Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
Sende haklısın bedava ekmek varken watandaş nie ugraşsınki ayrıca mera babamızın malı degil tabiki bugüne kadar hiç açık etmedim ama özelden kim sorduysa söledimde şura bura diye
Emin arkadaşım,özelden söylemekle açık etmek arasında pek fark yok malesef,yüz yüze tanışmasak da birkaç ortak arkadaşımız var,şu son günlerde çok meşhur olan mera var,senin de avlandığın,orda 2 sene önce spinle ilk balığı ben tutmuştum ve sevdiğim 1-2 abime söylemiştim,onlar da arkadaşlarına derken şu anda ki durum ortada,çocukluğumdan beri balık tuttuğum yere şimdi eline spin kamışı alan geliyor ve dün akşam atacak yer nerdeyse yoktu,söylemeyin hocam özelden de söylemeyin

B

BS Okuru

Misafir
Öncelikle tebrikler. :harika:

Merayı temiz tutma konusunda yazdıklarınız çok doğru.
Biz normalde aynı yere her gün giden 3 kişi olarak yere en ufak bir çöp dahi atmıyoruz. Etrafta çöp kovası olmadığı için her türlü çöpümü çantamda eve getiriyorum.
Dün ise akşam toplanıp dönerken yerdeki koca koca misina yumakları ayağıma dolandı. İki günlük istilanın ardından o bölge resmen güvercin tuzaklarıyla (misinalarla) doldu.
Bankların tahtalarına sıkıştırılmış top halinde poşetler, yere atılmış el bezleri, denize uçan çapari straforları gırla.
Belli yerlere sürekli giden ve orayı benimseyen kişilerde zamanla bir bilinç ve disiplin oluşuyor, ama balık var diye haber alıp oraya tek seferliğine gelen kişilerin çoğunda bu bilinç malesef yok. (ha tabi düzgün davrananları tenzih ederim)

Bir de merada yeni türemiş adamın sana karışıp "şöyle at, böyle çek" diye emirvari laflar etmesi var, o da ap ayrı bir saçmalık.
Hele ki sen henüz balık almamışken o bir tane alırsa of of yandın. Başına filozof kesilip fırdöndünün markasına kadar karışmaya kalkar.
Engin bey öncelikle teşekkür ederim,
Dediklerinizi ben de hemen hemen her av günü yaşıyorum,
"Ben buraların efsanesiyim" diye çıkan kişilerin(izlediğim süreleri de dahil edersem 10 yıldır Üsküdar'dayım ilk kez görüyorum adamı) balik aldığımda beyaz kendo diye tabir ettiğimiz ve bu işle uğraşan her rapalacının nerede kaç TL ye satıldığını kesin bildiği rapalayı bana "nereden aldın bunu yahu ben de alayım bak sen gör sonra kovanayı" diyerek yanıma geldiklerini gördü bu gözler :)
Kimseyi kıramıyorum sadece gülüp geçiyorum medeni ve saygılı şekilde yanıma gelip destek isteyeni de inanın boş çevirmiyorum,
İnsanız sonuçta Anamızım karnında da öğrenmedik bunu biz de destek aldık yardım da istedik ama üslup gerçekten önemli,
Temizlik konusuna gelirsek zaten yazdığım gibi insanin içinden gelmeli,
Kaç yaşına gelmiş insanlara ne denebilir ki?
"Ağaç yaşken eğilir" misali çocukken verilmemiş(ve ya kişi alamamış) terbiyeyi biz nası verebiliriz ?
Elimden geldikçe uyarıyorum,
İkili diyalog olunca olay çok farklı yerlere geliyor,sıkıntı olabiliyor malesef,
Al başına belayı :)
"Temizlik imandan gelir" lafını ben sadece bedenen temizlik olarak algılamıyorum,
Ruh temizliği,kalp temizliği,çevre temizliği bunlar da en az kişisel temizlik kadar önemli bence,
Saygılar

B

BS Okuru

Misafir
Dün 3 arkadaş merada yerimizi aldık. Tüm gün fırtınada 240 gr. kurşunla çalışmak zor olsada balık bereketliydi ve keyifli bir av oldu.
Rastgele
Ekli dosyayı görüntüle 57144
Birol abi maşallah balığı boğmussunuz,
Tahmin ettigim yerlerden muhtemelen ama bana çoook uzak,
Bu arada bir gün gezmeye değil de avlanmaya Üsküdar'a bekleriz ;)
Rastgelsin

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
İlker üsküdar konusunda çok haklı eskiden böyle değildi.
Balık tutan bir kaç kişi,merayı kirleten 30 kişi.
Her seferinde kopmuş çaparileri denize,yürüyüş yolu toprak alana atanları görüyorum.
İnsanların ayağına,kedilere takıldığını kaç kere gördüm.
Son uyardığım birisi yerden aldığı çaparisini denize attı.
Az kaldı kapışacaktık.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birol abi maşallah balığı boğmussunuz,
Tahmin ettigim yerlerden muhtemelen ama bana çoook uzak,
Bu arada bir gün gezmeye değil de avlanmaya Üsküdar'a bekleriz ;)
Rastgelsin
Evet güzel balığa denk geldik. Üsküdarda eskiden avlanırdım ama artık yaşlandık. Bana bayağı zorlu geliyor orası :)
İzlemeyide severim ben sorun yok.
Rastgelsin.

