Vallahi bu konuda bir sozde ben soyleyeyim yillardir baliga giderim kendimcede bu konuda iyiyimdir malum yer olayina bende karsiyim yani mera ismi verilse ne olucak her tabi yanimizda mutlaka acemiler olucak veb pazar aksami cubukluda cok guzel av gecirdim 33 tana sarikanat aldim yanimdaki cok acemiydi oltayi atarken denize dusecek diye korkuyordum atarken yakina dusuruyor benim oltamin ustune atiyor yani epey ugrastim o arkadasla ugradmasam balik sayim 40 civarini bulurdu ama suda bir gercek zamaninda bizde acemiydik acemiler herzaman olucak ben her avim guzel gecsin kisir gecsin mera adini yazarim pazar gunu cubuklu pazartesi kalander guzel balik yapmis bu nasip işidir mera ismi paylasmakda bir sakinca yok benim icin her zamanda paylasacam saygilarimla PAYLAŞMAK GÜZELDİR PAYLAŞMAK BEREKETDİR.
Valla hi biz de acemiydik ama uskudar gibi zor bir merada takimci ahmet abi, cihan abi,koray hoca olta atarken aralarina girip 100gr kursunla artistlik yapmiyorduk,
Once oturup onlari izledim nereye atiyorlar,kac gr kursun kullaniyorlar,dipten nasil kalkiyorlar,iliskenden nasil kurtuluyorlar,birbirlerini atarken nasil saygiyla bekliyorlar....vb gibi gozlemledim,
Sonra her aksam onlar gittikten sonra bos kursunla atis talimi yaptim,
En sonunda hazir oldugumu hissettigimde onlarin destegiyle balik almaya basladim,
Ama hen bu kadar maddi manevi emek vermisken Allahin denizi deyip,A101 aldigi 30tl lik makina kamisla hepimizi toplayan insanlari cok gorduk,
Paylasmak guzeldir evet gelsin yanima sorsun anlatayim sonra sakin bir zamanda yardimci da olayim ama genel cogunlugu bizim insanimiz malesef kovalarda baligi gorunce "hadi bizde surdan olta alalim biz de tutariz lan (aq) " gibi cahilce dusundugu icin ben paylasmam!!!
Onlarin zamani kisitliysa bizimki de kisitli,
biz de her istedigimizde baliga gidemiyoruz is guc su bu var,
Emeksiz yemek olmaz kardes,
Ben bugun is icabi bir yerdeyken o kelle gibi baliklari gozumle gordum,
Kimse bana "Ilker gel indir bindir balik var" demedi,
Ben de avciligina guvenmedigim kimseye suraya git demem!
Bu benim dusuncem,
Rastgelsin