Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Merhaba arkadaşlar gerek forum üzerinden gerekse telefon ile arayan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm fobidaslarima çok tşk ederim iyi ki varsınız allahıma şükürler olsun ki iyiyim çok sukur dahada iyi olacağım en kısa sürede meralarda gorusmek üzere saygılar sevgiler .

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozgurarslan

Daimi Üye
kamışı 21.04.2014 tarihinde satın almışım.
20140421_213333.jpg

ardından 3-5 kez av yapmışım ama kamış birleşim fotoğrafı yok.
sonra 4 ay hiç o kamışı kullanmamışım zira teknenin üzerindeydim, 180-210 ince spin tipi kamışlar ya da boat kamışı kullanıyorduk. surf'un teknede ne işi var.
sonra 2 av daha yapmışım ama fotoğraf yakaladığım ilk av annemle gittiğimiz bir av, tarihi 07.11.2014.
orada croplanmış fotoğrafta da görüldüğü üzere uç kısım orta parçaya tam geçiyor. @İLKlüfERR ben zorlamam öyle şeyleri kendisi zorlanmadan tam geçiyor idi. Hafızamda da öyle kalmış da emin olmak için araştırdım. Bende tüm avlar tarihi ile düzenli bir fotoğraf arşivi şeklindedir, kolaylıkla buldum.

20141107_081636.jpg

yani ben satın aldığımdan beri kamış tam oturuyormuş oraya, zamanla bollaşarak olmamış o durum. 2. ve 3. parça arasında o 2.5 cm var ama 1. ve 2. parça arasında baştan beri olmamış ki, zaten de öyle hatırlıyordum.

Neyse, bir çözüm bulunmaz ise Ergin Balıkçılık'ta yarın (saat 11:00 da) o zaman bana yardımcı olacak fikirlerinizi alırım.
İlgilenenlere teşekkürler.

PS: Bu arada bu fotoğrafları ararken bir avlar bir balıklar gördüm ki, paylaşasım geldi yeniden. :) Ama günü gününe paylaşmışımdır zaten ama daha iyi avlar mı yapıyormuşuz ne, iki sene önce bile...

nzmcnr

Aktif Üye
Adı
Ali mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif

An itibari ile Galatay balık var yer yok

Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B

BS Okuru

Misafir
teşekkürler gazi, senin model ile benim aynı olmayabilir, yanıltır bizi... yine de sağol.

dediğin gibi olmuş olabilir. şimdi aldığım tarihi eski fotoğraflardan bulup, sonra ilk balığa gittiğim zaman bir fotoğrafını bulup ilk parça nasıl geçmiş onu bulmaya çalışacağım, zamanla mı acaba siyah kısım içe doğru yürüdü, baştan beri öyle miydi?
5 gün önceki av videosunda 1. parçanın tümü 2. parçaya girmiş görünüyor. ama dediğim gibi aldığım zaman, yavaşça çevirerek çıkardığım ilk parça yıllarla (ne kadar zaman birazdan bulurum, epey aramak lazım) giderek kolay takılır çıkarılır hale geldi. hatta hatırlarım ilk sene 2. ve 3. parçayı yardımla ancak çıkartıyordum av sonunda. şimdi tek başıma kamışı sökemediğim olmuyordu 1 senedir, belki daha fazla...

kamış uç parçanın ucundan ya da ortasından kırılsa, kamış uç parçanın siyah bölümün bittiği yerden kırılsa anlayabilirim. içeride kalan kısmın ucundan kırılması mucizevi bir talihsizlik ile açıklanabilir. Yarın Ergin Balıkçılığa (ben şahsen tanımıyorum) bir takım selamlarla gidip, rica edeceğim bir hal yolu bulmasını. Ahmet Ergin'in sattığı ürünün çözümünü üstlenmez, kendince de manalıdır. Belki, zatan kendisinin de müşterisi olduğumdan kolay bir yolu varsa yardımcı olur ama iş Ergin balıkçılıkta çözülürse çözülür. Ahmet parça satar, ama ben ne yazık ki şu an alamam. Sezonu kapattım anlamına gelmez, 3 tane daha surf kamışım var da, iyi av yapamayacağım anlamına basbayağı gelir.

Bir de bazısı vardır, böyle bir olay olur, yarın bakarız Üsküdar'da hal çaresine der, oturur dizi izler, kitap okur. Ben bilgisayarımda bir sorun varsa, balık malzemelerimde bir sorun varsa, rahat uyuyamam bile. Balığa gitmeyeceksem bile her an tam ve hazır olmalı çantam. Çanta demişken dağcı çantası 10 kg taşımaya itiraz edip yırtıldı azıcık, üşenmedim gittim terziye diktirdim 2 saat önce. Yani çok kötü bir yapı bir huy ama böyle. O yüzden belki de laf kalabalığı yapıp yer işgal ediyorum sinirden.

Vega Potenza çok iyi kamış evet, kırıldı diye fikrim de değişmedi, kul yapısı, kullanan da kul. Her nesnenin bir miadı var. Velev ki çare bulunsun.

