Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
57 gr biraz ağır değil mi? Rastgele diyelim

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Yarın sabah 7 gibi riva-şile taraflarına lüfere gidicem rapala'larım bunlar kurşun arkası yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?Ekli dosyayı görüntüle 47331
bence yanına ucuz 1 -2 tl lik kaşıklar var ya da sahteler onlardan da alın ve hatta ilk atışları onlarla yapın merayı tanımak açısından sonra bunlar Allah korusun koparsa üzülürsünüz.

sessizdenizci

Daimi Üye
Bugün boğazda öğleden önce pek balık yoktu, alanda çok fazla almadı. Yada en azından gördüğüm kadarı ile bol balık yoktu. Öğleden sonra yağmurun durması ve bulutların dağılması ile belki biraz hareketlenme yaşanmış olabilir, öğleden sonrasını bilmiyorum .

Dünkü 200gr ve akıntının basması ile yoğun çalışma sonucu yaptığım azdan sonra yarın boğaza çıkmayacağım. Gidecek arkadaşlara bol bereketli avlar diliyorum. Ayrıca bol bol sabır...
Dünkü avı duyanlar öyle dolmuştu ki yağmur dinlemeden neredeyse omuz omuzaydı. Anlayacağınız yarın tam şenlik olacak :)

Ben yarın Marmara sahillerinde yemli ile gelirse de gelmezse de olta atacağım. Amaç balığa götürme sözü verdiğim oğlumu balığa çıkarmak. Hedef dişli değil. Yemli ne gelirse gelsin.

Öneriniz var mı? Dişli dışında yemli avlanabilecek? Mırmır, kırlangıç, mezgit hatta iskorpit....??

Mansur Filis

Yeni Üye
Adı
Mansur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Spin kamışımız yok surf kamış ile denicez açıkçası pekte bilmiyordum rapala ile lüfere atmayı. balık avı malzemeleri satan dükkandaki esnaf bunları önerdi birde 35-50 gr kurşun verdi kurşun arkası yapmam için bakalım yarın sonucunu buraya yazarım ne olacak ne olmayacak.
IMG_8333.JPG

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
Bilindik spin merasi 2 tane aldim 2 tane dusurdum sonra misinam dolandi yarim saat onu acmakla ugrastim sonrada benim icin balik kesti daha yeni test ettigim taze kendo hemen is yapti zaten herkes onu kullaniyormus yalniz benim sorum spin ustalarina atisi yaptiktan sonra makinanin hemen onundeki misina fazlasi kivrim oluyor ve sararken karanlikta goremedim birbirine dolaniyor bu misinadan mi kaynakli makinenin salinimindan mi kaynakli yoksa ben mi hata yapiyorum. Birde uzak firlatma icin dogru pozisyon nasil olmalidir 15-20 metreye ya atiyorum ya atamiyorum. Atisi yaparken ki slak sesini duyamiyorum. Tecrubelerinizi paylasmanizi rica ederim. Herkese rasgele...

Ekli dosyalar

Ogiveogi

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
moderatör arkadaşlar,
Şeref abi @agartan, fotoğraflı balık avı bölümünde Özgür Arslan avları diye açtığım bölümü sabitlemişti. Sabit olmaktan kaldırılmış.
Bu bir tercihtir elbette, yararlı görmemiş olabilirsiniz ama binbir zahmetle, saatler süren youtube yüklemeleri ve video editingler ile hazırladığım dünkü av raporum da silinmiş., yani 3 sayfa filan diğer arkadaşlarınb yazıları da dahil tamamen silinmiş.

bu bir teknik arıza mıdır? bilinçli bir şey ise gerekçesini öğrenmek istiyorum.

bugüne ait av raporunu hazırlamak için bilgisayarın başına oturdum ve bu durum ile karşılaştım. eğer teknik bir arıza ise lütfen düzeltilmesini, değil ise bir açıklama yapılmasını istiyorum.
av raporlarının altına doldurmalı anket önerime moderatörlerden biri kalkıp yanıt verme nezaketi göstermedi, ama benim bağcı ile değil üzüm ile işim olduğundan bildiğim işi yapmaya devam ettim. her türlü tartışmadan kaçınarak forum üzerinden bilgi aktarıyor, bilgi alıyor, arkadaşlıklar kuruyorum.

vega potenza supercore kamışımda oluşan hasarla ilgili doğru olmayan bir bölümde (İstanbul boğazı av raporu) soru sorduğumdan ötürü bir iki arkadaş eleştirdi, haklısınız dedim, kendim bildiğim gibi yazabileceğim bir köşe açtım ve köşeme çekildim. ayrıca forum işleyişini bozmamak adına rapor paylaşıyorsam raporun linkini yerine attım, takım paylaşıyorsam takımdan herkes faydalansın diye linkini yerine attım. arkadaşların yazdıklarına yanıt yazsam sıklıkla rastlanılan ve hoş olmayan tartışmalara dönecekti iş, bunun içinde bulunmak istemedim, balığımı tutmaya, raporumu yazmaya devam ettim, şahıslara takılıp da balıkçılık dışı işlere girmedim.

