Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Bu dusunceye sonuna kadar katiliyorum,
Zaten bir onceki sayfayada yazdim,
Soyle bir durum var palamut baligi bir sene yapar bir sene yapmaz derlerdi ama bu sene son 3-5 senenin en verimli yiliydi,
Tabiki girgirlar tek balik kalana kadar yakalarlar,
Sonra da "seneye Allah kerim" derler,
Allahtan palamut cok hizli bir balik ki kacma ihtimali dislilere gore biraz daha yulsek ama onun da şoklama gibi insafsizca bir yolunu bulmuslar,
Karadenizden yola cikip egeye, Akdenize ulasan baliklara gercekten plaket vermek lazim,
Saygilar

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şuan tarabya sahilde her gün hiç olmazsa 4 tane balık alabiliyorsun rumeli fenerinde sabah palamutun kasası 35 lira okyanustan mı tutup geliyorlar balığı ???

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gırgırcılara güven olmaz,,
nerden tutup getirirler ,,Allah bilir!

Ev2en

Yeni Üye
Ya bu kadar balık var iken hileli bir durum olması bile daha pahalıya gelir

onur_55

Daimi Üye
Adı
onur
Kan Grubu
A Rh Pozitif
balık oldukça katliam devam edecektir.çünkü ticari bir işletme kar maksimizasyonu amacıyla ticari hayatda yer alır.bu gırgırların katliam yapması aynı zamanda para basması anlamına gelmektedir..onun için biz bügün çok tutttuk,yeter seneye balık bulamayacağız diyeceklerini düşünmek safdillik olur.eğer tutulacak balık azalır bu işi ticari cazibesi kalmazsa da sermaye sektör değiştirir,bu sefer balık avlamaz gider misal tavukçuluk işine girer.sonuç itibariyle kazanç nerdeyse sermayede ordadır.ne kadar bağırsakta çağırsakta balık akmaya başlayınca gırgırlar yine boğazın girişini ablukaya alacaklardır.bu nedenle bu işe çeki düzen verecek tek organ devlettir.bir takım kısıtlamalar ve müeyyidelerle balık neslinin devamı mümkün olur.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Ya benim anlamadığım bu sene hiç olmadığı kadar balık var bundan önceki senelere göre bayağı fazla bu adamlar madem katliam yapıyor denirken bu balık nasıl oluyorda bu kadar fazla oluyor bunu anlayamadım .
Eğer ortada yanlış yapılan birşey olsaydı bu kadar balık olmazdı diye biliyorum

bir zamanlar orkinos ta vardı, kılıç ta vardı neler neler vardı. sen balık bol diye kökünü kurutursan 5 senede bir anca palamutu görürsün. belki bu sene balık var tamam ama bakalım seneye balık olacak mı. eskiden her sene olan balıklar artık 3 senede 4 senede bir olmaya başladı. lüfer familyası bir sene bol oluyor 2 3 sene kısır. yakında istavriti bile mumla ararız.

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ya benim anlamadığım bu sene hiç olmadığı kadar balık var bundan önceki senelere göre bayağı fazla bu adamlar madem katliam yapıyor denirken bu balık nasıl oluyorda bu kadar fazla oluyor bunu anlayamadım .
Eğer ortada yanlış yapılan birşey olsaydı bu kadar balık olmazdı diye biliyorum

Hepimizin yaşları genç ama babalara dedeleri bir sorun bakalım istanbulda çanakkale boğazında orkinoslar torikler kofanalar sürüler halinde geçerken insanlar onları nasıl izlermiş..daha 30-35 sene önce bile böyleydi.Egeye in eski levrekçilere sor eskiden ne balık alırdık be..8 kilo 14 kilo nerede bunlar şu forum açılalı kaç yıl oldu yeri geliyor 800 km yol yapıp kamplar yapıyor millet kaç tane 8 kilo 14 kilo levrek gördük yakalanan.Ben peder beyin anlattığı orkinosların ve torkilerin yanlamalarını karınlarının parlamasını daha göremedim demekki terslik var tesrlik varki6-7 yıldır Lüfer alıp yemiyorum 70 lira normalmidir ? Ortada yanlışlık varda Allah büyük bu balıklara milyonlarca yumurta dökmeyi nasip etmiş..Rusyanın verimli iç suları sağolsun karadeniz kıyılarında nufus olarak aman aman büyük devletlerde yok bunların alayı bizim gibi avlansa 2 yılda balık kalmaz.
Birde Karadenize bütün yaz yağmur yağmasıda etkili olmuştur sanırım hava raporlarında yağmursuz gün olmadı gibi birşeydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...