Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lovemovex

Üye
[ suan Kumyang diye bı motorum var abu garcia 3.90 lik surf kamisim uzağa atma problemi yasiyorum limit 300 olabilir ama sadece Deniz'de kullana bilicegim her türlü av için ideal bi takim almak istiyorum bide 3 parça kamis hiç kullanmadım ve formlarda okuduğum kadarıyla artık cogunluk örgü misına kullanıyor sizin tavsiye ettiginiz motor örgü misına için iyimidir.

rapalacikral

Daimi Üye
Adı
ali
ben örgü kullanmadığım için bilemiyorum.
arkadaşlara sormak lazım.
3 parça değil de Teleskopik alırsınız.

OKUMA Salina Tele Surf Kamış 420cm 100-200gr Teleskopik Surf Kamışlar

ama her av da kullanılacak takım zor.
hemen hemen herkesin 2-3 takımı var.
avlar farklı oluyor çünkü.
rapalaya sert kamış lazım.
çapariye ise yarı yumuşak veya yumuşak.
yemlide keza öle.

ozgurarslan

Daimi Üye
Anadolu Yakası'nda forumlara giren pek yok; yahut girip sadece okuyan birkaç kişi var; sürekli girip bakan bir ben varım ve Şubat tatili bittiği için görevime; yani kızlarıma bakmaya geri döndüm...:D Ancak haftasonları belki... Aslen ben de rapor vermeyi pek sevmiyorum; bu genel için kısır sayılabilecek zamanda moral babında bir-iki avımı koydum sadece... (Yok derken mesela Üsküdar'ın aktif avcıları v.s. için diyorum...)

Zaten balığın da nerelerde olacağı veya olabileceği belli; eh rapora da gerek yok diye düşünüyorum...:)
balığın nerelerde olabileceği belli derken, genel oy çoğunluğu ile balığı tuttuğumuz noktayı artık yazmıyorum ben de, ancak bazen avrupa'da balık yokken asya'da balık olabiliyor, ya da tam tersi.
o sebeple anadolu raporları önemli. ben her gün aynı meraya gidiyorum her gün de olumlu olumsuz yazıyorum. bu bir fikir veriyor diğer arkadaşlara.

anadolu raporları olsa, belki balık oraya yakın geçip, av veriyor, öğrenirdik. gerçi ben o yakada avlanan arkadaşlarından öğreniyorum kabaca ama balıkçılar biraz abartabilir, ya da azaltabilir. gözümlegörmediğimi rapor edemem.

rastgele...

ozgurarslan

Daimi Üye
sabah 07:00 - 11:00 balık yok.
tek çinekop ben aldım, o da muhtemelen yolunu şaşırmış olacak.
hala orada olan arkadaşlar var...

bu kadar balık olmadığı bir gün daha olmuştu bu sene o kadar.

rastgele...

rapalacikral

Daimi Üye
Adı
ali
bitti artık da ondan.
artık dönüş suyuna.
slikon ile iri istavrit alınıyor anadolu yakası.
ilgilenenlerin bilgisine.

Fecri

Daimi Üye
Adı
Fecri
Rapor:

Suyun rengi, turkuaz.

14:30 - 18:00 arası ilk dakikalarda bir adet kaba çinekop.
Birol ve Bülent ile birlikte avlandık.
Kurşun, 200 gr.

Onlarda da birkaç balık var sanırım.

Rastgele.

oxigen

Yeni Üye
üsküdar bölgesınde durum nedır avlanmak ıcın en uygun saat ?

oxigen

Yeni Üye
Her balığa gittiğim gün rapor yazdım. Yazmaya da devam edeceğim.
Anadolu yakası öyle yapıyorsa yanlış yapıyor...
Açıkcası ben de okumak rapor okumak isterdim.

boy boy 3 adet balık alabildim sabah. çinekop, kabaçinekop ve sarıkanat. yağmur ve aşırı soğık nedeni ile neredeyse terkedilmiş gibiyidi. sabah'ın büyük bölümünde yalnızdım.
çinekopu kapağı açık kovanın içinden karga kaptı.
malum meranın akıntısı fazla olan tarafında balık mevcut, bülent 2 tane sarı aldı. elbette ne pahasına aldığını bilen bilir:) akıntı acayip kuvvetli, elimde orası için iyi bir kamış/makine kombinasyonu olsa çalışacağım. yeni kamışı da o ağırlıklarda riske etmek istemiyorum. makine de zayıf kalıyor. yoksa niyetim bozuk orayla ilgili. :)

Birol; Bülent'e üye olmasını söyledim umarım hatırlar sitenin ismini...

Anadolu raporu bekliyoruz.

Rastgele...
üsküdar bolgesınde son durum nedır balık awlanmak ıcın en uygun saat aralıgı

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
balığın nerelerde olabileceği belli derken, genel oy çoğunluğu ile balığı tuttuğumuz noktayı artık yazmıyorum ben de, ancak bazen avrupa'da balık yokken asya'da balık olabiliyor, ya da tam tersi.
o sebeple anadolu raporları önemli. ben her gün aynı meraya gidiyorum her gün de olumlu olumsuz yazıyorum. bu bir fikir veriyor diğer arkadaşlara.

anadolu raporları olsa, belki balık oraya yakın geçip, av veriyor, öğrenirdik. gerçi ben o yakada avlanan arkadaşlarından öğreniyorum kabaca ama balıkçılar biraz abartabilir, ya da azaltabilir. gözümlegörmediğimi rapor edemem.

rastgele...
Gün günü; saat saati tutmuyor ki... Mesela geçen hafta Üsküdar yeniyolda Perşembe ve Cuma günü iri istavrit yaptı; Cumartesi ben gittim... Sabat 8,00 sularında orda idim; ancak balığı 9,00 sularında almaya başladım... Genelde tek tek; bazan 2'li-3'lü... Öğle 12'ye kadar 32 adet (1580 gr.) balık alabildim; ondan sonra gevşedim biraz; balık da gevşedi... Bir saat kadar oyalanıp av mahallini terk ettim; ondan sonrasını bilemiyorum; ancak sonraki günlerde zaten çok açıkta olan balık daha da açıldı ve nihayetinde avlanmaya değmeyecek kadar seyreldi... Hatta Pazartesi biraz antreman yaptım; öğleden sonra 2 saat kadar atış yaptım ve 1 tane istavriti ancak tutabildim... Bu tür sebeplerden dolayı da rapor verme taraftarı değilim; çünki bir ertesi gün balığın ortadan kaybolma durumu olabiliyor; oraya gidip harcayacağınız vakit ve yiyeceğiniz soğuk rüzgar yanınıza kar kalıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...