Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Şöyle bir durum var... Nasıl ki olta balıkçılığı balık popülasyonu bakımından tehlike oluşturmuyorsa , tutuğumuz zararlı cins balıkları itlaf etmemizde o balık türünün (trakonya,balon,israil sazanı v.b.) azalacağı anlamı taşımıyor bence. Yinede salım yapmayalım doğrudur ancak bu tür zararlı türler için ilgili makamların çözüm araştırıp üretmesi gerekmektedir. Ülkemizde maalesef tabii... Önce kaçak,limit fazlası,limit ölçü dışında yapılan avlanmaların önüne geçsinler.
Bu balıkların yeme içme açısından reklamı yapılsa bizim aç gözlüler ( ticari avcılar) iki sezonda kökünü kuruturlar aslında 😀
Balon balığı ve israil sazanı bildiğim kadarıyla istilacı türler ama trakonyayı niye zararlı ilan ettiniz merak ettim. Zarardan kastımız insana zarar verme ihtimaliyse tamam ama ekosistem için benim bilmediğim bir zararı mı var acaba?

Balon balığı ve israil sazanı bildiğim kadarıyla istilacı türler ama trakonyayı niye zararlı ilan ettiniz merak ettim. Zarardan kastımız insana zarar verme ihtimaliyse tamam ama ekosistem için benim bilmediğim bir zararı mı var acaba?
Bir yerde kızıldeniz den gelmiş tür olarak okumuştum.O bakımdan söyledim...dediğiniz doğru ekosistem den ziyade insan sağlığı açısı dan tehlikeli. Yanlış değinmişim sanırım..

Suat abi istavrit ten bile bahseden yok maalesef. Biri istavrit aldım dese sabah akacam boğaza ama nerdeeeee. Üç gündür herkes trakonyadan bahsediyor 🙂

Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selam lar.
Gece lrf ile iskorpit tutarken yanımda kraçqa çekiyorlardı tabi kefal daha fazla geliyordu.
Bende denedim silikon ile ama akıntı çok olduğundan iskorpit e devam ettim iyikide etmişim 3kilodan fazla iskorpit aldım.

IMG-20181008-WA0005.jpeg
Geçen yıldan yemli mantarlı takım balık yok bari spor olsun dedim

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back