Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haylazomer

Üye
Reis at yere düşür bir şey olursa getir sıfırını vereceğim diyor,
Akabinde ise 250 /300 gr kurşunlu avlarınızda akıntı ne boyutta olursa olsun zorlanmazsınız diyor.
Vee en sonunda ise ,bu kadar masraf yapıp tek makine alacağınıza, gidin 6/7 tane makine alın diyor :D
Harika bir çevirme

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

selimkrtş

Yeni Üye

galatasaray kürek kulubu olarak kamptayız pazar gunu yani dün cocukları marmarise gezmeye götürmüşken bende balığa çıkıyım dedim içmeler taş iskelenin yanında burunda yem olarak tavuk kullanarak bunları yakalayabıldım neler oldugu hakkında hiç fikrim yok

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese Merhaba
Tanışalım kısmına konuyu açtım anca kısaca buradada belirtiyim ;

- İstanbulda avlanmaya yeni başladım. Tekirdağlıyım.

Pazar günü Tarabya Oteli önünde ve çevresinde çapari attım ancak balık yoktu.( Kıraçaları saymıyorum geri yollandı ).
Çevremdeki balıkçı arkadaşlarada baktığımda balık oranı çok çok az ve malesef %80'i kıraça avlarıydı.

Bilginize.

- Ayrıca dediğim gibi İstanbul'da yeni başladım ve benim tercihim genelde '' yemli '' av. Mırmır,izmarit vs. İstanbulda böyle bir nokta var mı acaba ?
Fazla kalabalık olmayan az balık çıksada olur. Beşiktaşta oturuyorum aracım yok yakın yer bilgisi verme imkanı olursa sevinirim.

İyi günler.

Beşiktaşta olduğun için şanslısın, tek otobüs biletiyle avrupa yakası sahillerinin büyük bölümüne ulaşma imkanın var..

Ben palamut sezonunda tarabyada, onun haricinde tüm yıl boyunca emirgandayım..
Bu iki yerde mırmır alan hiç görmedim.. İzmariti de canlı görmeyeli yıllar oluyor.. Boğazda dibi tarayan midyeciler yüzünden izmarit bu sulara doğru düzgün uğramaz oldu..

Tarzın oltanı yatırıp sakin sakin yemli avlanmaksa lüfer dönemlerini beklemelisin..
Onun haricinde bize oturmak haram.. Ağır kamışlarla akşama kadar atıp çekme işkencesi boğaz balıkçısının kaderidir.. :ckskc:

Ah pardon, galata köprüsünde de yemli avlanmak mümkün.. Ama hem oraların her santimetresi müdavimleri tarafından kapılmış durumda, hem de galatanın balığını pek herkes tercih etmez.. Eskiden suyu çok kirliydi, o yüzden halen biraz önyargı var..

B

BS Okuru

Misafir

galatasaray kürek kulubu olarak kamptayız pazar gunu yani dün cocukları marmarise gezmeye götürmüşken bende balığa çıkıyım dedim içmeler taş iskelenin yanında burunda yem olarak tavuk kullanarak bunları yakalayabıldım neler oldugu hakkında hiç fikrim yok

İki yazılı hani ve bir karagöz var diğerleride lapin gibi geldi, keşke kürek bölümü eskisi gibi adada olsa da bizde adadan eskisi gibi balık tutabilsek ;)

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

selimkrtş

Yeni Üye
İki yazılı hani ve bir karagöz var diğerleride lapin gibi geldi, keşke kürek bölümü eskisi gibi adada olsa da bizde adadan eskisi gibi balık tutabilsek ;)

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi
bende nette baktımda bulamadım balıkların ismini birde orda sadece sırtı gorunen bır balık var ınce uzun abi bir diş var komple agızda sıralı sivri diş korku filmi gbi

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Bunlar genelde Ege denizinin balıkları. İzmirde özellikle Foça ve karaburun civarında çok bulunur.Karagöz , ısparoz , lahos ve gelincik balıklarıdır.Biz buralarda Karagöz ve ısparoz hariç diğerlerinin hiçbirini alıkoymadan direk denize iade ederiz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemiltonguç

Daimi Üye
Adı
cemil
Kan Grubu
A Rh Negatif
bende nette baktımda bulamadım balıkların ismini birde orda sadece sırtı gorunen bır balık var ınce uzun abi bir diş var komple agızda sıralı sivri diş korku filmi gbi

Anlaşıldı senin kulağını ilk çeken ben olayım musadenle;)
Şimdi o kovadaki balıklar ufak ,normalde tutulduğunda zarar vermeden suya iade etmen gerekir..
Tabiki bunları zamanla öğrenecek ve öğreteceksin.. Bu tür balıklar Karagöz hariç pek rağbet görmeyen türlerdir...Bilinçli avcılık yapmak için öncelikle bilgi sahibi olman gerekir,Allah korusun trokanya balığı yakalarsın sonra elin ile tuttuğun anda balık avını bırakırsın ;)
Lütfen bu söylediklerimi dikkate alıp,biraz araştırma ve sorularla doğru ve bilinçli avcılığa adım atarsın...Rast gele..

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ha bu arada kovada sağda duran üç balıktan ortadaki (kaın bölgesi açık renk olan) gelincik bizlerin yakalamak istediği en son balıktır.Oltaları hiç rahat bırakmaz .yakalandımıda çıplak elle iğneden çıkartmak çok zor olur.çok kaygan vede irileri iyi ısırır parmağı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selimkrtş

Yeni Üye
Anlaşıldı senin kulağını ilk çeken ben olayım musadenle;)
Şimdi o kovadaki balıklar ufak ,normalde tutulduğunda zarar vermeden suya iade etmen gerekir..
Tabiki bunları zamanla öğrenecek ve öğreteceksin.. Bu tür balıklar Karagöz hariç pek rağbet görmeyen türlerdir...Bilinçli avcılık yapmak için öncelikle bilgi sahibi olman gerekir,Allah korusun trokanya balığı yakalarsın sonra elin ile tuttuğun anda balık avını bırakırsın ;)
Lütfen bu söylediklerimi dikkate alıp,biraz araştırma ve sorularla doğru ve bilinçli avcılığa adım atarsın...Rast gele..
büyüklerimizin nasihatı kulağımıza küpedir cemil abim uyarılarına harfıyen yerine getiricem peki o ince uzun olan ne balıgı abi tarif ettiğim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...