Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgurarslan

Daimi Üye
Eline sağlık verdiğin bilgiler için.
Bu sistemde iki balığın aynı anda mı vurması gerekiyor?
Tasmalama yapıp hemen çekiyorsun yine değil mi?

(Not: Geç olsa da olmasa da güç olabilir :) İyi tarafı ise... herhalükarda baba olmak dünyanın en güzel şeyidir.)

Son olarak... 3'lü fırdöndü yerine kullanılabilecek şöyle bir şey de var, sana bir avantaj sağlar mı bilmem. Ben karışmayı engellesin diye almıştım, karışmayı çok engellemese de en azından karıştığında çözmeyi kolaylaştırdı.

:) yok değil elbette. balık ya kurşuna yakın takıma vuruyor, ya yukarıdaki üçlü fırdöndüye yakın olana. ancak fotoğrafları bende mevcuttur ki, tek yeme iki çinekopun aynı anda atladığı ve yakalandığı çok sefer var. iki balığı birden tutmak mümün balık bolluğunda. özellikle çinekopta (daha irilerinde olmaz) çelik takım ile avlanıyorsan balık bindiği anda paldır küldür çekmek zorunda değilsin. ne kesabilir ne koparabilir. bindiği anda bir tasma atarız sonra kamışın ucunu izleriz ya emin olmak için, işte o kısa aralıkta ikinci yeme de atlayabiliyor balık. bunlar ancak önemli avantajları değil takımın. asıl avantajı herhangi biine binmesi, görme olasılığını artırmak. onun yerine iki kamış atarım diye düşünen de olabilir, kesinlikle aynı iş değil. o kadar boş mera bulursanız atın elbet, ancak sağdaki oltan ile soldaki oltan bile yeri gelince karışabilir, kaldı ki iki makinaya konsantre olmak daha zor. ayrıca bu dediğim takımda yemin biri az üstte süzülüyor derinlik olarak, bu da başka bir alana hitap ediyor.

dediğin üçlü fırdöndü olur mu, olur. ancak gerekli değil. sadece bu metal bükme eski tip fırdöndülerden olmasın. barelli fırdöndü daha iyi. eski tip fırdöndülerine ince metal aralarına misina girip çalışmasını engelliyor. iyi bir balık bu sebeple kopartabilir bile sıkışmış misina olursa.

alttaki kamımın bağlanmasında gerek rapala için gerek yemli için dolaşmaması adına sayısız çeşit takım denedim. bunun için açmış olduğm bol fotoğraflı bir konu bile var. şu aralar çok sık da gitmediğimden belki çok kurcalamadan direkt kurşun klipsine fırdöndü geçirip bağlıyorum. rapalada bile öyle yapıyorum. dolaştığı olmuyor mu oluyor. inan deniz karma akıntılı ise her türlü takım dolaşıyor.

sevgilerle...

halimyildiz

Daimi Üye
Adı
halim yildiz
Sabah cubuk 30 dk rapala denemesi 0 hop meraya kandilliye 10 a kadar 0 balik yok tuhaf olan sey bogazin sularinda domuz vardi hayvan kiyiya cikamiyordu bir turlu

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
MERHABA,

Detaylı bir av raporu paylaşmak istedim . Dün akşam saat 19:30 da galata köprüsünden başlıyarak kalendar ordu evine kadar meraları tarayarak gezdim.Boğazın avrupa yakasında ki bilinen bütün meralarda durum aynı .Denizin rengi koyu yeşil ve çamurlu balık yok denecek kadar azdı.Ara ara akıntıda şidetliydi .

10 gün öncesine kadar ( fırtına ve yağışlar olmadan önce ) çok güzel balık yapıyordu. O tarihlerde boğazdan iyi balık aktığını düşünüyorum .Umarım bu durum kasım ayında da aynı olur.Herkeze rastgele...

vadidebalık

Aktif Üye
Adı
Nail Yücel
Sabah anadolu yakası çok verimsizdi...bakalım akşam ne olacak:)

Yusuf34

Aktif Üye
Adı
Yusuf Subaşı

Merhaba,

Her zamanki gibi hafta sonu arkadaşlarla erken saatte merada buluştuk. Takımları hazırlayıp seri atışlara başladık çok uğraşmamıza rağmen bir tane bile balık çıkmadı. Suyun rengi yeşildi denizde balık olduğunu bilip alamamak... Böyle durumlarda başka meralara gitmeyi tercih ediyorum. Israrlı arayış ve denemelerden çoğunlukla sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Yeni gittiğim merada rapala-Kaşık çalışmadım direk yemli atmaya başladım. Boğazın karşı kıyısında tekneler çapariyle balık alıyorlardı. Boğazın girişindeki tekneler uzun süredir balık alıyordu. Suda balık vardı balık almak için yöntem değişikliğine gittim.

Üçlü iğneli mantar takım kullandım su bulanık olduğundan yemli takımın beden boyunu ve üçlü fırdöndü ile kurşun arasındaki mesafeyi uzun tuttum büyük boy mantar beyaz iğneli takım kullandım. Böylece bulanık suda yemi, ışığın etkisini gösterdiği suyun üst kısımlarında görülebilecek bölgede tutmaya çalıştım. Balık vurmadığında yemi ufak ufak hareket ettirerekte görünmesi sağlamaya çalıştım.

Balıkların tamamı yemli yöntemle yakalandı. Lüfer, Sarıkanat ve çinekop olmak üzere 36 Parça balık yakalandı.

Herkese bereketli hoşça dostça vakit geçirilen avlar dilerim.

Ekli dosyalar

rates

Yeni Üye
Adı
Recep ATEŞ
Kan Grubu
O Rh Negatif
Tebrikler çok güzel av olmuş. Balık yok deyipte pes etmeyişiniz de azmin zaferi dedirtiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...