Yazayım mı yazmayım mı bilemedim ama dayanamadım yazıyorum,
ŞAHSİ DÜŞÜNCEM,
İstavrit,sardalya,kefal,gümüş...vb dediğimiz balıklar(kraçayı saymıyorum bile) yem balığıdır...
Bizim için değil ama denizlerimizdeki dişli,palamut,levrek gibi avcı ve ekonomik değeri yüksek balıkların yem balığıdır,
Bırakın tutmayın ki gelecek senelerde bu balıklar artsın artsın ki lüfer de artsın palamut ta artsın degil mi?
Balıklar boğaza bize selam vermeye ve ya ağlara takılıp sofralarımıza meze olmaya gelmiyor, bu gibi yem balıklarını(su sıcaklığına da bağlı olarak) kovalıyor ve kıyılarımıza,meralarımıza uğruyor yeterince yem balığı bulamayınca da durmadan akıyor gidiyor...
Sonra biz "neden sezon bu kadar kısa sürdü" diyoruz çünkü dişli Karadenizden aktı geldi piyasada yem yok napicak ki başka di mi kanaldan Çanakkaleye doğru akıp gidecek?
Tutmayın diyemem tabiki bu bir hobi her kişi farklı stilden zevk alır lakin ne biliyim ekonomik degeri olmayan (ki bence lezzetli de olmayan) bu balıklar neden bu kadar çok tüketilir

Aslında cevabı basit kolay yakalanıyor da onda di mi maalesef...
Sıyırtma yapın(çok severim) ne biliyim lrf yapin(bu daha da zevkliymiş yapmadım ama tahmin edebiliyorum) ya da çapari ignelerini büyütün belirli olgunluga ulaşmış havyarı olmayanları alıkoyun lakin küçükleri almayın yazık günah onlar zincirin halkası gibi en tepedeki balıkları etkiliyor,
Biraz içimi döktüm kusuruma bakmayın lütfen yanlışta anlamayın sözüm bilgisiz,bilinçsiz avcılara...
Rastgelsin