Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif

cemiltonguç

Daimi Üye
Adı
cemil
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu akşamki spin denemesi sonucu, 1 tane çinekop ( yaprak değildi)yakaladım, salınması gereken bir boy da idi fakat sahte ye kafadan daldığı için orto ve alt iğnelerde komple vücuduna saplandığı için geri salamadım, :(
Balık boyları henüz ufak, spin de her zaman denemekte fayda var, kısmetinize büyük boylar gelebilir..
Sabah suyu sanki daha verimli geçer diye düşünüyorum..

pulaka

Yeni Üye
zaman: 14:30 - 15:30 - 24.10.2017
yer: kuleli önünü (bu kısım 404 de olabilir)
balık türü: istavrit
balık bolluğu: tek tük
balık boyu: normal boy
olta: sıradan çapari
donanım: giriş - orta seviye - sıradan
kalabalık (0-10): 3
hava durumu: yağmur çisentili
varyete: genelde balık açıktan ve derinden geldi.
:)

Adı
Mustafa
Mustafa nerden biliyorsun girişimlerde bulunulmadığını 24 saat berabermisinki?
@Ercüment abi anlayamadım neyi kastettiğinizi.Muhtemelen yazılanlarda bi yanlış anlaşılma var. Bilmiyorum ben mi yanlış yazdım. Tekrar izah edeyim Ben orda @Emrecan Kaya kardeşimin duyarlılığını ve sonrasında da duyarlı olmakla kalmayıp yasal şikayet mekanizmasını çalıştırmasını ve şikayetinin gerekli yerlere ulaşıp ulaşmadığının da takipçisi olmasını takdir ettim. Çok asil bir davranış tekrar tebrik ediyorum

güngör köse

Aktif Üye
Hayırlı geceler dostlarım.
Şimdi üsküdardan döndüm. İş çıkışı yanımda lrf kamış vardı ve biraz avlandım. Yaklaşık 25 tane istavrit aldım.
Kendi yerime gitmeden önce biraz dolaştım.
Gündüz saatlerinden akşama kadar açıktan güzel boyda istavrit alınmış. 4-5 kilo alan vardı. Aralarda takozlarla var. Artık kraça iyicen iyiye azaldı gibi. Onun dışında kovasında kefal olan vardı. Kendi avımı bitirdikten sonra dönüşte aynı yerden yeniden geçtim. Yaklaşık 20 kişi yemli atıyordu. Kovalarda sadece birkaç tane çinekop gördüm. Boyları gayet iyiydi. Mantarlı takıma gelen istavritler de gecenin süprizi sanırım.
Biz balık tutarken genç bir arkadaş geldi yanımıza. Kamış ve çantası yanındaydı. Biraz sohbet ettik kendisiyle. Avrupa yakası arnavutköy den geliyormuş. Söylediğine göre 25 tane çinekop almış. 5 gr kurşun ve taze istavritle su üstünden almış. Balıkları görmedim. Boyları hakkında bişey diyemicem maalesef.
Herkese rastgele.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adı
arif mutlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende bugün kanlıcada 1 kilo kadar istavrit aldım yağmur yağarken çok ümitliydim ama çıkmadı sonrasında hazır çaparilerin azizliğine uğradım tek tek de olsa balık alabildim

Adı
Recep
Kan Grubu
AB Rh Pozitif

Biraz önce Balat'taki Salı Pazarı'nda alışveriş yaparken aldığım bir görüntü. Tezgahta 15 santimetre üzeri balık yoktu. Kendileriyle bir miktar polemiğe girdim, baktım hallolmayacak; pazarın sonundaki zabıta ekiplerini tuttum kolundan, pazar zabıta ekibini çağırttırdım. Şikayet oluşturduk, yardımcı ekip yönlendirdiklerini söylediler. Limitlere ve sirkülere hakim olduğum için kimse ilgilenemeyiz diyemedi. Bizzat belediyeyle de konuştum, yanımdaki ekipleri de arattırdım. Gereken cezayı yazacaklarını söylediler. Umarım caydırıcı olur. Ekli dosyayı görüntüle 66005
tebrikler Emrecan duyarlılığın için :harika::harika:

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Poyraz limandan çok riva tarafını denerseniz çok daha iyi olur.Özellikle plajın sağ tarafından denize doğru uzayan kısımın yaklaşık olarak tam ortası gibi olan yer denize doğru eğimlidir buradan güzel avlar yapabilirsiniz..Buraya çekek yeri denir.Bilmiyorsanız köydeki insanlara sorun gösterirler..Özellikle hava poyraz ve yıldızdan 3-5 ,5-7 yada daha üstü havalarda buradan çok güzel balık alınır..Kıvırcık poyrazlarda yani daha düşük poyrazda buralardan özellikle akşam üstü güzel balık alınır..Bu saatlerde ve bu tip rüzgarlarda balık meradaysa buraya iner kıyıları eller.Geçen 4 5 gün önce buradan bir kıyıcı arkadaş 15 çift kadar iri palamut aldı..Lüfer ve sarıkanat bu merayı çok sever..Riva deresi bu meraya akar ve balıklar için çekim merkezidir.Aynı şekilde elmas,talisiye ve gelara tarafıda güzel av verir..Şimdi uzun zamandır yıldız poyraz esmiyordu..Devamlı karayel estiği için balık genel olarak yön burnunu elleyip şileye doğru gidiyordu yani tersine..Karayel estiği zaman sular şileye doğru akar..Balıkta herzaman rüzgara yürür..Boğaza pek balık girmiyor bu yüzden..Bu havayla beraber en azından bu saydığım yerlere mutlaka balık düşecektir.Balık açık ve yüksek gidiyor ve durmuyor devamlı dönüyor aynı noktada..Rumeliye gidip tekrar anadolu bu arada dönüyor..Birde kepezliklerde yatan balıklar var bunlar iri balıklar..Havasını bulunca bunlarda oynayacak yerlerinden ve güzel av veririler çünkü yata yata giderler..Yol balığı değiller devamlı av verirler..Eşşek adasına balık düşünce buradan yazarım sizlerde akşam üstü mutlaka birşeyler tutarsınız...Buraların sabah balığı çok az olur ..Akşam tavı ise sabahın en az 6 7 katı olur..Eğer sabah buradan balık aldıysanız bilinki akşam çok daha fazla balık olacaktır..Akşam üstü balık düşer ve hava karardıktan sonra en geç 1.5 2 saat sonra tekrar denize açar ilişkenlere çekilir..Bazen sadece 30 dk kalır..Bu yüzden buraya hava kararmadan en az 1.5 saat önce gelip çalışmaya başlamak lazım..Herkse saygılar..
Bu güzel ve detaylı anlatım icin cok tesekkur ederiz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...