şimdi rapor yazmak için giriyorum kendime ait minicik alana, bir bakıyorum zaten 4 sayfa olan konunun 3 sayfası yok ortada...

ben yine de raporu vereyim ancak bir açıklama yapılmazsa bu son raporum olacak. üyeliğimin de gereği yok zaten o zaman...

11.11.2016 Çamlıbahçe sabah suyu raporu.

Hava aynı dünkü gibi, bir sağanak yağıyor bir açıyor. Yağmur yağdığında kuvvetli yağıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 47334
sabah Engin kardeşim ile saat 07:00 da ava başladık, güzel bir de sohbet ettik av öncesi, gün doğmadan. Engin, arabaya binince bana mesaj atacaktın, unuttun, okuyorsan mesajı yolla.
Ardından ava başladık ancak saat 08:04 e kadar tek balık alabildim. Bu arada Serdar bir lüfer çekti, lüfer de lüfer, ne yazık ki GoPro yoktu o esnada başımda. Helal olsun.
Ardından balık başladı, dünkü gibi değil, dünün at-çek bölümü gibi hiç değil ama ara ara av verecek gibi...

deniz dün de öyleydi, yazmayı unutmuşum silinen raporumda, tam bir çöplük. yani...
Ekli dosyayı görüntüle 47335

Bu kez dünden farklı olarak balık açıkta biniyor idi, en kötü orta uzaklıktaki suda. Yakından hiç balık almadım. Bu sayının düşük olmasının sebeplerinden biri ayrıca. İki balık düşürdüm ama biraz da suç bende galiba, çok sert sudan çıkartıyorum balığı, daha sakin (Serdar kadar sakin değil yine de, o balığı yüzdürüyor bir müddet kıyıda) :) davranınca kaçırmamaya başladım kıyıya alırken. ama kaçanlar güzeldi... Seri sarımla da balık aldım bugün, oyunlu da, yavaş da, değişik değişik her şeyi denedim. Güzel bir sohbet de oldu çalışırken...

Ekli dosyayı görüntüle 47336

Gazi atacağı stili bulurken izliyoruz... :)

Ekli dosyayı görüntüle 47337

kalite kamışlar güzel enstantaneler yarattı....

Ekli dosyayı görüntüle 47338

balık boylarına gelince, sabah lüfer çıktığı gibi, ben iki sarıkanat, 3 kaba çinekop aldım, çinekop çıktı, yaprak da çıktı. genelde balık ince ve küçük iken, nispeten iri balık da aynı suda geziyordu, kısmet... dün çekerken ne geleceğini üç aşağı beş yukarı bilirken, bugün sürprize gebe idi. "su basması" nedir, teknik olarak nasıl olur bilmiyorum ama su basıyor iki gündür. gelen balık olduğundan daha çok zorluyor makinayı. akıntı yine zayıf idi bugün... 185-205 gr arası kurşun kullandım, bugün 220 atmadım.

bir balığı bindir, bir arkadaşın çeksin klasiği... dün Nafiz'e bugün Gazi'ye vurdu piyango.

100 metreyi geçemeyenin balık alamayacağı günlerden biri idi. iyi kamış , iyi atış isteyen günlerden. köşeden bir arkadaş geldi iki kez rapalana bir bakayım dedi, hiç balık alamadı, ben giderken de hiç alamamıştı. "dedim istersen sana vereyim ama rapala ile ilgisi yok, balık açıkta ve sen oraya düşüremiyorsun" diye. ama kibarca elbette... :) kamışı, tekniği filan bu iş için değildi, bu işe o parayı vermezsen, o emeği vermezsen, böyle günlerde balık alamazsın, dünkü gibi (almayanı dövüyorlar) günlerinde balık alırsın ancak, balık kıyıladığında...

konusu açılmışken iki sahte kullandım sadece. ama bunlar olmasa başka sahteler de alabilirdi ve nitekim arkadaşlar da aldı. ama bunlar iyi çalıştı. bunu söylemeye korkuyorum, zira sarı olan Rapala marka. ben denizde buldum, fiyatı ne bilmiyorum ama çoktur. şimdi buna bakıp da gidip aynısını alıp bir ton para filan vermesin hevesli arkadaşlar. bende vardı, kullandım, yoksa daha uygun fiyatlı sahteler ile de olmaz değil bu iş...

Ekli dosyayı görüntüle 47339

ben çin işi fırdöndüler ile sade takım kullanıyorum ama asansörlü boncuklu sistem de çok iyi, belki daha bile iyi galiba, bugün sadece 2 kez beden dolaştırdım.
sistem aşağıda...

Ekli dosyayı görüntüle 47340

devamını ayrıca bir post olarak yayınlayacağım, internet ya da pc, ya da her ikisi birden kasmaya başladı...
Ustam sarı olan yozuri crystql mibnow tekneden yzun oltada kullabıyoruz lüferde tam bir katildir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...