Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
bu asansor sıstemide cok ıyıdır bu sekılde kıyıdan canlı zanganayı atıp lufer yakalanır bu resımde kostek yapmıs arkadas aslında kursunu atıp sonra canlı zarganayı ana bedene takıp asagı dogru ınerken guzel lufer yakalanır arka arkaya 8-10 tane zargana atıla bılır verımlı bır av stılıdır.
Muhtemelen köstek değilde fırdöndü ile son halini aşağı indirilmiş halini resmetmiş bence

👍👍

koça reis kaptan işi biliyor şak şak ile ındır kaldır yapıyor işi bılmeyen çelebiler asansor ıle avlanıyor onun daha ıyı oldugu kanatınde oysakı asansor takımı sureklı dolastırır verımsız bır av stılıdır akıntılı suda ıse mavrukalı cıft takımlı sıstem ıyı calısır teknede.

GZJJRv.jpg

Mavrukayı kullanmadım , zoka ile denedim ( teknede de acemiyim 😀 ) asansör dedikleri yemli takımıda , zaten balık yoktu bende alamamıştım .
Mavruka hoşuma gitti ve kenara not edildi 😉

Teşekkürler @Oltanın 👍

merhaba yuregi temiz abilerim kardeslerim(kansizlar haric tabiki) dun yemli ava indik 3 kisi pek bor sey yoktu yapraklar disinda onlarda suya iade,neyse toplandik gidiyoruz yanimdaki sakayla vay be sanki hic kimse buraya gelmemis gibi dedi yani tertemiz sgara izmariti dahi yok toplandik gidiyoruz ve 100 150 metre ilerisi aman allahim yok boyle birsey benki kolay kufur etmeyen biri dayanamadim saydirdim metrelerce kopmus ip misinalar yerlerde balik artiklari kilciklar kafalar 7 8 tane yemli takim ustlerinye yem artiklariyla beraber bardaklar peceteler siseler etraf okadar kotu anlatamam bankin ustunde kesilmis yemler yok boyle birsey arkadas bunlar insan degil hayvan da degil bunlar bu dunyaya fazlalik zarar hemen yanlarinda cop kutusu var copleri atabilir balik artiklaeini her tarafa atmak yerone denize atabilir vs vs ya o yemli takimlar heryerde hayvanlar yerse ne olur insanlara cocuklara takilirsa yururken ne olur be kansiz adiler cok sinirlendim kusuruma bakmayin doslar kalin salicakla

yıllardır yaşadığımız ve gördüğümüz bir manzara yani.
istanbul - haliçte iki kere tekne ile balığa çıktım. kıyılarda yaşadığımız ve gördüğümüz manzara malum. ama tekne olayı tam bir felaket. ( sigara içen biri olarak söylüyorum ) teknede içilen tüm sigaralar direk denize atılıyor. biten yem poşetleri direk denize atılıyor. içilen meşrubat şişeleri direk denize atılıyor. açılan malzeme poşetleri direk denize atılıyor. şimdi bir iki kişi çıkıp hemen bu konuyu üstüne alınmasın. ben genelleme yapıyorum.
son çıktığım teknede yine küçük su şişesini teknenin demirine bağlayıp çöpümü sigaramı içine attım. ama hani koskoca adamlarız kimse sormadı o şişe ne diye. herkes balığa odaklanmış. yediğimiz içtiğimiz kullandığımız herşey komple denize atılıyor.
SONRADA KONUŞUYORUZ DENİZDEN BALIK DİYE POŞET ÇEKTİM DİYE..

şu anda çağlayan semtindeyim. hava bir anda kötü karardı. 5 dakika geçmedi 10 dakikalık ciddi bir sağanak yaptı. evi aradım osmanbeyde. orada yağmamış. demekki bölge bölge döktü yağmur.
uzun zamandır yağmur olmadığı için yağmurun yağdığı kıyılarda deniz bulanmıştır diyorum.
özellikle haliç tüm tozu çamuru pisliği almıştır.
kıyıda balıkta olanlar mutlaka dönecektir.

Mavrukayı kullanmadım , zoka ile denedim ( teknede de acemiyim 😀 ) asansör dedikleri yemli takımıda , zaten balık yoktu bende alamamıştım .
Mavruka hoşuma gitti ve kenara not edildi 😉

Teşekkürler @Oltanın 👍

rica ederım teknede suya gore meraya gore hazırlıklı olmak gerekır ve ona gore her takımı yanınızda bulundurmakta fayda var. bır baska zoka yontemı mısal uzun pala tek iğnelı zoka asagıdakı resım dekı urun takılısı aynı lrf sılıkonlara takar gıbı olucak once hamsının kafa ve kuyruk kısmı kesılır sonra zoka kafanın ortasından gecırılır ve sırttan cıkarılır sonra o ıgne arka kuyruga saplanır ve ıslem bıter bu sekılde hamsı zokada ıp gıbı dumduz durur ve avcılıgı artırır.
avci_adam_sarimsak_buyuk_zoka201400007265111693600.jpg

avci_adam_kaplamali_findik_lufer_makaronlu_buyuk_zoka201400004040711381871.jpg

JVGGZY.jpg

Son düzenleme:
rica ederım teknede suya gore hazırlıklı olmak gerekır ve ona gore her takımı yanınızda bulundurmakta fayda var. bır baska zoka yontemı mısal uzun pala tek iğnelı zoka asagıdakı resım dekı urun takılısı aynı lrf sılıkonlara takar gıbı olucak once hamsının kafa ve kuyruk kısmı kesılır sonra zoka kafanın ortasından gecırılır ve sırttan cıkarılır sonra o ıgne arka kuyruga saplanır ve ıslem bıter bu sekılde hamsı zokada ıp gıbı dumduz durur ve avcılıgı artırır.

avci_adam_kaplamali_findik_lufer_makaronlu_buyuk_zoka201400004040711381871.jpg

JVGGZY.jpg
:tskler:

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back