Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turuncu

Aktif Üye
Adı
Tamer
Sabah erkenden ögleye kadar , once vaniköy park ,sonra kuleli , sardalya veya istavrit çapari denendi balik yok. Kuleli de tavşan kanı çay yaptim simit peynir yedim , piknik yaptim döndüm.
Not :Zargana kucuk boy tutan olmus. Biraz da kurtla gümüş tutan olmuş.
Henuz balik yok , eylul beklenecek galiba.
Gece 12 civari LRF ile iri istavrit aliyorlardi abi caycinin yanindan. 10 gr. kursun ile.

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
hayırlı bir hafta dilerim bakalım bu hafta palamut oltamızı ziyaret edecekmi.paylaşımlara devam edeceğim.

dostlara sevgilerimle...............
Palamut için turuncu caparileri hazırladım ahmet abi, yarın sabah birde Üsküdar dan deneyeceğim, oltaya takılan olursa bilgisini veririm abi, yarın sabah mekandayim inşallah, yalnız abi kamış için fikrini almak istiyorum, salina 3 tele surf 4.30 mu kullanayim sence palamuta yoksa makaira 4.50 üç parça kamışı mi kararsızım hâlâ?

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Palamut için turuncu caparileri hazırladım ahmet abi, yarın sabah birde Üsküdar dan deneyeceğim, oltaya takılan olursa bilgisini veririm abi, yarın sabah mekandayim inşallah, yalnız abi kamış için fikrini almak istiyorum, salina 3 tele surf 4.30 mu kullanayim sence palamuta yoksa makaira 4.50 üç parça kamışı mi kararsızım hâlâ?

mümkün olduğu kadar uzağa hangisi ile atabiliyosan onu kullan derim. artı palamut genelde üst veya orta suda bulunur çapariyi attın derinliğine göre mesela ona kadar say makineyi kapat bırak çaparin açılarak kendi insin aşağıya derim sen sadece boşluk al sürekli. anlatabildimmi ?

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
mümkün olduğu kadar uzağa hangisi ile atabiliyosan onu kullan derim. artı palamut genelde üst veya orta suda bulunur çapariyi attın derinliğine göre mesela ona kadar say makineyi kapat bırak çaparin açılarak kendi insin aşağıya derim sen sadece boşluk al sürekli. anlatabildimmi ?
Abi anlaşılmıştır, o zaman kesinlikle makaira 3 parça

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Palamut sezonu geldi demek, ayvayı yedik bu ruh hastası balığı yakalamak bir meseledir :)

Birkaç şey de ben karalayayım.

On numara çapari atarsın yemez yanınıza biri gelir istavrit çaparisi gibi bir şey atar 5 li çeker kafaları yersin. :)

En iyisi sakin sakin etrafa bakınarak kulaklığını takıp müzik dinleyerek çapari sallanır balığa konsantre olmamak lazım :)

Çapari olayına gelirsek balığın durumuna göre köstek ve beden kalınlığı seçilmeli, ve en önemlisi en fazla 5 6 köstek bağlanmalıdır yoksa 10 tane palamut binerse çaparinize ve balıklara veda edersiniz. Ben bazen çaparimi organze yaparım 2 turuncu 2 mor beyaz 2 yeşil bu çapari hem çinekopta alır hemde istavrit. Balık iriyse beyaz tüy yada kırçıllı çift uzun tüy 5 6 adet favori simlerimden eklerim bu çapari 5 li olur aralıklı uzunluğu kamış ucundan makinaya kadar.

