B
BS Okuru
Misafir
balıga gıderken 3-5 lıralık bı karburun alırsanız eger yaprakları usulca agızdan cıkarıp suya ıade ederdınız . bu yaptınız acıkcası hıc hos olmamıs kursun arkası tecrubenız yok oldugunu soyluyorsunuz keske once tecrube sahıbı olunup sonrasında ava baslasanız en dogru tercıh olurdu. balıga gıderken ekıpmanınızı ona gore ayarlayıp oyle balıga cıkmayı ozen gosterın.Arkadaşlar forumda yaprak tutanlara olan serzenişinizi sürekli görüyorum ve genellikle hak veriyorum da. genellikle dememin sebebi tüm balıkçılarda 10 cm yaprakların satıldığı gerçeğinin yanında, oltacıların kovasındakiler çölde kum tanesi kadar kaldığı için. ama yine de o yaprakların büyüyüp lüferlere dönüşeceği gerçeği beni bi taraftan üzüyor.
Gel gelelim bu sabah çinekopa yemliye gittim, yemlide 2 tane 20 cm kadar tuttum başka da tutamadım. sonra saat 11 gibi herkes kaşığa döndü. ben daha önce 1-2 kez denemişsem de kurşun arkası tecrübem sıfırdır. baktım herkes çekiyor gittim kaşık aldım ve başladım atmaya. her attığımda irili ufaklı bişeyler çektim. günün sonunda kovamda 20 tane çinekop varsa 10 tanesi yaprakla geri döndüm. yaprakları kovama atmamın sebebi de o kaşık denen melanetin arkasındaki 3 lü kanca her seferinde hayvanın komple ağzında kalıyor. kargaburunsuz çıkarmak mümkün değil. kovamdaki balıkların ağızları kafaları hep yırtık. demem o ki kaşıkla tutulan balığın suya iadesi neredeyse imkansız. bir de meseleye bu açıdan yaklaşın lütfen.
not(yemlide yaprak alana sitemde haklısınız. tek kanca ve her türlü zarar vermeden çıkarılabiliyor hayvandan. kaşık rapala olayı çok başka)