Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Anavaşya balığı böyledir işte... "balık yok yeaaa" derken çat pat küt balık almaya başlamışsın. Sürprizler de yanında bonus... Bu yüzden olta atmaya giderken balık tutacam diye değil de hani muhabbetine gidip iki hoşbeş edip üç olta atıp eve dönmek en güzel en sağlıklısı...

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İstanbul boğazının derinliklerinden gelen güzellikleri bizlerle paylaşan tüm değerli abilerimi / kardeşlerimi ayrı ayrı tebrik ederim.
Avlarınız daima bereketli, sahteleriniz daima gerçekçi olsun.:):):)

basak42

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
''Herkez istavrit tutarken ben neden tutamıyorum?''

yada az tutuyorum sorusuna nacizane amatör tecrubelerimle 'Püf Noktalar'

24-12 100gr atarsın 26-12 125 gr rahat atarsın beden 22 köstek 12 en ideali iğnelerin büyüklükleri önemli değil bence hatta birazcık büyük olması dahada iyi bence
Önemli olan meradamısın?Balığın yeriyse ve etrafındakiler tutuyorsa sende alırsın önemli olan uzağa attığında kurşun dipe inene kadar bekle sonra dipten arada hafif tasmalıyarak sakin ama ne hızlı keısnlıkle hızlı değil nede çok yavaş hep boşluk vermeden sarman bu çok önemli arada sert tasmalaki balıkları düşürme

ben 24-12 tercıh edıyorum 100 atıyorum 125 te

püf noktalar 1-Kurşunu atarken kurşun yerde asfaltta dursun ordan fırlat bazılarına bakıyorum oltayı arkasına alıp kursun havadayken atıyor bu her acıdan duzensız bır atıs

2-kurşun ilerde denize düşerdişmez misinayı tut.tutarak yavas yavas dibe sal böylece hem önünde kalır hem başkalarına dolaşmaz hemde doldurma şansıda yaratabilir.

3-Kurşun dibi bulmalı dibi bulduktan sonra dipten cekiceksin bunun ıcınde ne hızlı sarmalısın ne yavas sabıt yumusak sakın bır hızda hafıf bazen tasmalıyarak bazende sert tasmalıyarak boylece tasmalama balıkların ıgneye gecmesını ve sararken dusmesını engeller asla bosluk verme aksıyon yapıcam dıye bosluk verırsen salarken o aahengı kacırırsan balıkları dusurursun

4-merada çapari takım satan amcalar varsa yanaş sohbet et o ankı dalgayı ruzgarı en ıyı oraya sureklı gıden amca bılır sor kac gram kurşun sımdı gıder de hangı renk caparıyı tavsıye edersın bu havada de 1-2 çapari de al böylece merada usta bir destekte fikirde almıs olursun denızı dalgayı merayı tanımak cok onemlı bır tecrube(sana 20-30 gr kurşunla al şu ince takımı at derse o merayı terket kraca peşinde koşmak bu işin zevki değil vede o merada balığın çok seyrek olduğu anlamına gelir o amcada sana bunu tavsiye ederek yanlış yapıyor)

Herşeye rağmen sen tutamıyorsun diğer balıkçılar tutuyor o zaman;Bol balık tutmanın gerçek şartı O Mera iyi balık yapıyormu balığın diğer yerlere göre daha iyi kümelendiği bir gerçek yani aynı düz bir sahildesin sen rahat atmak için millete dolaşmasın diye sık taraftan uzaklaşıp 20-30 metre uzaklarında attıgında aslında yanlıs yapıyorsun bazen gerçekten balıkların kumelendıgı yada bır kanalı var ustadları amcalarımızı uzmeden kırmadan atıslarını ıyılestırıp aralarına gırmeyı ogrenmelısın aralarına gırıp onların takımlarını cekmemelısın once,Önce atıslarını gelıstırıp kursununun onunde sabıt tutup cekmeyı ogrendıkten sonra ustadların noktalarından atmalısın :)
Çok güzel anlatım. Bende aynı dertten muzdaribim :) anlatılanları dikkate alacağım..

Son düzenleme:

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İstanbul boğazı canavar avı.

Sabah yagmur öncesi balik akar diye tahmin ettim, her sene oldugu gibi ayni yerde yerimi aldim ve başladim aksiyonlara.
Bir kaç zayıf vuruşun ardından bekledigim balıklar sahteme vurdu, allahtan bu ara shore jig kamisim ile gidiyorum hazirlikliyim.
Fakat kartal pencesi ignelerimin azizligine ugrayip hayatimin kofanasini kacirdim maalesef.
ilisikte denk gelen baliklar, yagmur patladigindan ancak bir kac poz alabildim. Tel. Kafayı yedi.
ufak olan 1 kg buyugu 3 + kg dır.
herkese denk gelmesi dilegiyle.

received_10204729016344317.jpeg

Screenshot_2016-06-04-13-10-44-1.png

Screenshot_2016-06-04-13-10-57-1.png

Son düzenleme:

akifd89

Aktif Üye
Adı
Akif DURGUN
Sabah yagmur öncesi balik akar diye tahmin ettim, her sene oldugu gibi ayni yerde yerimi aldim ve başladim aksiyonlara.
Bir kaç zayıf vuruşun ardından bekledigim balıklar sahteme vurdu, allahtan bu ara shore jig kamisim ile gidiyorum hazirlikliyim.
Fakat kartal pencesi ignelerimin azizligine ugrayip hayatimin kofanasini kacirdim maalesef.
ilisikte denk gelen baliklar, yagmur patladigindan ancak bir kac poz alabildim. Tel. Kafayı yedi.

Ekli dosyayı görüntüle 39809
Ekli dosyayı görüntüle 39810
Ekli dosyayı görüntüle 39811
Filmlerde gördüğümüz boylar maşallah furkan gözümü yerinden çıkardı yavrular her daim rast gele...

kiniklar

Aktif Üye
Adı
sinan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

kral sensin kardeşim tebrikler :) rast gelsin bizim kamışa atlasa eralde kamışla beraber alır gider ip kesin patlar sonra kafayı sıyırırız

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif

Furkan maaşallah kardeşim.Akıllara zarar bir balık.
Daha iyileride rastgelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...