Googleye balik sevdam yaziyom oyle giriyomGoogle chrom dan mı
(link) linkine girerek bakıyorsun foruma ?
Googleye balik sevdam yaziyom oyle giriyomGoogle chrom dan mı
(link) linkine girerek bakıyorsun foruma ?
su bulanırsa sıkıntı, yıldırım varsa o daha da sıkıntı.malum yarın ve cumartesi yağmur heryer,
yağmurda ve hemen sonrasında olta atma konusunda düşünceleriniz nelerdir arkadaşlar?
Bence Zargana için hazırda yemli takımda bulundurun...Merhabalar herkese hafta sonu gündüz vakitleri (sabah 08:00 - 13:00 arası) gibi gidip zargana ve istavrit yakalamak istediğim 2 mera var kırmızı renkle işaretledim. sizce buralarda bu avları yapabilir miyim ? hangi tarafı seçmem daha iyi olur sizce ? yem olarak ipek düşünüyorum. 99685 dosyayı görüntüle
Tekne avı deyince duramadım.İstanbul için konuşacak olursak 0,30 köstek kalın kaçmış.0,20 ideal maksimum 0,25.tekne tecrübem fazla olmadığı için daha önce keşanda saroz için almış olduğum takımlardan bakarak - 0,30 misinadan beden - 0,30 misinadan köstek - köstek boylarını en fazla 15-20 cm tutarak - 3 numara siyah iğneden 2 iğneli - 3 iğneli takımlar hazırlamıştım kendime.
şimdi siz köstek boylarını yarım kulaç diyorsunuz. o zaman benim köstekler çok kısa kalmış. ( tekne olduğunu düşünerek köstekleri 0,30 misinadan çalışmıştım. ne dersiniz. )
Tekne avı deyince duramadım.İstanbul için konuşacak olursak 0,30 köstek kalın kaçmış.0,20 ideal maksimum 0,25.
0,30 daha çok derin su avlarında 40 mt den aşağısı için olabilir.Tekne için daima tavsiyem el oltası olmuştur.Ama illa kamış diyorsanız 2,40 lıkbir kamış teknede daha iyi olur.Sebebi kamış uzunluğu daha fazla olduğundan hem tekne gölgesinden kurtulacak hem de tekne altına doğru yüzen balığı çıkartmanız daha kolay olacaktır.
Mavrukalı takımlar birden fazla balık çeşidine hitap etmek için kullanılan takımlardır.Teknede dişli avı en verimli yemli ve sırtı şeklinde olmakta.Balık bolsa üstünde sabit kalsanız dahi atlayacaktır.Ancak bildiğiniz gibi hareketli parıldayan yemin cazibesi dişli türü için epey yüksektir.Zaten balığın nazlı olduğu zamanlarda boşuna sıyırtmalarla ava geçilmiyor.
Birde yemli takımların bilhassa zokaların ve mavrukaların kurşun kısımlarının mat olmamasına dikkat edin.Hatta parlak hologramlı kağırt ile kaplayıp üst kısmını kırmızı suya dayanıklı boya ile boyamanız tecrübelerime göre verimi arttıracaktır.(Solungaç efekti)Bilhassa gece avlarında.
Birde ne olur ne olmaz elinizin altında çinekop çaparisi de bulunsun.Gece veya gündüz avına göre.Balık sürüsüne denk geldiğinizde tek tek yerine 2li 3lü alabilme olanağınız olur.Ayrıca bazen balık sadece çapariye geliyor.
Son olarak tekne turu içinse bu aralar umuryeri olabiliyorsa ilk tercihim sonraki kız kulesi açıkları olur.Ancak su sıcaklıkları daha düşmediği için 40 mt ve daha derin sular av şansını arttıracaktır.
Rastgele
Tapatalk kullan keremGoogleye balik sevdam yaziyom oyle giriyom

Galataport tarafında tam lokasyon veremiyorum herkesin girebildiği bir yer değil ama mera bu tespitte bağlayıcı değil bence. Yalnız inşaat için yapılan ışıklandırma rol oynamış olabilir.Siz karakoyun hangi kisminda yemliye atmistiniz gecemiydi
Sanirim dediginiz yeri anladim ama bana iyi gelmez ora benim attigim yerlerin disinda kaliyor 🙂Galataport tarafında tam lokasyon veremiyorum herkesin girebildiği bir yer değil ama mera bu tespitte bağlayıcı değil bence. Yalnız inşaat için yapılan ışıklandırma rol oynamış olabilir.
Evet geceydi.