ordan da killer marka 5tl ye rapala al abi (pelikan nitro,bluefish kalibidir) ustu limon yanlar beyaz alti turuncu vardir fiyatinin hakkini fazlasiyla verir denemeni oneririm,
Ayrica rastgele balikciliktan parasut ipi vardir metresi 1tl kursun bedeni icin super otesidir tavsiye ederim arabayi bagla ceker abi,
Gitmisken bir goz gezdirirsin zamanin kalirsa abi,
Saygilar
bu gönderinin fotoğrafını çektim, dediğin ürünlerden alacağım. ayrıca ben bir adet sarı sahte istiyorum ama tamamı sarı. görmüşlüğüm olmadığından tavsiye alabilirim. bende tamamı sarı var ama mat boya. ucuz bir şey idi, marka hatırlamıyorum şimdi de, mat sarı bir de solungacın orada siyah noktası vardı. yanımda değil bodrumdaki atölyede...
ama hem parlak çakarlı, hem de sapsarı bir marka model varsa, memnun olduğunuz tavsiye alabilirim. sarı-beyaz değil tamamı sarı.
neden derseniz, sebebi yok, öyle bir sahtem olsun istiyorum, hep sırtı sarı karnı beyaz altı turuncu kendo atmaktan gına gelmiş olabilir. öğlen balığın seyrek olduğu zaman denemek için istiyorum.

teşekkürler.
bugün de westworld, walking dead, secrets & lies US, masters of sex dizileri geldi hiçbirini izleyemedim henüz bu işin sıkıntısından...

Toro

Üye
dediğin mantıklı idi ve yaptım. videosu aşağıda. aslında neden o kadar yazmışım baştan video çekmemişim. herşey açık açık görünüyor videoda.

bu gönderinin fotoğrafını çektim, dediğin ürünlerden alacağım. ayrıca ben bir adet sarı sahte istiyorum ama tamamı sarı. görmüşlüğüm olmadığından tavsiye alabilirim. bende tamamı sarı var ama mat boya. ucuz bir şey idi, marka hatırlamıyorum şimdi de, mat sarı bir de solungacın orada siyah noktası vardı. yanımda değil bodrumdaki atölyede...
ama hem parlak çakarlı, hem de sapsarı bir marka model varsa, memnun olduğunuz tavsiye alabilirim. sarı-beyaz değil tamamı sarı.
neden derseniz, sebebi yok, öyle bir sahtem olsun istiyorum, hep sırtı sarı karnı beyaz altı turuncu kendo atmaktan gına gelmiş olabilir. öğlen balığın seyrek olduğu zaman denemek için istiyorum.

teşekkürler.
bugün de westworld, walking dead, secrets & lies US, masters of sex dizileri geldi hiçbirini izleyemedim henüz bu işin sıkıntısından...
Özgur bey merhaba. Kamışı ergin balıkçılığa getirmeniz şart maalesef. Nedeni Vega ürünlerinin hepsinin el yapımı olması. Bütün kamışlar birbirinden farklı ölçülerde . Sezon başlamadan benim 3. Parça kırılmıştı Cevat abi deposunda bulunan bütün yedek parçaları getirip denemişti allahtan abartmiyorum 15. Parça oturdu. Yıldız balıkçılıkta urun getirebilirsiniz Cevat abi bıraktı vegayi. Ancak gelen urun sizin kamisiniza oynayabilir maalesef. Bu arada 3. Parçaya sağlam para verip almıştım. Vega süper bir kamış ancak parça ve garanti isi için aynısını söylemek zor gerçekten...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...