Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
yahu ben bütün güne tekirdağın bütün sahillerini gezdim. nerde bu balık. başka bi tekirdağ mı var bilmediğimiz. ereğlidem merkeze kadar spin yaptım yok yok.

emrah3305

Aktif Üye
Adı
emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
dün riva elmas kayalıklarındaydım 1 de ordaydım gece anadolu kavagından bişey çıkmayınca içimden birses rivaya git rivaya dedi :) gittik gitmesine fakat orda farklı bir avlanma tekniğimi var çözemedim.güzel vuruşlar aldım fakat balık yemin yarısını yiyip birakıyor bir tanesi tam iki iğnenin ortasından ipi kesti.işin özü 2 adet çinekopu ancak aldık yalnız ordan haftaya umutluyum hava gayet sakindi haftaya bozarsa iyi olur ..

hakanc

Üye
gelecek gidecek olan varsa bir gurup kuralım bu akşam için
Dün 16:00-21:00 arası arkadaşlarla karadeniz kıyısında (Avrupa tarafında) her zaman bu mevsimde balık verdiğini bildiğimiz meradaydık.
Hava şartları çok uygundu, ara ara hafif yağmur var, dalgalar kıyıya doğru, su bulanık, şartlar çok uygun vs. 4 gibi çalışmaya başladık tık yok.
Meranın burun kısmındaki kayaların üstünde 25-30 kişi var. Onlarda heyecanla denemeler yapıyor.
Biz burnun yanındaki koya dolandık oradan çalıştık. 7 kişiyiz, yanımızda 7 takım var, hepsini açtık. Rapala, yemli, kaşık vb. ne varsa hepsi birden denizde.
Tık yok, Akşam suyu kesin çıkar diye düşüyoruz... Yavaştan hava kararıyor, gene tık yok. Kimse vuruş bile alamıyor.
Biz çok kararlıyız almadan dönmek yok. Hava iyice karardı, kafa ışıklarını açtık, ışıldakları açtık. fosforları taktık, kamışları 3 ayaklılara dizdik, yemli takımlar suda.
Bıkmadan usanmadan bekliyoruz... (Bu arada maçı da kaçıracağımız kesinleşti)
Sonuç; Ne burundan, ne bizim koydan, nede yandaki diğer ufak koydan bırak balık almayı kimse tek bir vuruş bile alamadı...
Ben balık olsam, o şartlarda oradan geçsem kesin rapala, yemli, kaşık vs. birinin üstüne atlardım. Muhabbet güzeldi ama sonuç hüsran.
Denizde balık yok. Nerde bunlar??? Balık tutmayı özledik... Ancak maçın sonuna yetiştim, neyse ki skor 2-0. O biraz yüzümüzü güldürdü.
rast gelsin.

hakanc

Üye
Balıklar tekirdağda arkadaşlar hemde hepsi kofana çok fena büyükler
Erol hocam rast gelsin,
Motorla gece çıkıyorsunuz diye anlıyorum. motoru kimden kiralayabiliriz? Önereceğiniz bir kaptan arkadaş varsa yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Balığa hasret kaldık.

yaman_onur

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
size bir hikaye anlatayım.
bu sabah Ahmet abi ile avlandık. evet Ahmet abi'nin ince takımları iş yapıyor. kalın takım attım istavrit bakmadı bile. sıyırtma ile bir iki tane aldım ama boyları ince takıma gelenlerle aynı olduğundan değmez. saat 5.30 gibi spin denedim. 6:00 - 7:00 arası kurşun arkası sahte ile yine tık yok. neticede ince takım ile az bir istavrit aldım, ama balık almaya çalışmadım, bir tava kadar aldım. fantaziler peşinde koştum yine.

tekneler 4-5 gün önce uzun olta ile alıyordu, çıplak gözle gördük. hiç denemedim ama teknede yaptığımız gibi kaşık arkası yaprak zargana ile balığı kandırmak mümkün olur dedim. atışta zarganaya ne olur, parçalanır mı kopar mı onu denersem anlatırım. takımını da bilmeyenlere anlatırım. ancak tabi önce zargana lazım. ben de hem keyif olsun diye hem de bu proje için top ile ipek attım. ( bu çok zevkli bir avdır ve hiç yormaz, denemeyen denesin) bir iki atış onda da tık yok. sonraki atışımda ip gitti bir martının havada kanadının altına girdi. martı ipe dolandı.

hiç fotoğrafı yok zira panik dolu anlar idi benim için. :) önce kurtulur kendisi diye düşünüp suda yavaşça yüzdürdüm martıyı. (ipe dolanınca suya çakıldı tabii) bırak kurtulmayı hayvan daha da çok sarıyor kendini. neyse çektik kıyıya. Metin var, Ahmet abi var, yardım istedim. takımı kestim, ip belki kolayca gelir kanadının altından diye, bir yanaştık hayvana, hayvanın gagasında 11 cm'lik 3 iğneli iğneleri paslanmış ki öyle eski rapala var. hayvan bununla yaşıyormuş bir süredir. debelenirken ayağına da girdi diğer üçlü.

pense ile yaklaştım, hayvan gagasını uzatıp beni yakalamaya çalıştı , gaga kapandığında "TAK" diye bir ses çıktı havada. dedim "Aman". Metin bez ile kafayı tutup uzaklaştırdı. Ahmet Abi bir pense ile gagayı açtı, ben diğer gagayı tuttum. diğer eldeki kargaburunla kurtardık gagasından, sonra da ayağından. hayvanın nasibinde gökyüzünde ipe takılıp rapala ameliyatı geçirip iyileşmek varmış, uçtu gitti.

yani siz balık tutamazken, ben gökten kuş ile rapala tutuyorum. :)

rastgele...
Denizlerimizdeki Amatör Kıyı Balıkçılığında Av Sırasında Balık Dışında Tutulanlar

Özgür Bey benzer durum geçen yıl benim de başıma gelmisti, sizinki daha iyi olmus "av olan kusa avcısı yardim etmis"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...