Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yavuzcan

Üye
Adı
Yavuz can kinik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ekli dosyayı görüntüle 55641
Bugün hastalık dinlemedim yine Üsküdar'a indim(raporluydum çaktırmayın :) ) sabah 9 gibi başladım sabri usta da ordaydi muhabbet sohbet derken baliga başladım yine kaşık ile avlandim ama feci bir sıcak ve akıntı vardi 200gr ile avlandim nasibime bunlar düştü öğle saatleri bir ara 6,5cm rapala ya daha açık için döndüm o sırada yolunu şaşırmış istavritte geldi diğeri aykırı şekilde kafadan saplı şekilde geldi,
Boğazın usta balıkçısı kenan da ordaydi o da benim kadar falan almıştır herhalde :p
Bizim ordaki ilişkenleri görünce o da homurdandi :)
Hiçbir şey degilde güneş çok yordu fena amele yanığı oldum yarin işte bizimkilere ne kiviricam onu düşünüyorum işin kötüsü eldivenin izi de çıktı :)
Daha iyileri size denk gelsin,
Rastgelsin
bu havanın arkası balık yapar yapar dedi inanmadınız bakın ne oldu şimdi :D daim olsun ilker abi masallah..

FerdiG

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 55651
Ferdi Bey merhaba,

Ben prensip olarak balığın av verdiği yeri nokta atış bildirmiyorum hiç kimseye, bu nedenle mekanla ilgili net bişey yazmayacağım buraya... Çünkü hem balığın yaptığı yeri balığın peşinde dolaşarak bulan ve görüntüleyenlere, hem de o bölgelerin müdavimleri olan kişilere haksızlık olacağını düşünüyorum... Ayrıca sizleri tenzih ederek konuşuyorum; gerek forumlarda, gerek diğer sosyal ağlarda dolaşan birçok bohçacı da var malum, bu nedenle de nokta atış mekan yazıp söylemiyorum... Eğer kişi İstanbul boğazında avlanıyorsa ve özellikle rapala yüzdürüyorsa o sularda mevsimine göre balığın hangi noktalarda yaptığını zaten kolaylıkla tahmin edebilir ( boğazın hem anadolu hem de avrupa yakası için ) ;) tahminde edemiyorsa kalkıp biraz emek harcayarak mekanları dolaşabilir :harika: benimde arabam fln yok, bazen Allah onlardan razı olsun arabası olan arkadaşlarım vasıtasıyla, bazende sadece mekana gidiş için 2-3 hatta 4 vesait yaparak boğazda dolaşıp av yaptığım çok oldu, bu sayede edindim tecrübelerimi...

Ancak nokta atış söylemesem bile nacizane şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim kendi edindiğim bilgilerim doğrultusunda; dişliler bu mevsimde karadenize doğru göç ediyorken boğazın kanalına daha yakın bölgelerde, yani boğazın daraldığı bölgelerde ( belli bölgelerde ki akıntı burunları..vs), ağır kurşun ve iyi mesafe atışlarla takımı kanala düşürebileceğiniz noktalarda kısa bir dönem av verir boğazda.. Ayrıca spinle de marmara kıyılarında göç lüferlerinden avlayabilirsiniz denk gelirse :harika:

İyi günler dilerim. Rastgele...
Ersin Bey Merhaba,

Sizin zahmet edip gittiğiniz meraları sormadım, Facebook tan gelen raporlara göre dediğiniz için böyle bir bilgi istedim. Bu kadar uzatacağınızı ve destan yazacağınızı bilseydim sormazdım. :) Söylediğiniz konular çoğumuzun bildiği ve herzaman söylediğimiz şeyler. Yine de tavsileriniz için teşekkür ederim. :) Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız.
Kaldıki bu foruma giren çoğu tecrübeli insanlar boğazda nerelerin balık yaptığını bilir bizde bilmiyor değiliz. Sorma amacım , hepimiz dönüş balığının boğaza girmesini bekliyoruz, nerelerden raporlar geldiğini açıkçası merak ediyoruz.
Boğazda kurşun arkası avlanmayı bilenler, zaten nerelere gideceklerini bilirler, yada öğrenmeleri zor olmaz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz haberleri alıyoruz. :)

Benim de nacizane tavsiyem , bukadar katı olup balık tutmayı sadece balık yakalamak olarak görmemenizdir.

Keyifli avlarınız olsun, Rastgele.....

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dün akşam biraz pas atmak için bende surfe indim.
Akşam suyu 4-8 arası biraz sahte yüzdürdüm, baya hamlamışım :)
Av partnerim Birol usta ise bi kova balık yapmıştı maşallah.
Herkese rastgele.

Shimano spin power 425
Tubertini ap power 8000
Çeşitli boylarda muhtelif sahteler
220 gr kurşun

Ekli dosyayı görüntüle 55648 Ekli dosyayı görüntüle 55649
Nerlerdeydin furkan hele şükür şimdi forum kızışacak" FURKAN VURDU GOL OLDUUUUU" :)

FerdiG

Yeni Üye
20170419_192045.jpg

Dünden Bir raporda benden olsun.
Kimse nokta atışı mera söylemediği için boğazdaki heryeri dolaşıp sabah saat 06:30 da Üsküdar da buldum kendimi :)

Şaka bir yana İlkerinde söylediği gibi Sabah güzel bir havadan sonra, öğlene doğru çok sıcak bir hava vardı.
Çok takım vermeme rağmen üsküdarın zor merasına alıştıktan sonra balıklar gelmeye başladı.
Bende ilker gibi Kenan ın atış stiline ve attığı mesafelere hayran kaldım.

Herkeze rasgele.

