11-07-2016 sabah suyu Çamlıbahçe raporu...
Raporu sunacağım ama benim adıma büyük bir talihsizlik de oldu bugün. Raporu okuyan ve yardım istediğim hususta bilgi verebilecek arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.
Öncelikle balık hızlı başladı, sabah 07:00 da arka arkaya bindi. ilk 3 atışımda 3 adet aldım ve içimden bugün böyle yaparsa 50 olurum demiştim. Hiç de öyle olmadı.
İnanmayarak gitmiştim biliyorsunuz ama balık beni yanılttı. Ancak ne yazık ki balık ince. Hepsi mi öyle, değil elbet, ama hepsi bir boy geliyordu ya geçen pazartesi;şimdi çinekop ve ince çinekop karışık geliyor.
5 tane almıştım ki, kamışın ucu fırladı, ip koptu, kurşun, sahte, ve kamışın (vega potenza) uç parçası beraber denize gömüldü. Her zamanki atışım, hatta hiç yüklenmedim kamışa balık yakında zaten diye. 15- 20 mt öteye düştüler ve battılar beraberce. ip+kurşun+büyük çarpma ile takmaya çalıştık. Arkadaşlar sağ olsunlar, sahtelerini söküp, boş kurşun ile takmaya çalıştı, ben ikinci kamışım olan çapari kamışımı (Lineaeffe 440/6 180 gr atarlı ) çıkarıp boş kurşun taktım ama alamadık.
O sırada sabah giden midyecilerin yerine yeni midyeci dalgıçlar geldi. Ki bu benim şansıma olsa gerek saat 10:00 gibi gelmezler genelde. Rica ettim, hemen buldu çıkardı. Ben de cebimdeki parayı çıkardım, az diyemeyecekleri bir siftah attım.
Kamışın uç parçasının dibi kırılmış. ama baktım orta parçanın ince kısmında (yanı oranın girdiği yuvada) da yok kırılan kısım, sanırım ya içine kaçtı ve görünmüyor, ya da denize uçtu.
Şimdiki fotoğraf kırılan bölümü ve de orta parçanın en büyük parçaya girdiği bölümü gösteriyor. Bu fotoğraftan anlayamayacaksınız ama içinde bir dolgu var, o yüzden kırık olmayan parçayı da çektim. bu dolgu siyah sert sünger gibi bir şey. tırnak ile bastırılabilir ama sert de. sanki scotch brite'ın yeşil tarafı gibi. ama pürüzsüz.
Şimdi ilk soru:
Vega Potenza Supercore kullanan arkadaşlar bir zahmet uç parçanın siyah olan bölümünü ölçebilirler mi? Kaç santim geliyor tam olarak. Benim bu kırık hali ile 6- 6.5 cm geliyor. Düzgün kesmek durumunda 6 cm'den kesilmeli. Bana bu bilgiyi verirlerse kamış ne kadar kırılmış onu anlamış oluruz.
İkinci soru:
Elbette aldığım yer olan Ergin Balıkçılık'a bir götürüp neler yapabileceklerini bir öğrenmek lazım. Ancak en kötü ihtimalle başına benzer kaza gelmiş olan var mı? Eğer Ergin balıkçılık bir çözüm bulamazsa, ya da çözüm cebimi yakacak ve gücümü aşacak bir çözüm olursa, ben neler yapabilirim? İnce testere ile düzgün kesip (ki bu ilk soru ile bağlantılı belki 6 cm çok azdır hatırlamıyorum ne idi eski siyah kısımın boyu) içine x doldurmak gerekir, bu denklemdeki "x" nedir? silikon mu, sista köpük mü, sert kauçuk mu? Fikri olan, tecrübesi olan beri gelsin şimdiden, belki yarın Ergin Balıkçılık'a götürebilirim de, elimde bir B planım da olsun.
Muhtelif sahtelerle ve kaşıkla da balık aldım. Elbette bu aksiliklerden ötürü zaman kaybından, sonraki moral bozukluğundan, sonra Lineaeffe ile çalışmaktan ve hafif kurşun takmak zorunluluğundan ve kısmetsizlikten en çok balık alan asla ben değildim. 9 adet almışım, bir tane de yaprak attım denize. 15 alan gördüm, üstü de vardır. ama balık ara ara girip çıkıyor, yani tam yok bitti diyorsun 45 dakika sonra bir seri daha yapıyor. sahilde kalan, ısrar eden balığı bulur ama balık keyifli büyüklüklerde ve kuvvette değil.