Avlandığımız yer derinse 100 125 gram kurşun yeterlidir, ileri atın dibe indirin tasmalayarak çekmeye başlayın, Hafif boşluk alarak aynı yerde 4 kez taslamayın 4 5 tur sarın yine 4 tasma şeklinde. Çapariniz balığın suyunda seyir edecektir eğer sürü varsa tepki alacaksınız. Biraz yorucudur ama rapala kaşık yerine skor yaparsınız ve çabuk avı sonlandırabilirsiniz.
Çapariniz nazik olmalı onu önce siz beğenmelisiniz. Biraz daha sabredin zamanı gelecek ;)

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Palamut sezonu geldi demek, ayvayı yedik bu ruh hastası balığı yakalamak bir meseledir :)

On numara çapari atarsın yemez yanınıza biri gelir istavrit çaparisi gibi bir şey atar 5 li çeker kafaları yersin. :)

En iyisi sakin sakin etrafa bakınarak kulaklığını takıp müzik dinleyerek çapari sallanır balığa konsantre olmamak lazım :)

Çapari olayına gelirsek balığın durumuna göre köstek ve beden kalınlığı seçilmeli, ve en önemlisi en fazla 5 6 köstek bağlanmalıdır yoksa 10 tane palamut binerse çaparinize ve balıklara veda edersiniz. Ben bazen çaparimi organze yaparım 2 turuncu 2 mor beyaz 2 yeşil bu çapari hem çinekopta alır hemde istavrit. Balık iriyse beyaz tüy yada kırçıllı çift uzun tüy 5 6 adet favori simlerimden eklerim bu çapari 5 li olur aralıklı uzunluğu kamış ucundan makinaya kadar.

Avlandığımız yer derinse 100 125 gram kurşun yeterlidir, ileri atın dibe indirin tasmalayarak çekmeye başlayın, Hafif boşluk alarak aynı yerde 4 kez taslamayın 4 5 tur sarın yine 4 tasma şeklinde. Çapariniz balığın suyunda seyir edecektir eğer sürü varsa tepki alacaksınız. Biraz yorucudur ama rapala kaşık yerine skor yaparsınız ve çabuk avı sonlandırabilirsiniz.
Çapariniz nazik olmalı onu önce siz beğenmelisiniz.
Abi iyi hoş dedin de bizim mera dip için hiç musait değil ama, dipten çektiğin 5 atıştan en az 2 takımı bırakıyorsun suda, buna nasıl bir çare bulmak lazım hala onu düşünüyorum

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Çapari olayına gelirsek balığın durumuna göre köstek ve beden kalınlığı seçilmeli, ve en önemlisi en fazla 5 6 köstek bağlanmalıdır yoksa 10 tane palamut binerse çaparinize ve balıklara veda edersiniz.
Ben bazen çaparimi organze yaparım 2 turuncu 2 mor beyaz 2 yeşil bu çapari hem çinekopta alır hemde istavrit.
Balık iriyse beyaz tüy yada kırçıllı çift uzun tüy 5 6 adet favori simlerimden eklerim bu çapari 5 li olur aralıklı uzunluğu kamış ucundan makinaya kadar.

Avlandığımız yer derinse 100 125 gram kurşun yeterlidir, ileri atın dibe indirin tasmalayarak çekmeye başlayın, Hafif boşluk alarak aynı yerde 4 kez taslamayın 4 5 tur sarın yine 4 tasma şeklinde. Çapariniz balığın suyunda seyir edecektir eğer sürü varsa tepki alacaksınız. Biraz yorucudur ama rapala kaşık yerine daha skor yaparsınız ve avı çabuk sonlandırabilirsiniz.

Çapariniz nazik olmalı onu önce siz beğenmelisiniz. Biraz daha sabredin zamanı gelecek ;)

kamilvariser

Aktif Üye
Abi iyi hoş dedin de bizim mera dip için hiç musait değil ama, dipten çektiğin 5 atıştan en az 2 takımı bırakıyorsun suda, buna nasıl bir çare bulmak lazım hala onu düşünüyorum
Benim görüşüm dipten çekmek skoru azaltır. Benim bildiğim palamut ya su üstünde gezer ya da ortasında. Ben palamut tutarken bir kez olsun dibe indirmedim. Bir kaç saniye sayıp kapattım makinemi sarmaya başladım. Yanlış anlama abi sana bir şey dediğim yok. Öncedende söylemiş olduğum gibi herkesin kendine özel farklı stilleri vardır. Diğer söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Boşluk verip bir kaç defa tasmalamak konusunda falan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...