Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Kraça için şunu söylemek lazım, dün eşimle konuşurken konu açıldı ve dediği şey şu "ne anlıyorlar yağlı un yemekten" sonuna kadar da haklı. Hayvanın içini çıkarttın temizledin, kafayı aldın kaldı elinde serçe parmağı kadar şey (kılçığıyla yendiğini düşünüyorum yoksa daha da vahim) aldın onu una daldırdın yağa attın 1/3 ü un, yağı da çekti iyice ağırlaştı 10 gr oldu sana 15 hadi afiyetle yedin, yağı çekti ya basyırmak için ekmekte lazım onu da gömdün yemek bitti. Şimdi hesap şu 10 gr balık 5 gr yağlı un 5 gr hamur sonuç yemeğin %25i damara %25i bünyeye zarar tutulan kraçada istavrit soyuna...
Artık daha ne diyeyim...

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Arkadaşlar bu sitenin tartışma değil tanışma ve bilgi paylaşımı platformu olduğunu düşünüyorum.Kelimeleri yazarken buna göre yazmanızı rica ediyorum.Küçük balığın canını düşünüyorsak büyük insanların gönüllerinide düşünelim lütfen
Hayırdır anlaşılmadı.Bu site amatör balıkçılık sitesi.Amacımız ve şiarımız yanlışları düzeltmek,doğruları öğretmek tek amacımız.

Lionirossi

Aktif Üye
Adı
Sezer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle hepinize merhaba, yazılanları okuyorum sonra durup düşünüyorum, karar veremiyorum belki buradaki çoğunuzdan küçüğüm ya da bir çoğuylq yaşıtım fakat insanliğın yaşı yok, yazık olsun yaa şu resimlere baktım insanin içinden inşallah boğazında kalır demek geliyor fakat o kişinin zırkını ben vermiyorum sadece allaha havale ediyorum, bu böyle olduğu sürece denizlerimiz bu denli boşlandiğı sürece yakında balık tutma zevkimizde kalmayacak, sanırım ülkece sadece balıktan birçok konudan sınava giriyoruz, söylenecek o kadar çok şey varki ama insan olarak allahım sen büyüksün diyip susuyoruz, sonumuz hayırlı olsun inşallah hepinize saygılar..

Zafer61

Aktif Üye
Adı
Pendik
Kan Grubu
B Rh Negatif
Hayirdir kraca ve yaprak alanlari mi savunuyorsun ? Yada alanlara laf sölenmesi mi seni incitiyor ?

Sözün nasıl söylendiğindeyim?bugün çubukluya indim o kovaları bende gördüm ve herkeze balık çok ufak tutulmaması gerektiğini çata çat yüzlerine söyledim.yukarıda yazdığınız gibi tavırla ve cümleler ile değil tabiki.mesela sizi yarın çubukluda görmek isterim kraçe avlayanlara bakalım nasıl üslupla yaklaşıyorsunuz.

Adı
mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ayrıca sunu da eklemek istiyorum. Küçük baligi tutmak ile buyuk baliktan kilo kilo tutmakta ayni seydir. Onu da iyi ayarlamaliyiz. Çünkü geçen sene disli sezonunda olta ile yapilan katliamlara da sahit olduk. Bana göre bu tür katliamların girgirdan hic bir farki yoktur.

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kendimi sana ispatlamak zorunda degilim.
Adamlar küfür eder gibi küçük balıkları kovaya kahkahalarla indircek bende burda görgüsüzler aç gözlüler dicem sende uslubumu eleştiriceksin.
Forum sitesi olmasa boşluk doldurmaca oynardım burda.
Bak güzel kardeşim.
Efendimiz bile ne buyurmuş 'kişiye anladıgı dilden konuşunuz'
Bu demek degil ki fransiza fransizca
Ingilize ingilizce konuşun.
Adam dayaktan anlarsa dayakla konuş.
Kabalıktan anlarsa kabaca konuş.
Ama bak yarası olan gocunur bu meselelerden.
Demek ki sende var ki bayagi bi gocundun.
Tartismayi daha uzatmamak icin sana son mesajim.
Selametle kal. Paylasimlarin icin tesekkur ediyorum.

B

BS Okuru

Misafir
Beyler biraz sükunet, bu iş birbirimizi kırmakla olmuyor. Herkes hevesli şu anda uzun zaman sonra balık lafını duyan güzel havayı gören eline oltayı kapan koşuyor sahile.
Burada insanların seçimleri giriyor işin içine küçük balığı alıkoymak yada salmak şeklinde.
Siz yada biz ne yaparsak ne desek boş çünkü hepimizin içinde bir avlanma güdüsü mevcut gerisi seçime kalıyor. Her zaman olacak bu tartışmalar zamanında bana yanlış gelen küçük balığı alıkoyma olayını bende yaptım ama o zaman küçüktüm ve hevesle yapılmış işlerdi sonra etrafımdan güzel bir şekilde anlatıldı olayı kavradım ve bir daha yapmadım. Bu iş biraz da anlayışa bakıyor hem anlatan hemde anlamaya niyeti olan için. Nazikçe anlattığınızda Dinlemeye niyeti olan için bir kulağından girip diğerinden çıksa bile içerde bir iz bırakır ama niyeti olmayanı ıslak odunla dövseniz bir işe yaramaz. O yüzden olayları kişiselleştirmeyelim birbirimize saldırmayalım yada hakarete varabilecek durumlardan lütfen kaçınalım.

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi

Zkrybyz

Yeni Üye
Adı
Zekeriya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İçimizde varsa minnacık balıkları tutan insanlar buraları iyi okuyup yapmaması gerektiğini öğrensin yok hala tutuyorsa demekki balıkçı olamamış ozaman burda fazla vakit kaybetmesin güzel bi anne çocuk bloğu falan bulup dantel işlemeyi öğrensin. Hoşgörü yanlış yapana gösterilir hayvanlık yapana değil. Herkese insancıl avlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ozcantekin

Üye
Adı
özcan tekin
Aslında tutulmaması gereken balıklar ancak içine kendimi de kattığım, çevremde de gördüğüm bir çok amatör balıkçı birinci önceliği balığı yemek değil avlanma duygusu, stres atma , kafa dinleme huzur bulma nedeniyle yapıyor.

Balık tutarken mümkünse hafif kursun kullanıyorum ki, balık tutma hazzını almak için.

Çok defa kraça tuttum ancak geri saldım, şuan olsa yine tutar salarım diye düşünüyorum, genel manada balık yara alıyor ama yaşamına devam ediyor.

Kocaeli de kraça dahil yok, rapor ve haber de yok bu site de hobimle ilgili paylaşımlardan mutlu oluyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...