ozgurarslan
Daimi Üye
Uzun yazmıyorum şu an. Çinekop var. Sarı gibi olanlar bile var. Taze yem tutup gitmeye gayret edin kesinlikle. Çarşı yemi ile tutamazdınız demiyorum ama her ikisi ile de çalıştım dün gece, arada dünyalar kadar fark var. Keyif almak isteyen istavriti tutsun once.Avrupa, yemli. 20:00 -04:00 arası. iki kişi. ben 19 adet aldım.
Bir de genel olarak yazıyorum, bir kişiye yönelik değil. Ben çift mantarlı takım atıyorum. Hazırlaması da yemlemesi de uzun. Atışı zor, erimi daha düşük. Bu tür takımı bazı ağabeylerim, kardeşlerim eleştiriyorlar yukarıdaki sebepler ile. Oysa yanılıyorlar, ben sanırım 3 yıldır böyle avlanıyorum, çok faydasını gördüm. Bu hasılatın 2/3 ünü ben aldım zira 2 mantarım vardı suda, iki ayrı oltam varmış gibi. Çok kez üstteki mantarla balığı aldım. Erim düşse de Potenza'nın belli bir gücü var. Ben bu karmaşık takımı vasat bir kamışın tek mantarlıyı gönderebildiği yere gönderiyorum zaten. Ayrıca balık o merada öyle 100 mt üzerinde bir yerlerde değil, açığa düşünce bile kurşun kuma/çamura binip oturmuyor, yaklaşık 85- 100 mt uzaktaki kayalara çekip oturtuyorsun zaten. Balık üstte gezinirse de senin şansın oluyor standart takıma göre. Asla dolaşmıyor iki mantar birbirine. En büyükfaydası, vuruş alıp, tasmalayıp ıskaladığında, takımı çekmek zorunda değilsin, hatta daha da dikkat kesiliyorsun, balık oralarda, birini parçaladı, diğerine saldıracak diye, nitekim de öyle oluyor. Bir eleştiri de; takım teferruatlı balık ürker filan diyorlar. Balık açsa, sen şahsen gitsen mantarın yanına ürkmüyor, gözü dönmüş hayvanın. Ayrıca balığın takıma yaklaştığı güzergaha göre standart takıma göre görme açısında pek az bir dezavantajı olabilir. Özetle; ben yaptım oldu...