Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Arkadaşlar forumda yaprak tutanlara olan serzenişinizi sürekli görüyorum ve genellikle hak veriyorum da. genellikle dememin sebebi tüm balıkçılarda 10 cm yaprakların satıldığı gerçeğinin yanında, oltacıların kovasındakiler çölde kum tanesi kadar kaldığı için. ama yine de o yaprakların büyüyüp lüferlere dönüşeceği gerçeği beni bi taraftan üzüyor.

Gel gelelim bu sabah çinekopa yemliye gittim, yemlide 2 tane 20 cm kadar tuttum başka da tutamadım. sonra saat 11 gibi herkes kaşığa döndü. ben daha önce 1-2 kez denemişsem de kurşun arkası tecrübem sıfırdır. baktım herkes çekiyor gittim kaşık aldım ve başladım atmaya. her attığımda irili ufaklı bişeyler çektim. günün sonunda kovamda 20 tane çinekop varsa 10 tanesi yaprakla geri döndüm. yaprakları kovama atmamın sebebi de o kaşık denen melanetin arkasındaki 3 lü kanca her seferinde hayvanın komple ağzında kalıyor. kargaburunsuz çıkarmak mümkün değil. kovamdaki balıkların ağızları kafaları hep yırtık. demem o ki kaşıkla tutulan balığın suya iadesi neredeyse imkansız. bir de meseleye bu açıdan yaklaşın lütfen.

not(yemlide yaprak alana sitemde haklısınız. tek kanca ve her türlü zarar vermeden çıkarılabiliyor hayvandan. kaşık rapala olayı çok başka)
balıga gıderken 3-5 lıralık bı karburun alırsanız eger yaprakları usulca agızdan cıkarıp suya ıade ederdınız . bu yaptınız acıkcası hıc hos olmamıs kursun arkası tecrubenız yok oldugunu soyluyorsunuz keske once tecrube sahıbı olunup sonrasında ava baslasanız en dogru tercıh olurdu. balıga gıderken ekıpmanınızı ona gore ayarlayıp oyle balıga cıkmayı ozen gosterın.

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar forumda yaprak tutanlara olan serzenişinizi sürekli görüyorum ve genellikle hak veriyorum da. genellikle dememin sebebi tüm balıkçılarda 10 cm yaprakların satıldığı gerçeğinin yanında, oltacıların kovasındakiler çölde kum tanesi kadar kaldığı için. ama yine de o yaprakların büyüyüp lüferlere dönüşeceği gerçeği beni bi taraftan üzüyor.

Gel gelelim bu sabah çinekopa yemliye gittim, yemlide 2 tane 20 cm kadar tuttum başka da tutamadım. sonra saat 11 gibi herkes kaşığa döndü. ben daha önce 1-2 kez denemişsem de kurşun arkası tecrübem sıfırdır. baktım herkes çekiyor gittim kaşık aldım ve başladım atmaya. her attığımda irili ufaklı bişeyler çektim. günün sonunda kovamda 20 tane çinekop varsa 10 tanesi yaprakla geri döndüm. yaprakları kovama atmamın sebebi de o kaşık denen melanetin arkasındaki 3 lü kanca her seferinde hayvanın komple ağzında kalıyor. kargaburunsuz çıkarmak mümkün değil. kovamdaki balıkların ağızları kafaları hep yırtık. demem o ki kaşıkla tutulan balığın suya iadesi neredeyse imkansız. bir de meseleye bu açıdan yaklaşın lütfen.

not(yemlide yaprak alana sitemde haklısınız. tek kanca ve her türlü zarar vermeden çıkarılabiliyor hayvandan. kaşık rapala olayı çok başka)
Nacizane benim iyilesmiyecek kadar zarar verdigim cok nadirdir kasik ve rapalada. Deniz baligi cok cabuk iyilesir...

Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
kargaburnu al demişsiniz de kargaburnuyla çıkardığımı söyledim zaten yazımda. neyse ben demek ki sizler gibi balığın ağzından 3 kancayı zarar vermeden çıkarmayı beceremiyorum. o da ayrı bi ustalık işi olsa gerek.

Karacula

Aktif Üye
Facebook ta "Eski Efsane" isimli hesap paylaşmış.

"Onun adı Pomatomus Saltatrix
Karadeniz'de çıkar yumurtadan, Ağaç yaşken eğilir misali daha 3cm boyundayken bile ilaryaları kovalayacak cesarettedir. Büyür, o yağlı güzel karadeniz hamsisini yemeye başlar, hemde daha DEFNE YAPRAĞI'yken... Samsun, Sinop, Kastamonu derken Zonguldak, Düzce geçilir birde bakmışsın ki bizim ufaklık delikanlı bir ÇİNEKOP olmuş, Heyecanla beklediği memleketine, istanbul boğazına girer çinekoplar, Bu sefer boğazın en lezzetlisi istavritlerine göz koyar doyurur kendini iyice boy atar, olur yağlı bir SARIKANAT. Artık tam bir predatördür kendi cinsi dahil uçan, kaçan her balığı jiletten keskin dişleri, çeliği kesen güçlü çenesiyle tek darbede parçalar. Bu hırçınlık ve beslenme alışkanlığı bizimkine yarar, boğazda akıntılarda yüze yüze iyice parlayan belirginleşen pullarıyla endamı güzel, kendisi güzel bir LÜFER olur. Artık babayiğittir, gören balıklar aman diler yüzüşünden, Gecelerin adamıdır gafil avlar koca koca kefalleri, zarganaları. Boğaz dar gelir marmara'da eser geçer KOFANA olur. Çanakkale'yi geçer bir selam çakar Seddülbahir'e, çıkar Ege'ye... Balık çiftliklerinde bekçilik yapmaya başar, kaçanı affetmez ispendekleri, lidakileri çekirdek gibi yer, öyle olunca ona SIRTIKARA derler... Öyle bir balıktır ki, Doğumundan, ölümüne neredeyse her santim büyümesinde ismi değişir. Defne yaprağı,Çinekop palazı, Çinekop, Kaba Çİnekop, Sarıkanat, Lüfer, Kaba Lüfer, Kofana, Sırtıkara... Her boyda ismi değişsede değişmeyen tek şey, kaderidir. Bu bizim balığımız, ve artık yok olmakla yüz yüze. Bugün Bu balığı yaşatmak, öldürmekten çok daha kıymetli... Av limitlerine riayet edin, balığı yaşatın, keyfini yaşayın. Balıklar bu kıyağı asla unutmaz"

Hasan genc

Daimi Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@İLKlüfERR Hatta size kadar gelirse gelicem oraya radar a SOLA MECBURİ YÖN işareti koyacam bizim burayı (Kartal ı ) es geçmesinler diye :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...