Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

seyyitince

Misafir
tamam tamam yeri burası değil, ama benim için önemli.
bir yardım edin, yer işgal etmeyelim, yanıtlarınızı özelden yazın arkadaşlar.

şimdi Ryobi TT Power 8000 aldım ya. Bir baktım kafa çapı 6 cm geliyor. Ben sarım kafasının çapı 8 cm olacak diye düşünmüştüm. Bu 4000 4 cm 6000 6 cm 8000 8 cm i ifade ediyor diye düşünüyordum hep. Yanılıyor da olabilirim. Aynı makinenin 6000 liği de olduğundan yanlış geldi diye düşündüm. Şikayet etmeye yeltenirken makinada da 8000 yazdığını gördüm. İyice kafam karıştı.

Sizdeki aynı makineleri bi ölçün bir zahmet sarım kafası 8 cm mi 6 cm mi? Yanlış ise, bu işi düzeltmeye gayret edeyim, doğru ise rahat edeyim.

Bu arada makinanın sarım kafasının iç çapı 4 cm. makina boş iken (ki hiçbir zaman öyle göremeyeceğiz, oraya topuk misinası sarıyoruz) : 61 cm sarıyor. 4*3,14*5,0 :62,8 (gerçekte 60 sardı)
Bu arada makina dolu iken kafa dış çapı 6 cm (ki hiçbir zaman böyle de göremeyeceğiz attığımız anda o çap azalacak) 94 cm sarıyor: 6*3,15*5,0 : 94:2

ama ip kullandığımızdan ve makinayı atışla boşalttığımzda da 6 cm çap çok çok da düşmeyeceğinden tahminen: 5,4 * 3,14* 5,0: 85 cm bir sarımdan bahsedebiliriz sanırım.

Arkadaşlar özelden yanıtları bekliyorum, zehir etmeyin bana hafta sonunu. Eğer yanlış makina geldi ise bir de uğraş dur. Neden 8000 yazarlar eğer makina doğru ise, 8000 neyi sembolize ediyor bilemiyorum.
Yanıt gelmez ise 6000 liği 580 gr 8000 liği 595 gr, gidip tartacağım. ama 15 gr da ayırdetmek için az bir ağırlık, yani bir el atın, gidin tt power makinanızın kafasını ölçün bir zahmet. 8000 ne demek, ben mi yanlış biliyormuşum ya da düşünüyormuşum bu zamana kadar bilahare tartışırız.

Şimdiden eş makineye sahip olanların yardımı için teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 46536 Ekli dosyayı görüntüle 46537 Ekli dosyayı görüntüle 46538 Ekli dosyayı görüntüle 46539 Ekli dosyayı görüntüle 46540
Özgür abi takma kafanı gayet iyi sarım uzunluğu var makinanın. Bu sene palamutta aldılar onunla demek oluyorki devir ve sarım uzunluğu balığın hızına çıkabiliyor. Bu nedenle sen hiç kafana takma sar ipini kullan aleti. Kafa çapları markadan markaya değişiklik gösteriyor mesela shimano 4000 ile daiwa 4000 makinayı yanyana koy daiwanın 4000 i neredeyse shimano 5000 hatta az daha zorlasan 5500 kalibre makinaya denk gelecek ebatta hatta öyleki aynı marka içinde bile makina ebatları değişiyor örneğin okumada ceymar 40 serisi inspira 40 a nazaran bir tık büyük. Ryobi alacaktım ama tek negatif yönü ip sarım dengesizliği ben düz sarım seviyorum o göbeği az boş bırakıyor.
20161026_233345.jpg

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
tamam tamam yeri burası değil, ama benim için önemli.
bir yardım edin, yer işgal etmeyelim, yanıtlarınızı özelden yazın arkadaşlar.

şimdi Ryobi TT Power 8000 aldım ya. Bir baktım kafa çapı 6 cm geliyor. Ben sarım kafasının çapı 8 cm olacak diye düşünmüştüm. Bu 4000 4 cm 6000 6 cm 8000 8 cm i ifade ediyor diye düşünüyordum hep. Yanılıyor da olabilirim. Aynı makinenin 6000 liği de olduğundan yanlış geldi diye düşündüm. Şikayet etmeye yeltenirken makinada da 8000 yazdığını gördüm. İyice kafam karıştı.