Kamış için geçmiş olsun dilekleri için teşekkür eder, onları @shimano ya yollarım. Sağlık gibi değil bu. En nihayetinde paradır çözümü.
Yine de teşekkürler...
Ozgur abi inan zaten bu hobiye gosterdigin titizlik, forma,formdaki insanlara, tutttugun baliga verdigin deger ve onem( her manada) beni bu kadar etkiledi,
Cevat abi de umitte beni iyi tanir onlara (ukalalik gibi algilanmasin lutfen ama severler beni) selamimi iletirsen ayni kamisi kullandigim icin destek olacaklardir,
Bu arada abi ben yillardir kullanirim bu kamisi ama daha sokerken birinden hic destek almadim,
Muhtemelen sen ilk zamanlar cok derine sokmussun ki gun sonunda seni sokerken zorlamis,
Ama su an yasadigin sikinti ile nedeni direk budur diyemem ki cavat abi ve ya umit,yildiz ahmet te diyemez...
Cozum odakli olurlar insallah,
Ben 3 yil once bu kamisi 2.el Cevar abinin inan israri sonucu aldim,
O zaman fury caster ile tuttugum baligi goruyorlardi ve "bir de su kamisla ne kadar turarsin Allah bilir" diye diye aldirdilar,
Iyi ki de almisim hala derim ve cok degil 2--3. avimda sahile inip oltayi kurarken gordum orta parcada catlak vardi(belki boya catladigidir bilmiyorum ama riske girmedim fabrikasyon olma ihtimali de var) av oncesi ve ava baslamadan gittim gosterdim resmini cekti Cevat abi elinde stok yoktu gitti kendi kamisinin orta parcasini sokup bana vermisti,(sene 2013)
Simdi ne olur nasil olur bilemem al yeni parca demezler muhtemelen ama en azindan destek olurlar(maddi-manevi) ama inan senin adina uzuldum cunku siklikla baliga giden birisisin ve sezon icindeyiz,
Illaki yedegin vardir ama ayni performansi verir mi soru isareti?
Simdiki distribütör yildiz balilcilik ne kadar yardimci olur bilemem,
Bu arada iyidir hostur belki ahmet ama ben esnafligini satis sonrasi ilgisini begenmem (kisisel dusuncem)
Not:Shimano biomasteri bana (sene2013) ozamanin parasiyla 1050tl satmisti (1000tl demistim kabul etmemisti) sonra benim hatam bilmiyordum yuzugundeki rulmani yaglamadigim icin bozuldu ve satis sonrasi destek olmadi "elimizde yok." "Onu japonyaya gondericegiz" falan gibi anlamsiz,gecistirici seyler dedi gittim cevat abiye ki makinayi ondan da almadim japonyadan 10 gune bana 100tl ye komple original yuzuk takimini getirttirdi nedenlerinden biri budur)
Insallah yardimci olur en azindan fiyatta indirim yapar,
Kolay gelsin abi,
Saygilar

ozgurarslan

Daimi Üye
Bundan daha güzel anlatılamazdı. Çok çok teşekkürler...
bir çok sonuç çıkıyor.
1. benim 7.7-6.5 : 1.2 ve 7.7-6 : 1.7 yani ortalama 1.5 cm siyah bölümüm kayıp, ya denizde ya içinde, inşallah da denizde.
2. benim kamış alındığı günden beri tamamı içine giriyordu, fotoğraftaki gibi 2.5 cm siyah kısım kalmıyordu. zorla filan ittirmedim içine, öyleydi gerçekten nedense, ve öyle de 2 sene kullandım bu kamışı. burası anlaşılmaz bir husus.
3. ama ilk başlarda tatlı sert girerken (Türkçe çok garip Allah'ım) son 1 yıldır çok kolay girip çıktığının farkındaydım. Ama çare yok diye de düşünüyordum, belki de sorun değil diye de düşünüyordum.
bir de ben çok av yapıyorum, yani 2 senede 150 av kesin vardır, 200 bile olabilir, saymadım. yani kamışın 2. parçasının bollaşması, ya da tersi 1. kısmın zamanla incelmesi mümkün. madde bu neticede. fakat bu fotoğraftan çıkan önemli bir sonuç da şu: belki hiçbir şey yapmasam ve bir elektrik bandı sarıp daha sıkı girmesini sağlasam bile çalışır durumda olabilir. (pozitif düşünce)
şimdi fotoğrafta giren kısın 7.7-2.5 : 5.2 cm. Oysa bende halihazırda 6-6.5 cm giriyor. :) evet kamış boyu 425 olmaz 423 olur. çok da dert değil.

ya da saçmalıyor olabilirim ya... gidip sormak lazım...
sağol ama, bu fotoğraf aydınlatıcı oldu, kafa yorabilirim üzerine...

Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
ahhh ahhh 200 km dediğin nedir , şuracıkta o mesafedeki yerler :D taaaa nerelere gidiyoruz :D
Demekki benim kulvarım farklı. Ben arabamla giderken km de yaktığım kuruşun hesabını da yapıyorum, yem olarak attığım balığın, tutacağı balığa karşı fiyatına da. Öteki türlü göz göre göre yağlı kazığa kıç üstü atladığım hissine kapılıp keyif alamıyorum :)

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Arkadaşlar poyrazköy tarafinda gece yemliye kalabilicegim. sabah kaşık yuzdurebilicegim. yer varmidir. poyrazkoy limanda avlanmak geceleri yasakmis galiba. bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim

B

BS Okuru

Misafir
20161107_200402.jpg
20161107_200222.jpg
20161107_200622.jpg
20161107_200758.jpg

Ozgur abi uzun ugraslar sonucu metre bulup baktim standart degil galiba olculer,
Umarim isine yarar bir fikir verir sana benim ilk parca hala tam oturmuyor,
Ama en alt parca tam oturuyor ici ice giriyor,
Kolay gelsin abi sana tekrar gecmis olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...