Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kurşun ağırlaştıkça akıntının götürmesi daha zor oluyor tabi.
200-250 gram atarsanız hem dibi daha kolay bulursunuz, hem de her atışta akıntı yönüne doğru yürüdüğünüz mesafe kısalır.
Fakat akıntılı yerlerde ağır kurşunla avlanmanın da şöyle bir cilvesi var, hem suyun gücü hem de kurşunun ağırlığı birleşince boş takımı çekmek bile feci yorar insanı.
Bir de o takıma balık bindiği zaman eyvah eyvah..
Hatta binen balıklar dört beş tane sarıkanat veya dört beş tane palamutsa "ölüyorum, kollarımı hissetmiyorum, biri Allah rızası için elimden alıp çeksin şu oltayı" dersiniz. :)

Yani akıntılı yerlerde ağır kurşunla çalışacaksanız hem bunlara hazırlıklı olun, hem de yüksek atarlı kamışı alırken yanında daha güçlü bir makine de alın.
öğretici yorumlarınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Demeniz o ki akıntıya karşı yardımı olmasına olur ama yorar. Peki bahsettiğiniz makina tam olarak hangisi? tavsiyeniz var mı?

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@mahmut sefa yeni makineler hakkında pek bilgim yok, o yüzden model tavsiyesini buradaki diğer arkadaşlar yaparsa daha iyi olur.

Gerçi bu işler biraz da bütçe ile alakalı. 200-300'den başlar 2.000-3.000 liralara gider.
İstersen bütçe, mera, vb belirterek yeni bir konu açıp daha çok kişiden fikir alabilirsin.

sessizdenizci

Daimi Üye
Ekli dosyayı görüntüle 60083

Akşam suyu Çubuklu' ya ineyim hanim ve çocukla dedim. Hem hava almak hemde yeni tt power denemek için oltayi suya indirdim. Hava biraz rüzgarlıydı ve akıntıda kuvvetliydi. Denizdeki çer çöpte fazlaydı. Balık çok çok seyrek. Resimdekı 4 yakışıklıyı misafir ettim. 1 saat sonra toparlandım. Kovadaki yakışıklıları başkasına vermek yerine oğlumla beraber geldikleri yere iade ettik. Buda ayrı bir zevkti. Bu arada makina iyi. Çok çok iyi değil ama tam bana göre.
Cumartesi akşamı ben de Çubukludaydım, akıntı fazla ve balık seyrekti. En fazla 15-20 adet istavrit almışımdır ama boyları gayet iyiydi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ustalara selam olsun,
Okuma Dead Ringer FD DRG-65 makine kullanıyorum aslında gayet de memnunum fiyat performans anlamında. Sorum şu ki bu makineye ceymar tarzı bu topuz takılabilir mi. Kavrama kolaylığı açısından sanki daha verimli olacak gibi.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yavuzcan

Üye
Adı
Yavuz can kinik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İstavrit avlarken hangi çapari ölçülerini kaç gram kurşunla atıyorsunuz acaba ?

Rx7

Daimi Üye
Adı
Yasin Bol
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ustalara selam olsun,
Okuma Dead Ringer FD DRG-65 makine kullanıyorum aslında gayet de memnunum fiyat performans anlamında. Sorum şu ki bu makineye ceymar tarzı bu topuz takılabilir mi. Kavrama kolaylığı açısından sanki daha verimli olacak gibi.

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
As. Takilir ama bildigim kadariyla okumanin bircok urununun topuzlari percinli. Zor ve ugraş isteyen bi islem olucaktir. Onun yerine makine satip topuz parasinida ekleyip. Ceymar 65 almanizdir. Asagi yukari ayni paralara gelir ve daha guzel bi makineniz olmus olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...