Sizdeki aynı makineleri bi ölçün bir zahmet sarım kafası 8 cm mi 6 cm mi? Yanlış ise, bu işi düzeltmeye gayret edeyim, doğru ise rahat edeyim.

Bu arada makinanın sarım kafasının iç çapı 4 cm. makina boş iken (ki hiçbir zaman öyle göremeyeceğiz, oraya topuk misinası sarıyoruz) : 61 cm sarıyor. 4*3,14*5,0 :62,8 (gerçekte 60 sardı)
Bu arada makina dolu iken kafa dış çapı 6 cm (ki hiçbir zaman böyle de göremeyeceğiz attığımız anda o çap azalacak) 94 cm sarıyor: 6*3,15*5,0 : 94:2

ama ip kullandığımızdan ve makinayı atışla boşalttığımzda da 6 cm çap çok çok da düşmeyeceğinden tahminen: 5,4 * 3,14* 5,0: 85 cm bir sarımdan bahsedebiliriz sanırım.

Arkadaşlar özelden yanıtları bekliyorum, zehir etmeyin bana hafta sonunu. Eğer yanlış makina geldi ise bir de uğraş dur. Neden 8000 yazarlar eğer makina doğru ise, 8000 neyi sembolize ediyor bilemiyorum.
Yanıt gelmez ise 6000 liği 580 gr 8000 liği 595 gr, gidip tartacağım. ama 15 gr da ayırdetmek için az bir ağırlık, yani bir el atın, gidin tt power makinanızın kafasını ölçün bir zahmet. 8000 ne demek, ben mi yanlış biliyormuşum ya da düşünüyormuşum bu zamana kadar bilahare tartışırız.

Şimdiden eş makineye sahip olanların yardımı için teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 46536 Ekli dosyayı görüntüle 46537 Ekli dosyayı görüntüle 46538 Ekli dosyayı görüntüle 46539 Ekli dosyayı görüntüle 46540
6 cm. doğru Özgür. Sorun yok. Ryobi makineleri bilmiyorum ama Shimanolarda bu rakamlar aldığı misina miktarını ifade ediyor. Tabiiki çaplar farklı olabiliyor ama adam gidip aynı çapda daha sığ kafa da yapabiliyor.
Mesela shimano surf makinelerde type 3-5-8 kafaların hepsinin çapı aynıdır. Derinlikler farklıdır.
6000 lik olanın kaç cm sardığını bilemiyoruz. Yazmıyor sanırım bir yerde. Belki onun da kafanın çapı aynıdır derinlik farklıdır.

B

BS Okuru

Misafir
Merhaba,
Bugun 1-6 arasi Uskudarda kasik calistirdim,
5 tane cinekop aldim ama bu zamana kadar bu kadar yoruldugumu hatirlamiyorum,
Resmen ruzgar,firtina adami dovuyor,
Atislar firtina sebebiyle bize geri donuyordu ve balik acikta dibe yatmis sekildeydi ilk kalkista baligi aldin aldin alamadin cek at durumundaydi,
Yemliye guzel baliklar cikiyordu,
Ruzgara dayanabilen arkadaslar yemlide guzel balik alir,
Saygilar

nahzuvay

Yeni Üye
İstinye sahildeyim, akşam 5-6 arası güzel istavrit yaptı, 8den beri yemli deniyorum malesef vuruş yok

ozgurarslan

Daimi Üye
yarın bir arkadaş ile spin yapacağız sabahın köründe. meraya o götürecek. ben bu spin işinde acemiyim ama elimizden geleni yapacağız.
maksat denizden uzak kalmayalım.

daha önce sarp kayalık bir yere gitmiştik, aynı yer ise ve bu rüzgarda oradan düşüp kafayı gözü yarmazsam sonucu yazarım. :)

makine konusunda fikrini yazan içimi rahatlatan @seyyitince be @balıkoltası (Birol) a teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...