Kamış: Yuki Taylor Q5
Makine: Okuma Ceymar 65
Muhtelif sahte ve kaşıklar.

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Son düzenleme:

Ersin1903

Daimi Üye
Ekli dosyayı görüntüle 55651

Ersin Bey Merhaba,

Sizin zahmet edip gittiğiniz meraları sormadım, Facebook tan gelen raporlara göre dediğiniz için böyle bir bilgi istedim. Bu kadar uzatacağınızı ve destan yazacağınızı bilseydim sormazdım. :) Söylediğiniz konular çoğumuzun bildiği ve herzaman söylediğimiz şeyler. Yine de tavsileriniz için teşekkür ederim. :) Zahmet edip uzun uzun yazmışsınız.
Kaldıki bu foruma giren çoğu tecrübeli insanlar boğazda nerelerin balık yaptığını bilir bizde bilmiyor değiliz. Sorma amacım , hepimiz dönüş balığının boğaza girmesini bekliyoruz, nerelerden raporlar geldiğini açıkçası merak ediyoruz.
Boğazda kurşun arkası avlanmayı bilenler, zaten nerelere gideceklerini bilirler, yada öğrenmeleri zor olmaz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz haberleri alıyoruz. :)

Benim de nacizane tavsiyem , bukadar katı olup balık tutmayı sadece balık yakalamak olarak görmemenizdir.

Keyifli avlarınız olsun, Rastgele.....
Ferdi Bey merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim ben yazdığım mesajda bazı konulara değinirken ( neden mera söylemediğime dair) sizi de tenzih ederek yazdığımı belirtmiştim beni yanlış anlamamanızı umarak ama siz bu kadar ters anlamışsanız yapacak birşeyim yok... Amacım tartışma falan değil ancak yukarıda yazdığınız mesajda bile kendi söylediklerinizde çelişiyorsunuz, ayrıca madem boğazda nerelerin balık yaptığını biliyorsunuz, benim facebooktaki tanıdığım arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre bu forumda iyi niyetimle boğazda belli noktalarda dönüş balığı çıktığına dair aktardığım bilgiden sonra niye boğazın hangi noktalarından balık alınmış diye sordunuz 2 kez ? Size, benim aktardığım boğazdan dönüş balığı çıktığı bilgisi yeterli olmalıydı o zaman :) Üstelik mesajınızda "boğazda nerelerin balık yaptığını bizde bilmiyor değiliz" diye yazıyorsunuz, sonraki cümlede "nerelerden raporlar geldiğini açıkçası merak ediyoruz" diyorsunuz, bu bir çelişki değil mi ? :)

Size nacizane tavsiyeniz için de ayrıca teşekkür ederim, ancak senelerdir baliksevdam forumunda ve başka balıkçılık forumlarında yazıyorum okuyorum bu alanda birçok çevrem ve beni tanıyanlar ve bu sayede birlikte av yaptıklarım mevcut; benim sizin kafanızda canlandırdığınız şekilde katı olmadığımı ve balık tutmayı da sadece balık yakalamak olarak görmediğimi çok çok iyi bilirler kendileri. Allah'a şükür o dostlar ve abiler de yeter bana ;)

Ayrıca alındığınız mesajımda şahsınıza saldırıda bulunduğumu düşünüyorsanız, mesajımı forum yöneticilerine de şikayet edebilirsiniz.. Kendileri incelemeye alıp sizin beni tanımadan katı bir şekilde itham ettiğiniz yapıda görürlerse mesajımı silerler, hatta gerekte görüyorlarsa paylaşımlarımı mesajlarımı inceleyip forumdan uzaklaştırabilirler ;)

Sizinde keyifli avlarınız olsun, rastgele...

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boğazda güncel pislik durumu..
Dün akşam diş fırçasıyla tertemiz yaptığım kamışın bugün sadece 2 saatte geldiği hal..
20170420_145326.jpg

Aynı şekilde çapariler de ilk 15 dakika balık alıyor, sonra kirlendiği için iyice "görünür" olup balık almıyorlar.
Orta boy ve iri istavrit çıkıyordu. Su temiz olsa eve kilolarca balıkla dönülebilirdi.
Ama malesef bu pislikte av yapabilmeniz için yanınızda 10 tane çapari götürüp her 15 dakikada bir değiştirmeniz gerek.
Ben bu saçmalığa daha fazla dayanamayıp yarım kilo istavritle avı erkenden sonlandırdım.

20170420_145448.jpg

B

BS Okuru

Misafir
Boğazda güncel pislik durumu..
Dün akşam diş fırçasıyla tertemiz yaptığım kamışın bugün sadece 2 saatte geldiği hal..
Ekli dosyayı görüntüle 55670
Aynı şekilde çapariler de ilk 15 dakika balık alıyor, sonra kirlendiği için iyice "görünür" olup balık almıyorlar.
Orta boy ve iri istavrit çıkıyordu. Su temiz olsa eve kilolarca balıkla dönülebilirdi.
Ama malesef bu pislikte av yapabilmeniz için yanınızda 10 tane çapari götürüp her 15 dakikada bir değiştirmeniz gerek.

Ekli dosyayı görüntüle 55671
Kronik okuma yüzük sorunu buyuzden okuma ürünlerini hiç sevmiyorum

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sabriyazici

Daimi Üye
Adı
sabri yazici
Bu arada sen gittikten sonra güneş tepeye çıkınca hava cok fena sicak oldu olta atmak bir yana gölgelik arar olduk :)
Hava kapali olsaydi cok daha güzel olurdu
Ağaçlar candır hem kova malzeme hem de insanlari çok guzel korur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...