Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozmenahmet

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özmen
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@kiniklar 55-60 cm. lüferde aceminin şansına gelmiş :) şimdi o balığı tuttu ya bir takımlar düzülür kamışlar değiştirilir , sahteler yenilenir sorma gitsin bir telaş alır ki sorma ! ama araki bulasın 55-60 cm.lik lüferi rüyalarda görür oluruz gene bu sevda böyle alır götürür bizi . varsın olsun tutacağız umudu ile elbet tutacağız . herkese rastgele

Adı
Gökhan Önal
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Herkese Merhaba;
Nasipse Cumartesi gecesi yemli deneyeceğim ilk defa. Mantarlı yemli takımı hazırlamasını öğrendim. Sorum şu bu iş boğazda (beykoz) yaklaşık kaç gram kurşun ile yapılır? tabiki akıntı durumuna göre değişecektir ama genel bir tecrübe aktarılmasını rica edeceğim. Diğer yandan yem olarak deepfreez deki istavritlere güveniyordum, taze balık önerileri okudum, gece taze istavrit nasıl tutulur? Çapari mi yine ?
Şimdiden teşekkürler vereceğiniz bilgiler için
Beykoz merkezde akıntı yok 100 gram bile iş görür.
Akıntı olan yerlerde yemlide 125-150'den fazla atmadım ben hiç yemlide.

kiniklar

Aktif Üye
Adı
sinan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@ozmenahmet abi işin şakasındayızda durum çok ciddi o balığı alıp yesen ne olur yemesen ne ben inanmıyorum gidiş böyle olur ise 10yıla balık kalsın da yakalayalım kıyıda alırlar denizde ağlarla alırlar çok yazık valahi çok üzücü durum hayır olsun sonumuz adama ufak deyince bunlar çıtır çıtır oluyor diyo gerçekten herkeze rast gelsin vicdani limiti unutmasın kimse inş bundan sonra

Alikatirci

Aktif Üye
Adı
Ali Katirci
Bu gece Dolunay var... Balık durumu nasıl etkilenir sizce?

Balık spin sahtemize atlarmı yoksa var olan istavrit ve zarganaları daha afiyetlemi yer?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar forumda yaprak tutanlara olan serzenişinizi sürekli görüyorum ve genellikle hak veriyorum da. genellikle dememin sebebi tüm balıkçılarda 10 cm yaprakların satıldığı gerçeğinin yanında, oltacıların kovasındakiler çölde kum tanesi kadar kaldığı için. ama yine de o yaprakların büyüyüp lüferlere dönüşeceği gerçeği beni bi taraftan üzüyor.

Gel gelelim bu sabah çinekopa yemliye gittim, yemlide 2 tane 20 cm kadar tuttum başka da tutamadım. sonra saat 11 gibi herkes kaşığa döndü. ben daha önce 1-2 kez denemişsem de kurşun arkası tecrübem sıfırdır. baktım herkes çekiyor gittim kaşık aldım ve başladım atmaya. her attığımda irili ufaklı bişeyler çektim. günün sonunda kovamda 20 tane çinekop varsa 10 tanesi yaprakla geri döndüm. yaprakları kovama atmamın sebebi de o kaşık denen melanetin arkasındaki 3 lü kanca her seferinde hayvanın komple ağzında kalıyor. kargaburunsuz çıkarmak mümkün değil. kovamdaki balıkların ağızları kafaları hep yırtık. demem o ki kaşıkla tutulan balığın suya iadesi neredeyse imkansız. bir de meseleye bu açıdan yaklaşın lütfen.

not(yemlide yaprak alana sitemde haklısınız. tek kanca ve her türlü zarar vermeden çıkarılabiliyor hayvandan. kaşık rapala olayı çok başka)

Anbarcı

Üye
Adı
Mustafa
bugun anadolu yakasındaydım. en olumlu gün bugundu diyebilirim. ümitlerim yeşerdi. kursun arkası kasık ve çinekop çaparisi ile 15 parça cinekop aldım. sarıkanat hıç yok. bir adette limit altı alıkoydum. 4 numara iğnenin üçünü öyle bir yemiş ki maalesef çok zarar görmüş. bir süre çinekop çaparisi attım. geneli yapraktı iade ettim ama bir kac tane normal boyda aldım. çinekop,yapraktan çok iri istavrit denk geldi çapariye. alıkoyulan limit altı 16 cm. diğer balıklar 19-22 cm arası. balıklar gayet gürbüz, çoğunun karnı tıka basa dolu, çatlayacak şekilde. inşallah güzel günler gelecek. herkese iyi forumlar

B

BS Okuru

Misafir
@topalsolucan 5 liralık küçük bir karga burun ile bunun üstesinden çok rahatlıkla gelebilirsiniz. Dün dünyanın yaprağını tuttum hemde bahsettiğiniz kaşıklarla ve neredeyse hiç biri en ufak yara almadan kurtuldu. Bizler istersek çözüm istersek rahatlıkla bahane üretebiliriz. Ayrıca önemli olan bizim kovamız da birer tane onlarda on bin tane olması değil, önemli olan davadaki kararlılık ve duruştur. Madem ben onların yaprak almasına tepki koyuyorsam, her ne şartla olursa olsun yaprak almam, alamam.

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
...... . yaprakları kovama atmamın sebebi de o kaşık denen melanetin arkasındaki 3 lü kanca her seferinde hayvanın komple ağzında kalıyor. kargaburunsuz çıkarmak mümkün değil. kovamdaki balıkların ağızları kafaları hep yırtık. demem o ki kaşıkla tutulan balığın suya iadesi neredeyse imkansız. bir de meseleye bu açıdan yaklaşın lütfen.

not(yemlide yaprak alana sitemde haklısınız. tek kanca ve her türlü zarar vermeden çıkarılabiliyor hayvandan. kaşık rapala olayı çok başka)
Kargaburun kullanmak şart. Bazen istavritin bile boğazından iğneyi kargaburunla çıkarttığım oluyor. Elle hayatta çıkmayacak iğneler kargaburunla kolayca çıkıyor.

Bu arada rapor da vereyim, bugün emirgandaydım.
Kurşun arkası sahteye gelen birkaç yaprağı denize iade ettikten sonra, 175 gramla açığa çinekop çaparisi atmaya başladım. Çaparim birkaç kez çinekop büyüklüğünde takoz istavritlerle doldu ama çabucak kesti.
Sanırım sürü geçişi gibi bir şeydi.
Yakına atanlar da orta boy istavritlerle az çok nevaleyi doğrulttular.
Bu istavrit bolluğunda insanlar neden yaprak tutar anlamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...