Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cruel-24

Aktif Üye
Adı
OĞUZ OKTEM
Nefes aldırmadığınızdan şüphem yok zaten ;)
Çok çalışmayan zaten palamut tutamadım demesin hiç, torpido gibi geçip gidiyor namussuz.
1-2 saat olta atanların hiçbir şey yoktu, ben de ordaydım ben niye görmedim diye yorum yapmaları yanlış bir durum zaten.
Bütün gün olta atıp sadece yarım saat içinde 3 atışta palamut tuttuğumu bilirim. Ordan geçerlerken oltan da suda olacak, yoksa malesef tutamazsın.
valla acık söyliyim makinası dandik düşük devirli hızlı sarım yapamayanlar pek balık alamadı kimisi boş döndü evine ama palamut avı zevkli fakat bir okadar yorucuyudu makinanında anasını ağlatıyor benden söylemesi....

cinikap

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kurşun arkasına aralıklı 3 tane yemi iğne ile avlaniyorum

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Kurşun arkasına aralıklı 3 tane yemi iğne ile avlaniyorum
kandilliyi deneyin derim. o bölgede eskiden kiloluk iskorpitler olurdu ama bu sene hiç gitmedim. daha doğrusu özellikle iskorpit için gitmedim. aynı bölgede gelincik te mevcut.

delikurt1907

Aktif Üye
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
süper özet istemedigin ot dibinde biter misali :D
bazı meselelerden dolayı eskisi gibi balığa gidemiyorum.. yaklaşık 8 ay aradan sonra 2 defa gittim.. arefe günü ve 17.09 cumartesi günü..yemli takım attım ikisinde de iskorpit geldi.. bir daha ki gidişimde büyük ihtimalle yine iskorpit gelecek :)

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba,
Dün uzun zaman sonra evlilik sebebiyle kartal'a tasindigim icin mahrum kaldigim rapalayla avcilik icin baliga ciktim.
Yillardir denizine,ortamina,insanlarina alistigim Üsküdarimi birakip,kandilli,cubuklu yerine ( kalabalik sebebiyle) Avrupa yakasina yenikoye gectim.
Malesef ki forumlarda palamut bollugunu goren,duyan tum balik sevdalisi sahillere akin etmisti.( denizde misinalarin arasinda yüzen insanlar da cabasi)
Asla insanlari yargilamak ve ya burda böbürlenmek gibi bir amacim olmaz, olamazda.Lakin palamut avciligi gibi( aslinda cok sevmedigim bir av ama su an hedef baligimiz o) gercekten hem bedensel hem de ekipman hem de sicak hava yonunden zor ve benim yonumden gittigim 2 saatlik 3 vesaitlik yolu da hesaplarsak mesakatli olan bir avcilik.
Bunlar da yetmiyormus gibi sagimda solumda 50-100 gr kursunla 40-50 metreye zor atabilen kisilerle "alttan gec,sollu at,oltani indir...vb" lerle gecen bir avcilik oldu benim icin.
Insanlarin "o mesafeye nasil atiyorsun" derken bile kullandillari kamis,makina,misina,kursun...vb ile bu avciligi ne kadar hafife aldiklarini anliyorum malesef...
Gordugum kadariyla gercek anlamda 1 tane yasini basini almis usta bir balikci vardi ve daiwa saltiganin da verdigi yetkiye dayanarak cumartesi gunu 25 tane almis dun de 5 tane almisti.
Insanların "nasil yakaliyor bu adam, cok balli,cok sansli" demelerine cok sasirmiyorum,cunku gercekten tabir-i caizse eline findik sopasini alan gelmisti...
Tam da bu esnada bir saticinin "palamut tane 5TL , 4 tane 20TL dedigini duyunca verdigim onca eziyeti,donus yolunu da dusunerek ve bilincsiz kisilere daha fazla dayanamayarak 2 tane guzel boyda palamutumu da alip döndüm.
Sunu diyebilirim ki Avrupa yakasinda avcilik gercektende Üskudarda bu avciligi ogrenmis biri icin gayet kolay ve zevkli.
Bir takim dahi vermeden savagear,rapala, youziru(kiyamadigim icin hic kullanmadigim) sahtelerimi deneyerek, 2 hatta 3 kez kalama vererek gercekten de suyundan zevk aldim(cevremdeki olumsuzluklara ragmen)
Havalarin patlamasiyla birlikte yukarida yazdigim olumsuzluklarin da azalacagini dusunerek bu sene palamutun bol olmasi beni esas tutkum olan dişli ailesinin gecen yildan iyi olacagi hissini verdi.
Insallah bu avciliga "gercek" anlamda gonul vermiş kisileri bu sene disliler güldürür
Saygilarimla
Biraderim hoş geldin.Raporlarıını bekliyoruz.
Üsküdarı bende özledim 5 aydır gidemedim.
Selamlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...