Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Cengizde "yıldıray kaşık" adıyla satılıyormuş, benim aldığım yerde ise herhangi bir adı yok..
Basit bir şey olduğu için muhtemen her firma kolayca sıradan atölyelere ürettiriyordur bunları.. (tahminimce)

Bu arada beyler boğazda suların donduruculuğu gitmiş, ısınmaya başlamış.. 👍
Artık 5 numara iğneli çaparime yanlışlıkla gelen kıraçaları denize attığımda donmuyorlar.. Birkaç saniye afallayıp dibe doğru yol alıyorlar.. :hhhhhh:
İşin sırrı kalınlığında. Diğer firmalarınki ince metalden. Kağıt gibi.

Geçtiğimiz gün Zeytinburnu demirciler sitesine yolum düştü. Bir arkadaş sahibinden.com da ilan açmış sadece metal kısım olacak şekilde kaşık satıyordu. Kendime biraz aldım, kimisi dediğin gibi kağıt gibi çok ince, kimisi ise biraz daha kalın. Malzeme paslanmaz çelikten lazer ile kesilmiş, çalışacağına eminim ama o incecik kağıt gibi olanlardan iğne çok rahat kurtulur gibime geliyor.

Bence kendımız yaptıralım kasıgı lazer kesım ıle daha ucuza mal olur ve duzgun kesım olur capak vs olmaz yıldırayın kasıkları capaklı kenarda hep capak kalıyor .

Bence kendımız yaptıralım kasıgı lazer kesım ıle daha ucuza mal olur ve duzgun kesım olur capak vs olmaz yıldırayın kasıkları capaklı kenarda hep capak kalıyor .
Yinede çapak kalacaktır,bu çapakları temizlemek gerekir 😉
Su jeti ile kesilirse belki çapak kalmaya bilir,ama belki

Yinede çapak kalacaktır,bu çapakları temizlemek gerekir 😉
Su jeti ile kesilirse belki çapak kalmaya bilir,ama belki

abı ben karsının taksısıyım anlamam bu ıslerden 🙂 yapılacaksa bır organızasyon ben varım yapalım kendımız capaksızından kaşık 🙂

Benim aldığımda lazer kesimdi ve kullanılan malzeme ince olduğu için çapaklanma yapmıştı.

Ama kalınlık olayını hallettikten sonra çapak olacağını sanmıyorum. Paslanmaz çelikten gümüş ve gold olmak üzere iki rengi var toptan alınınca 75 kuruşa felan geliyor.

f296820946880557e3b7157084db04b5.jpg
Bendeki kaşıkların rengi ve boyutu bu şekilde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim aldığımda lazer kesimdi ve kullanılan malzeme ince olduğu için çapaklanma yapmıştı.

Ama kalınlık olayını hallettikten sonra çapak olacağını sanmıyorum. Paslanmaz çelikten gümüş ve gold olmak üzere iki rengi var toptan alınınca 75 kuruşa felan geliyor.
Abim kalınlık veya incelik çok önemli değil,malzeme kalitesi ve yoğunluğu ( saflık oranı) ,termik oranları v.s. Çapak yapması sorun değil ,satın aldığınız yerde paslanmaz çelik parlatıcı,çizik giderici bir lif var adını tam hatırlayamadım,biraz ondan alıp sürterseniz olayı çözersiniz..aynı bulaşık sungerlerindeki yeşil sert kısımdaki malzeme gibi..

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back