Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Benim bildiğim isveçli bilim adamı carl linneaus isimlendirmiştir taksonomik olarak ve su ürünleri mezunu olarak ben ve arkadaşlarım tarafından yattığı yerde bayağı kulakları çınlatılmıştır nereden çıktı bu latince isimler diye ama tabi faydalıdır bu tip tür ve familya isimlendirmeleri o ayrı.

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi
Edit: isveçliymiş şimdi baktım 1778 yılında ölmüş yani malesef bizanslılara yetişememiş ama halk içinde ağızdan ağıza dolaşarak bizanslılara kaşelenmiş olabilir tabi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
B

BS Okuru

Misafir
Eşref bey sağolsun 20 seneyi aşkın zaman önce zorla öğrendiğimiz ve unuttuğumuz şeyleri tekrar hatırlatıyor, siz çok yaşayın e mi valla çok güzel oluyor

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
Bu sabah Avrupa yakası raporu;
Su hala bulanık ve yeşil,kurşun arkası denemesinde hiç vuruş yok,biraz istavrit deniyim dedim tek tük kıraçe gelince avı sonlandırdım,kıraçeler suya iade

demiremin

Daimi Üye
Adı
Emin Demir
Daha ayin basindayiz ama havalarin ve dahi suyun bozuk olmasi zannimca duzelecek olmamasi bu sezon erken kapandi hissi veriyor bana. Artik istavrit icin capara yapmanin vakti geldi yavas yavas

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Benim bildiğim isveçli bilim adamı carl linneaus isimlendirmiştir taksonomik olarak ve su ürünleri mezunu olarak ben ve arkadaşlarım tarafından yattığı yerde bayağı kulakları çınlatılmıştır nereden çıktı bu latince isimler diye ama tabi faydalıdır bu tip tür ve familya isimlendirmeleri o ayrı.

Edit: isveçliymiş şimdi baktım 1778 yılında ölmüş yani malesef bizanslılara yetişememiş ama halk içinde ağızdan ağıza dolaşarak bizanslılara kaşelenmiş olabilir tabi.

Bora bey maalesef dediklerinizin tam tersi carl linneaus maalesef 1000 sene sonra doğmuştur.
ama halk içinde ağızdan ağıza dolaşarak. Gelen bir söz değil bilakis resmi litaratür kayıtlarıdır.
Yani o zamanlar okuma yazmayı sadece devlet erkanı bilirdi.Halk okuma yazma bilmezdi.
Rumcadan Türkçeye geçen kelimede bugün aynıdır.

λαβράκι, Labrax ,levrek,bu üç kelimede Rumcadır Latinceye ve Türkçeye Rumcadan geçmiştir.
Doğu roma imparatorluğu Bizans imparatorluğuna dönüştükten sonra resmi dili rumca olmuştur.
Yani carl linneaus ile söz konusu latince kelimeler arasında bin yıl önceleri kayıtlara geçmiş Kelimelerdir.
Carl linneaus bilimsel çalışmalar sonucu zooloji,botanik,coğrafya türlerini sınıflandırmıştır.
Bilim adamı aslına sadık kalarak orijinal kelimeler kulanmayı bir bilim adamı olarak
doğru bulmuş ve Latinceyi kullanarak sınıflandırmıştır.
Labrax fırtınası terimi litarature böylece girmiştir.
λαβράκι καταιγίδα veya καταιγίδα λαβράκι.

saygılar....

https://tr.wiktionary.org/w/index.php?title=Kategori:Rumca_k%C3%B6kenli_s%C3%B6zc%C3%BCkler&pageuntil=labada#mw-pages

http://www.romeyika.com/index.php/tr/8-makaleler/7-sozluk

Son düzenleme:

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Eşref bey sağolsun 20 seneyi aşkın zaman önce zorla öğrendiğimiz ve unuttuğumuz şeyleri tekrar hatırlatıyor, siz çok yaşayın e mi valla çok güzel oluyor

Teveccühünüze teşekkürler 20 sene önce eski ve unuttuğunuz bilgilere yeni ve doğru
bilgilerle bir katkı yaptıysam ne mutlu bana.
esen kalın....

Son düzenleme:
B

BS Okuru

Misafir
Teveccühünüze teşekkürler 20 sene önce eski ve unuttuğunuz bilgilere yeni ve doğru bir katkı yaptıysam ne mutlu bana.
esen kalın....
Türlerin Latince isimleri konusunda kesinlikle yardımcı oluyor yazdıklarınız ve tebessüm ettiriyor tarihsel kısmına gelince vikipediadan okuyup editlemiştim önceki mesajı belki de ben yanlış anlamış olabilirim

Zafer61

Aktif Üye
Adı
Pendik
Kan Grubu
B Rh Negatif
Çubukluda istavrit vardı.bilginize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...