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O iş senin dediğin gibi olmuyor abi. İki üç dengesiz gidince merayı bile kapattırıyor . İki gün önce mesaj atmadınmı sen bana meradan attılar bizi diye. Halâ ben mera paylaşırım diyorsun
Ersen mera soyleyeyim demiyorum ama yer bolge soylenebilir.Bahsettigin mera ise siradisi ok kovulma nedenide belli:):) ama Kartal,Maltepe,C.Bostan,Moda ve bogaz bolgesi soylense ne olur ?? zaten belli noktalar yermi yok.

Son düzenleme:

skahraman

Aktif Üye
Adı
Şakir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mera paylaşımı zaten doğru birşey değil,hepimiz amatör balıkçıyız fakat yıllarca bu işe gönül vermemin getirileri var,acemi balıkçılardan farklı bi çok bu işi bilen tanıdıklarımız arkadaşlarımız mevcut,senenin her ayında,haftasında sürekli balık takibi sürekli balık muhabbeti vs artık hobiden çıkmış hayat rutini olmuş.Her meranın yıllarca değişmeyen belli başlı bi kaç insanı var Maltepe'nin ki Aşiyandakini Kanlıcada ki Karaköy'dekini tanıyor belli başlı oturmuş bi kadro var ve bu forumda da çoğu kişi istesede istemesede bu kadronun içinde.Bu durumu balık olan merada kendi aramızda paslaşıp biz bize tutmalıyız düşüncesine çeviriyor bazı arkadaşlar belki de farkında olmadan,bir acemi yada meraya ilk defa gelen adam sağda solda konuştu diye "sövecektim" tarzında yaklaşımlar kimseye yakışmaz,kimseninde haddine değil. Rutin yerler zaten söylenir fakat sürpriz şekilde balık yapan yerleri benimle beraber gelmeyen kimseye söylemem şahsen,eğer sen gidip eşine dostuna arkadaşına bunu söylüyorsan o zaman bir başkasıda sağda solda konuşunca sinir yapmayacaksın,sağa sola atanda olacak,çöpünü bırakanda olacak,oltasını 3 kere denize atıp 3 saat beyfendilerin semaver keyfinden de rahatsızdı olucaz yapacak birşey yok.7-8sene önce bu zamanlar Beşiktaş sahil mesela inanılmaz spin avı veriyordu,bildiğin Üsküdar-Beşiktaş vapurlarının arasında motorları çalışırken bile denize düşen sahteye atlamama şansı yoktu belli saatlerde,değil mera yaymak işinden eve dönmek için vapur kullanan insanlar bile 20-30liralık kamış alıp spine başladılar balığı gördükten sonra,10gün sonra 10metre de 10kişi olunca dünyanın en mutlu insanı o 10kişiydi.10 gün sonrada o 20günlük balıkçılar 50kiloluk orkinos avcıları edasıyla millete akıl veriyor merayı sahipleniyordu. Yani yapacak birşey yok yarını düşünmeden o gün son avımız gibi zevk almaya bakmak gerek.Birde mera paylaşan adama sövecek kıvama gelmek mera paylaşmaktan daha ahlaksızca,bu tutum devam ettiği sürece bu mera paylaşımı dahada artacak en azından tutumunuzu belli etmeyin. Maltepe sahili bile saklamayın mesela kıyı şeridi kilometrelerce uzun Maltepe sahil kayalıklar de geç hangi kaya olduğunumu bulacak..

B

BS Okuru

Misafir
En korktuğum olayı da paylaşmak istiyorum,
Üsküdar da özelikle hafta sonu hava güzelse şayet yayadan geçilmiyor,
Malum geniş bir sahilimiz yok ve illaki biz balıkçılar önceliği yayalara vermek durumundayız,
Belli ki balık olduğunu duymuş kişiler atarken bagira çağırarak durduruyor ve ya en kötüsü durduramıyor ve acelece atıyor,
İnanın bir kez gördüm bayanın yüzünü sıyırdı rapala :(
Onun o bayana değdiğini düşünebiliyor musunuz?
Öncelikle o bayana,sonra atan kendini bilmez adama,sonra müdavimleri olan bizlere doğuracağı sonucu düşünebiliyor musunuz?
Allah aşkına biraz dikkat!!!
Bu bir hobi,
Sanki deniz çekiliyor,balık kaçıyor gibi davranmaya ne gerek var,
Bırak yayalar geçsin denizden motorlar,gemiler geçiyor ve çok yakın geçenler de oluyor,
Bakmadan atılan kurşunun neler doğuracağını bir düşünün :(
Zaten nasibinde varsa o sana gelir yapmayın etmeyin,
Bunu da bu forum aracılığıyla paylaşmak istedim,
Rastgelsin

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bazi kendini bilmezlerde yemli takimlarda ignelerde baligi birakip gidiyorlar.Maltepe'de birgun kedi kayalarin arasinda bagirip duruyordu bir gittim ki igne diline batip gecmis cekistirip duruyor kurtarmak icin yanasmaya calistigimizda dilini yirtip kacti hic unutamam o ani.Arkadaslar dikkat edin ozellikle guvercinlerin ayaklari hep kopuk atilmis olunan misinalar ayaklarina dolaniyor ve agaca konduklarinda agaca takilan misinalardan kurtulmak icin garibim hayvanlar ayaklarindan oluyor.Her baliga gittigimde 50-100mt sag ve solumu dolasarak topak misinalari topluyorum lutfen herkes duyarli olsun oncelikle misina artiklarimizi bir kenarda toplayip av sonunda coplere atalim ve etrafimizida kontrol edip avimizi sonlandiralim.Hepinize gosterecegi duyarlik icin simdiden tesekkur ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...