finansaldanışman
Aktif Üye
- Adı
- Erdem
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Biraz ağır olmuş ama bazı konularda sizinle hemfikirim.Kısıtlı bütçe,açgözlü esnaf ve enflasyon.Bu forumdaki herkes sizin gibi elit degil maalesef. Shimanolarla kaliteli ip misinalarla avlanamiyorlar. Kisitli butcelerle bu enflasyon ve ac gozlu esnafla ugrasarak balik tutma hobisiyle ugrasmaya calisiyor. Olta atmak bir tek size mi mahsus acaba? Uc bes balik tuttugunuzda burda boy boy resim atinca herkese herseyi soyleme hakkini kendinizde buluyorsunuz degil mi? Merak etmeyin. O en ucuz malzemeyi almak zorunda olup show yapan bir cok kimse burda klavye delikanliligi yapmiyor.
Şu denizin -ki kendimi bildim bileli denizin üzerinde olmuşumdur- bana öğrettiği, balığı alet edevatın değil kişinin kendisinin tuttuğudur.Ancak madem buna keyif diyoruz o zaman kimseye neden daha lüks araba kullanıyorsun yada birkaç yüz liraya alabilecek işimizi görecek telefonlar varken binlerce liraya neden 2 yılda bir telefon alıyorsunuz diye hesap sormadığımızdan buna da karışmamak lazım.Zaten kişisel hobiler için, kullanılan bütçe dışında bir paramız varsa harcanılması bence daha uygun.
Eşime de aldığım hazır olta setiyle ki ne kadar uyduruk olduğunu biliriz,acemi bir balık tutma meraklısı olan eşim, herkes boş çekerken neredeyse tüm iğneleri dolduruyordu.Sonuçta olay sadece keyif işi.Ama herşeyde olduğu gibi daha iyisine sahip olabilmek isteği hepimizde mevcut.Bunu başarmış arkadaşlarımıza ve bunu bizimle paylaşanlara başkalarının durumlarını anlamadıkları düşünülerek kızmamız yerine, olgunca davranarak anlayışlı davranmak daha güzel bir davranış olur kanaatindeyim.Tabiki bu şahsi düşüncem.Bana göre doğru olan yada olmayan her görüşe saygım var.Buradaki arkadaşların da bu saygıya sahip olduklarına eminim.Ama her paylaşımlarında her detaya dikkat edilmesi çok tecrübeli kişiler için bile çok zordur.
Keyifli ve sağlık dolu avlar dilerim.Hem şahsınıza hemde tüm hobidaşlarıma.