Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Ben bu sabah oradaydım. Merakımdan gittim. Lüferin tanesi 13-15 TL civarındaydı. Adet satış yapanlar da var ama geneli kasa ile satış yapıyor ve kasada 20-30 lüfer var. Bu aralar alınıp stoklanabilir.

Halde kamyon kamyon palamut vardı ve balıklar Trabzon ve Giresun'dan geliyordu.

Heryerde kasa kasa çinekop diye satılan yapraklar vardı. Yaprak bile denmeyecek boydaki dişli ve minicik kraçaları görünce insanın yüreği acıyor.

sabah kaçta orda olmak gerekiyor?

Gece boğazın avrupa yakasını fındıklıdan - kalnedar kadar tarayarak gittim balık cok seyrek yarım saat - bir saat arasında denk gelirse o da çinekop .

Benim anlamadığım lüfer tutulduğunu hatta bollaştığını yazıyorlar daha göremedik tutanı .

balık denizden akıyor ama açıkta tekne olmadan kıyıdan çok zor ...

Gece boğazın avrupa yakasını fındıklıdan - kalnedar kadar tarayarak gittim balık cok seyrek yarım saat - bir saat arasında denk gelirse o da çinekop .

Benim anlamadığım lüfer tutulduğunu hatta bollaştığını yazıyorlar daha göremedik tutanı .

spinle gece alıyorlar da gündüz tek tük çıkıyor o da bıkmadan usanmadan 200 gr kurşunu sallaman gerek sabah 6 ila 9 arası heryerden yapıyor da çıkan çinekop.. bu sezon bende 8-10 tane çinekoptan başka birşey alamadım

spinle gece alıyorlar da gündüz tek tük çıkıyor o da bıkmadan usanmadan 200 gr kurşunu sallaman gerek sabah 6 ila 9 arası heryerden yapıyor da çıkan çinekop.. bu sezon bende 8-10 tane çinekoptan başka birşey alamadım

henüz sahte yöntemiyle uğraşmadım benim pek tarzım deil yemli çeşitleri daha zevkli ve eğlenceli geliyor bana .

geçen seneki avlarımı hatırlıyorumda 29 ekimde çok güzel balık yapmıştı , sanırım biraz daha sabretmek lazım ...

Bizde iki kişi boğazın belli yerlerini taradık,en Son sarıyer taraflarında takıldık,ben hemen takım açmadım sahil boyu bi turladım durum ne diye bir kaç kişi de çinekop vardı,bazı vatandaşlarda yaprak çinekop arası vardı.bi de birşeye dikkat ettim insanlara slm verip rast gele diyorsun ya yüzüne bakmıyor,bakan da küfür etmişsin adama sanki gibi bakıyor,birşey soruyorsun mesela nasıl var mı birşeyler kaçlık kurşun atıyorsunuz diye dövücekmiş gibi konuşuyor.o an nasıl bir psikoloji için de olduklarını merak ediyorum.

Dün bi de şöyle birşeyle karşılaştım insanlara sordum geneli 150 gr, bazıları 150 gr altı ve üstü atan da vardı.ben 170 gr taktım garanti olsun diye,daha bismillah ilk atışta sehpanın çok yüksekte olduğunu farkettim rüzgar vardı,onu bi tık aşağı alayım derken (yaklaşık 15 saniye sürmedi) kafayı bir kaldırdım benim takım kıyıya paralel olmuş yandaki adamın takımını almış,adam diyo kaçlık attın
-abi 170 lik dedim
-70 liktir o dedi
-(Bi An ben bile tereddüte kaldım) yok ya 170 dedim.
BİR İKİ SEFER BU MUHABBET DİLE GELDİ.
Bu arada abimiz muhteşem bir karadeniz şivesi ile konuşuyordu süper bir enstantane oldu.
Ve takımlar kıyıya geldi.abiye kurşunu göstererek 170 dedim,ikimizde kaldık öyle ona sordum 130 mu 150 mi ne dedi.şimdi benim anlamadım konu millet o kadar düşük atar ile takımı tutarken,benim takım niye her seferinde sürüklendi.engin tecrübeli abi ve kardeşlerden yorum bekliyorum.kırk yılda bir zor bela balığa çıkıyoruz o da burnumuzdan geldi.

Siz kurşununuzun düştüğü yeri gordunuzmu attıktan sonra ? Akıntı yokken 170 gr. ın o derece suruklenmesi cok zor. Ya siz o kişinin uzerine attınız takımı yada sizin attığınızde yerde ekstra bir akıntı vardı ve kurşunu uçurdu. Başka bir izahı yok.

(link)

burda balıkların hal fiyatları yazıyor. vatandaş direk halden bu fiyatlara balık alabilirmi?

Abi benim arkadaşı direk ilk elden topancılık yapıyor halde. Bugün resim göndermiş bana kasa kasa lüfer 🙂 Sordum ne kadar diye bir kasada 20 25 arası lüfer varmış şuan 250 tl dedi kasası. Geçen hafta tanesi 25 tlye geliyormuş bugün 10 13 tl arasıymış. Yarın 15 tlye çıkar istersen ayırim dedide ben dedim utmadığım balığı yemem 🙂

Bizde iki kişi boğazın belli yerlerini taradık,en Son sarıyer taraflarında takıldık,ben hemen takım açmadım sahil boyu bi turladım durum ne diye bir kaç kişi de çinekop vardı,bazı vatandaşlarda yaprak çinekop arası vardı.bi de birşeye dikkat ettim insanlara slm verip rast gele diyorsun ya yüzüne bakmıyor,bakan da küfür etmişsin adama sanki gibi bakıyor,birşey soruyorsun mesela nasıl var mı birşeyler kaçlık kurşun atıyorsunuz diye dövücekmiş gibi konuşuyor.o an nasıl bir psikoloji için de olduklarını merak ediyorum.
Sariyerde nereyi ne zaman taradınız acaba 2 gün önce keyifli av geçirdim orada resmi sizlerle paylaşayım yaprak boyutunda disli yok denecek kadar az bizim bu tarafta. Diğer konuda haklısınız. Bizim sarıyerde balık tutanların yarısı odundur.

badafc018c272b54fecfb61d687d8c85.jpg

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back