Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anbarcı

Üye
Adı
Mustafa
bugun anadolu yakasındaydım. neredeyse bilindik meraların coğunu gezdim. ilk gittiğim yerde cok kısa surede iki takım verince toplanıp o sisli güzel havada yürüyüs yaparak baska meraya gittim. sekiz dokuz sularını kacırmayayım diye acele etmedim keyfini çıkardım o güzel havanın. şu bir gerçek ki çok güzel bir yerde yaşıyoruz gerçekten... gittiğim merada güzel istavrit ve zargana alıyorlardı. boylar çok hoşuma gitti. son zamanlarda bu kadar güzel boylarda istavrit gormemiştim. ama tabiki kaşığımı takıp calışmaya basladım. iki koparıştan sonra misina dibe indirirken bitiyordu keyfim kactı ona. atışlara başladım bir tane çinekop geldi, daha dün üç tane şikayette bulundum bimere vs. dedim ki bu kadar adi etçi gırgır olta balıkcısının arasında büyümüşsün var git yoluna dedim saldım. kovaya su cekmek içinde üşenmiş olabilirim :D yaklasık yarım saat sonra bir adet balık daha cıkardım. döneceğim diye geri attım onuda , birine vermek istemedim. sonra dönup ip işini hallettim. bazı meralar çok akıyordu, bazı meralar kraça bazıları istavrit yapıyordu. her yerde bir hareket var ama hiç bir yerde dişli yok. bu arada en az yaprak bugun gördüm. umarım azalır ve kalın balık girer. bugun gelen iki balık takribi 20 21 cm idi. 220 gram kursunla alındı. yarında kısmetse avrupa yakasında denemelerde bulunucam, yazarım. herkese iyi forumlar

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
öncelikle herkese selam
şu uzağa atma meselesine ben de hastayım keşke daha ileri atabilsem,
yakın zamanda bir gün malum merada kurşun arkası palamut kovalıyoruz,ben varım sağımda takhashi var, solumda da cemil var.cemil ile tanışmadık esasında o gün bir selam veresim vardı ama baktım kendini balığa vermiş rahatsız etmek istemedim, tabi formdan meshur insan çekiniyor :) biz kendisini uzaktan tanıyıp seviyoruz,"hoş görüsüne ve samimiyetine güvenerek ismin ile hitap ettim"
neyse; hepimiz asılıyoruz öle yada böle gidiyor işte uzaklara bana sorsan fena değil.arada cemil'e bakıyorum kamışı falan da değiştirdi.içimden dedim şimdi palamutu alacak.
saat oldu 10:15 gibi falan arkadan bizi seyreden bir arkadaş ikimizin arasında girdi tık bir attı 30 m ya gitti ya gitmedi çapari var takımda 80 gr kurşun falan böle o merada çalışmayacak mütavazi bir takım 3-5 atış sonunda tak aldı palamutu bayada iri bir balık.yani yıllardır balık kovalarım bir yaşıma daha girdiğim günlerdendi desem yeridir.
dedim kısmet işi kardeşim, gitsen en iyi takımıda yapsan bu balık için en doğru yoluda izlesen bazen hepsi boş, bu gün kısmetin yok toplan.

her ne kadar amatörce kıyıdan balık yakalamaya çalışsakta etik olarak dişe gelmeyen yada gelecekte büyüyecek balıkları bu tavalıktur diye alıkoymamalıyız.
bir konuda; adamın gerçekten tuttuğu balıktan başka evde ekmeğine katık yapacağı malzemesi olmayabilir, sadece bunu düşünerek çoğu zaman görmezden geldiğim olmuştur.
bence sadece bu yüzden iki günlük ölümlü dünyada üzmeyin kimseyi.

kendinize iyi bakın
cenk_
Kardesim vicdan sahibi ve bir miktar haklisin, ancak adam da vega potenza, shimano, okuma kamis varsa muhtemelen senin dedigin kategoriye girmiyordur diye tahmin ediyorum...

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle selamlar.

Bence başlık altında rapor dışı geyik muhabbetinden vazgeçilse yada önlem alınsa daha iyi olur.. Hem muhabbet edelim hem yeni gelenler yazamasın diyenler aralarında whatsapp grubu kurup orada takılsınlar. Çok faydalı olan başlığın içine edilmiş durumda.
Biz bunu daha once tartistik kardes ve sanirim biz boyle mutluyuz ;)

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Uzun zamandir disli baslamadigi icin kursun arkasi atamiyorum, acaba hayal kahvesi tarafina gidip palamuda mi atsak, tek tuk haberini duyuyoruz :D

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaslar bu arada soylemeyi unuttum, annemi dün eve getirdik, su an daha iyi moralide iyi, sabah suyundan kendisine 2 kg taze istavrit götürdüm, yarisi da Cubuklu ustalarindan Kamil abiden, sagolsun anneme goturucem diyince, kovayi benimkine bosaltti ;)

Hepinize tekrar çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve dualariniz için...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Düşüncem kesinlikle ayrımcılık değildir , eski veya yeni üye muhabbetinden ziyade daha önceki zamanlar'da aynı şekilde vuku bulan olayların hatta hakaret ve küfürlere kadar ilerleyen karşılıklı atışma ve yazışmaların çokça olduğudur .Bunları minumuma indirmek için bazı fikrirler ortaya atmak lazım yoksa 5dk önce üye olan biri formda etkinliği ve sürekliliği olan kişilere sataşması hakaret etmesi hiç hoş olmayan şeyler .

Farklı fikirleri olanlar'da Adminlerin işlerini kolaylaştırmak için yazıp çize bilirler ...

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaslar bu arada soylemeyi unuttum, annemi dün eve getirdik, su an daha iyi moralide iyi, sabah suyundan kendisine 2 kg taze istavrit götürdüm, yarisi da Cubuklu ustalarindan Kamil abiden, sagolsun anneme goturucem diyince, kovayi benimkine bosaltti ;)

Hepinize tekrar çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve dualariniz için...
Rabbim tez zaman'da sevdikleri ile mutlu günler gösterir , tekrar'dan geçmiş olsun .

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eger forum destekliyorsa, Operator uygulamasina gecilebilir;

Özellikle bazı önemli başlıklarda, gönüllü arkadaslar, yazilan icerigi okuyup onaylar, ondan sonra herkes tarafindan görünür olur, degilse sadece operatorler tarafindan gorulebilir olur veya red edilerek silinir/arsivlenir.

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...