Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaslar bu arada, annem su an Cerrahpasa tip fakultesinde by-pass ameliyatinda dualarinizi bekliyorum...
faruk arkadaşım cok gecmiş olsun rabbim tüm hastalarımıza şifalar nasip etsin rabbim hepimize hayırlı ömür nasip eylesin

B

BS Okuru

Misafir
Herkese merhaba,
Öncelikle dişli sezonunun neredeyse başlaması ile beraberinde gelen limit altı ve limit üstü balık durumu bayağı karışık gibi görünüyor,

İnternette her yerde aşağıdaki liste var.

LÜFER (Pomatomus saltator)

İSİM------------------------BOY(cm)------------------AĞIRLIK(gr)

defne yaprağı----------------0-10--------------------0-50
çinekop---------------------11-15-------------------55-65
kaba çinekop----------------15-17-------------------65-75
sarı kanat-------------------17-20-------------------75-110
lüfer------------------------21-30------------------125-333
kofana----------------------30-...------------------500-....

hatta bazı sitelerde çinekop için 11-13 cm diyenlerde var,
-------------------------------------------------------------------------------------------
Benim şahsi düşüncem..

17-23 cm. çinekop
24-30 cm. sarıkanat
30-35 cm. lüfer

16 cm çinekop u tutmam da, balıkçıdan alıp yemem de..

Sizce ne derece doğru, sayfalarca limit altı yazılarından sonra sizin vicdani limitiniz kaç ?

(Bir tık ilerisinide söyleyeyim, defne yaprağı satan balıkçıdan alışveriş yapmıyorum. hamsi almaya gittim defne yapraklarını gördüm o balıkçıdan balık almadım.)
Hayatımız sayılar içinde geçiyor lakin konu dişli boy ölçüleri ise sayılara değil vicdani duruma bakılması taraftarıyım ;)
Kaba taslak bir karışımla ölçü yaparım şöyle boyuna posuna bakarım içime siniyorsa kovama atarım eminim ki bir çok kişi benim gibi yapiyordur ( en azindan bu forumdaki kişiler)
Bu resmi sayılar tamamen girgircilarin işine nasıl geliyorsa öyle düzenlenen sayılar :)
Rastgelsin

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Hayatımız sayılar içinde geçiyor lakin konu dişli boy ölçüleri ise sayılara değil vicdani duruma bakılması taraftarıyım ;)
Kaba taslak bir karışımla ölçü yaparım şöyle boyuna posuna bakarım içime siniyorsa kovama atarım eminim ki bir çok kişi benim gibi yapiyordur ( en azindan bu forumdaki kişiler)
Bu resmi sayılar tamamen girgircilarin işine nasıl geliyorsa öyle düzenlenen sayılar :)
Rastgelsin
Aynen öyle dostum. Dun tuttuklarim arasında yasal limitlere uyanlar vardı ancak baliklar cılız, sıska.. Tutmaya değecek balıklar değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...