Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
İlker bey in bir yazısından alıntıdır.

.......................
normal bir sezonda ve balık olduğunda zaten çok kasmaya gerek kalmıyor 90-100m civarı bir atışta pek ala gayet iyi skor yapmaya yetiyor

Yeri geliyor üst üste 3 balıgı aynı nokta aynı ilişkenin üzerinden alıyoruz balıklar küme hâlinde toplanmış belli 10m yanındaki alamıyor o zaman uzağa atmaktan çok iş isabetli atmaya geliyor,
Atışın bence uzağa atılması kadar belirli ve doğru noktaya da atılması gerekiyor,
Ayrıca gücü yerinde kullanmak,az eforla belli mesafeye atabilmek ve ekipmana en az zararla bunu yapmak ta en az en uzağa atmak kadar önemlidir diye düşünüyorum......................................
Abi bu senin dedigin su tam sogumamisken ilisken yakinlarda biraz acikta oluyor ama su cok sogukken gecen sene hatirliyorum bizim senol abi 1 baligi anca alabildi ve kanaldan alindi yakinda ihtimal yok

şimdide ekipman kullanan fazla yokki ? eline bim kamışı 2,5 litrelik şaşal şişesini veyahut turşu bidonunu alan soluğu sahillerde alıyor bu işe gönül vermiş istanbulda insan sayısı tehmini 500 geçmez diğerleri bu hobiye bakış acıları sadece etden ibaret.

ÇOK AMA ÇOK YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE BU. BU FORUMDA BU DÜZEYDE İNSANLARIN İÇERİSİNDE BÖYLE BİR TANIMLAMAYI HİÇ BİR ŞEKİLDE DOĞRU BULMUYORUM.
HERKESİN ELİNDE İLLA MİLYARLIK KAMIŞLAR MİLYARLIK MAKİNE VE EKİPMANLAR OLAMIYABİLİR.
HEPİMİZ BÖYLE GÜNLERİ YAŞAMIŞIZDIR. MADDİ İMKANLARIMIZ ELVERDİĞİNCE HERKES BU GÜZEL HOBİNİN BİR KENARINDAN BAŞLAR.
MÜHİM OLAN BURADA HERKES KENDİ ZEVKİNİ TATMİN EDERKEN ( DİĞER HOBİLER İÇİNDE GEÇERLİ ) ÇEVRESİNE VE DOĞAYA ZARAR VERMEMESİDİR. BİLİNÇLİ OLARAK AVLANAN BİR İNSANIN ELİNDE POŞET VEYA TURŞU BİDONU OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR..

Salacak sahilinden kız kulesi 1900'ler
nW2zQC.jpg

ÇOK AMA ÇOK YANLIŞ BİR DÜŞÜNCE BU. BU FORUMDA BU DÜZEYDE İNSANLARIN İÇERİSİNDE BÖYLE BİR TANIMLAMAYI HİÇ BİR ŞEKİLDE DOĞRU BULMUYORUM.
HERKESİN ELİNDE İLLA MİLYARLIK KAMIŞLAR MİLYARLIK MAKİNE VE EKİPMANLAR OLAMIYABİLİR.
HEPİMİZ BÖYLE GÜNLERİ YAŞAMIŞIZDIR. MADDİ İMKANLARIMIZ ELVERDİĞİNCE HERKES BU GÜZEL HOBİNİN BİR KENARINDAN BAŞLAR.
MÜHİM OLAN BURADA HERKES KENDİ ZEVKİNİ TATMİN EDERKEN ( DİĞER HOBİLER İÇİNDE GEÇERLİ ) ÇEVRESİNE VE DOĞAYA ZARAR VERMEMESİDİR. BİLİNÇLİ OLARAK AVLANAN BİR İNSANIN ELİNDE POŞET VEYA TURŞU BİDONU OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR..
bence arkadaşın demek istediği, serçe parmak kadar kıraçaları hey maşallah naraları ile toplayanlar. kıyı balıkçılığında sadece 1-2 adet hazır çapari ile kıyıdan bidonu dolduranları anlatmaya çalışıyor diye yorumladım.

