Ferdi Bey merhaba,
Ben prensip olarak balığın av verdiği yeri nokta atış bildirmiyorum hiç kimseye, bu nedenle mekanla ilgili net bişey yazmayacağım buraya... Çünkü hem balığın yaptığı yeri balığın peşinde dolaşarak bulan ve görüntüleyenlere, hem de o bölgelerin müdavimleri olan kişilere haksızlık olacağını düşünüyorum... Ayrıca sizleri tenzih ederek konuşuyorum; gerek forumlarda, gerek diğer sosyal ağlarda dolaşan birçok bohçacı da var malum, bu nedenle de nokta atış mekan yazıp söylemiyorum... Eğer kişi İstanbul boğazında avlanıyorsa ve özellikle rapala yüzdürüyorsa o sularda mevsimine göre balığın hangi noktalarda yaptığını zaten kolaylıkla tahmin edebilir ( boğazın hem anadolu hem de avrupa yakası için )

tahminde edemiyorsa kalkıp biraz emek harcayarak mekanları dolaşabilir

benimde arabam fln yok, bazen Allah onlardan razı olsun arabası olan arkadaşlarım vasıtasıyla, bazende sadece mekana gidiş için 2-3 hatta 4 vesait yaparak boğazda dolaşıp av yaptığım çok oldu, bu sayede edindim tecrübelerimi...
Ancak nokta atış söylemesem bile nacizane şöyle bir tavsiyede bulunmak isterim kendi edindiğim bilgilerim doğrultusunda; dişliler bu mevsimde karadenize doğru göç ediyorken boğazın kanalına daha yakın bölgelerde, yani boğazın daraldığı bölgelerde ( belli bölgelerde ki akıntı burunları..vs), ağır kurşun ve iyi mesafe atışlarla takımı kanala düşürebileceğiniz noktalarda kısa bir dönem av verir boğazda.. Ayrıca spinle de marmara kıyılarında göç lüferlerinden avlayabilirsiniz denk gelirse
İyi günler dilerim. Rastgele...