Sabahtan işlerim var diye izin almıştım, iki olta atarım diye
Çubuklu sahilden Üsküdara kadar benim gibi bir iki arkadaş haricinde insan yoktu
Su sizin resimdeki gibi aynen çamur,
220 gram dibi bulmayınca birkaç atış sonrası toparlanıp üsküdara geçtim.

Hava güzel di sabahtan sert ama sonra ılındı iyicene
Birkaç gün ister gibi gözüküyor denizin düzelmesi

Rastgelsin

Çok haklısın abi ben genelde böyle diyaloglara girmem ama şimdi bende fina pro var shimanonun ax 4000 lik var o zaman ben öleyim benim amacım keyif almak turşu bidonum yok ama temizlik kovası var alıyorum yanıma.
İNSANLARIN İMKANLARI BELLİ MADDİ DURUMU İYİ OLAN İNSANLAR ALIR KULLANIR DİĞERLERİ İNSAN DEĞİL GİBİ DÜŞÜNCE TİPİDİR BU ARKADAŞIN DÜŞÜNCESİ BENCE ÇOK YANLIŞ BU ESKİ AYAKKABI GİYEN BİRİNİ KÜÇÜMSEMEK GİBİ BİRŞEYDİR..

Selamın Aleyküm bu hafta sonu istanbul içi veya çevresinde spin avı için gidecek arkadaşlar varise eşlik etmekten memnuniyet duyarım okadar sahte aldık deneme şansımız olsun tecrübeli arkadaşlardan birşeyler kapmak iyidir Selametle...

Turşu bidonunda sıkıntı yok dedim, zevkli avcılık şeklinde yorumlar geldi. Zevkler rekler zaten tartışılmaz ama pratiklik
söz konusu neden ben turşu bidonu kullanıyorum çünki dikey olduğu için sırt çantama problemsiz sığıyor, birçok arkadaşın
toplu taşıma araçlarıyla ava gittiğini düşündüğümüzde minimum yer kaplayan hafif techizat kullanmaya gayret ediyoruz.

Sırtımızda sırt çantası elde kamış ve diğer eldede kova olmasın diye turşu bidonu kullanıyorum. Bidona bide ip
bağladım suyuda onunla çekiyorum çok kullanışlı oluyor. En ufak bidonun bir boy büyüğü yeterli oluyor tek sıkıntı palamutta
balıkların kuyrukları kovadan biraz taşıyor ...

Ben avda su çekmek için ip soranlara sinir oluyorum madem kova getirdin ipinide bi zahmet getir be kardeşim 🙂

20181220_181018.jpg

Turşu bidonunda sıkıntı yok dedim, zevkli avcılık şeklinde yorumlar geldi. Zevkler rekler zaten tartışılmaz ama pratiklik
söz konusu neden ben turşu bidonu kullanıyorum çünki dikey olduğu için sırt çantama problemsiz sığıyor, birçok arkadaşın
toplu taşıma araçlarıyla ava gittiğini düşündüğümüzde minimum yer kaplayan hafif techizat kullanmaya gayret ediyoruz.

Sırtımızda sırt çantası elde kamış ve diğer eldede kova olmasın diye turşu bidonu kullanıyorum. Bidona bide ip
bağladım suyuda onunla çekiyorum çok kullanışlı oluyor. En ufak bidonun bir boy büyüğü yeterli oluyor tek sıkıntı palamutta
balıkların kuyrukları kovadan biraz taşıyor ...

Ben avda su çekmek için ip soranlara sinir oluyorum madem kova getirdin ipinide bi zahmet getir be kardeşim 🙂

85521 dosyayı görüntüle

Çok iyi yapıyorsun bence insanın nasıl biri olduğu önemlidir çevresini kirletmeden kimseyi rahatsız etmeden bilinçli bir şekilde balık tutmaya çalışan ve bu hobiyi hangi malzemeyle olursa olsun yapan her insana saygı duyar elinden öperim. Benim şefim (kendisini hiç sevmem 63 yaşındadır) köyünde bir ağaç dalına ip bağlayarak sazan tutuyor kimseye zararı yok bisikletine binip gider boş zamanını değerlendirir. şimdi bu adama kim ne diye bilir? Adam keyif yapıyor arkadaş! Helal olsun. (derim ben)

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back