Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
albanın çaparilerini ve kösteklerini ben pek beğenmiyorum.
üsküdara gidebilirsen cengizde, yok eğer gidemezsen de eminönünde hobby balıkçılıkta güzel köstekler bulabilirsin.

hazır çapari almak yerine, köstekleri kendin istediğin kalınlıkta bedene dizmen her zaman daha iyidir.
öyle yapicam zaten :D 30 beden kalın geliyo peki hobby balıkçılığı nerede bulabilirim hiç gitmedim oraya

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kerem spotun sokağında ileride hasanbasri (dia)bilmiyormusun?
oranın köstekleri iyi iş yapıyor, hatta Kenan abinde ordan alıp bedene diziyor, hazır çapariside var,
fiat soracaksan ne iğne fiatlarını bilirim nede çapari fiatlarını.
yok hiç gitmemistirim oraya ismi ney peki üstünde ne yaziyor

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
En güzeli evde köstek yapmak. İnanın olta sallamak kadar rahatlatiyor. On numara terapi. Bu akşam elimden çıkanlar :) dişli yok madem kış boyu köstek baglarim artık :)

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pars

Aktif Üye
Henüz bir rapala bile kaybetmedim bu sezon. Yenisini de alma ihtiyacı olmadı doğal olarak. Balık olmayınca ilk etkilenenlerden biride balık av marketleri olacak sanırım. Zaten sosyal medyadan vergisiz satış patlamış, Allah yardımcıları olsun.

Son düzenleme:

yükseltaktak

Aktif Üye
Adı
Yüksel Taktak
Ibrahim Kürşat kardeşimle dün uzun zamandır planlayıpta gerçekleştiremediğimiz yemli av için sözleşip Anadolu kavağına gittik giderken yağmur vardi ama şansımıza oltalari kurduğumuzdan toplanana kadar bize engel teşkil etmedi,
Hava güzel hafif esintili,deniz hafif dalgalı ilk kez gittigim mera ıssız ve diğer meralara nazaran kısmen bakir,avcı yok denecek kadar az,halden alınan balık canlı yeme yakın tazelikte yani kısaca av için her şey uygun ama gelgelelim iri balık yoktu,
Sağa,sola,açığa,kıyıya nereye attıysak yaprak taktigimiz yem lüferin ağzına layikti ama yok ona bile yaprak :(
Toplamda tahmini 10-15 arası yaprakları denize iade ettik öğle güzel bir merada iri balık olmaması gerçekten çok üzücü sinir ola ola çubukluya indik saat 4 sularında biraz arabada kestirelim sonra kurşun arkası yapalım dedik ama uyuduktan sonra mayıştık ve evlerin yolunu tuttuk,
Günün tek güzel şeyi İbrahim kardeşimle tanışıp,birlikte av yapmaktı...
Günün en şaşırtıcı şeyi ise forumdaki bir abinin bizi geçenin 2 sinde o karanlıkta tanıyıp nicklerimizle "sen şusun sen de şu di mi" demesiydi helal olsun vallahi :)
Sözün özü hayatımda gitmediğim kadar bu sene yemliye gittim ama sonu hüsran oldu her sene Üsküdar'ımda kurşun arkasına güzelce balık alırken bu sene büyük balığın aşkına gitmediğim,görmediğim yerleri gördüm ama büyük balık yok varsa da bize denk gelmedi :(
Sular hala sıcak diyen arkadaşların, dün gece 3 deki av esnasındaki yapraklara dokunmalarını isterdim,
Bir daha kolay kolay balığa gideceğimi bu sezon sanmıyorum doğum yakın ama görünen o ki çok şey kaybedeceğimi de sanmıyorum,
Rastgelsin
İbrahim Kürşat , Cumartesi gece ordayım gelin kovalara bakın, sarıkanat yoksa beni denize atın demişti. Denize senmi attın kendimi atladı kardeşim? Selamlar...

pttci

Yeni Üye
Adı
Şahin Ahmet Coşkuner
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben bugün İbrahim kardeşin önerisi üzerine Anadolu Kavağı'na gittim. Daha önce gitmediğim bir mera idi. Boş dönsem de merayı beğendim.

Gırgırlar kıyıya 10-15 metre açığa ağ serdiler ben oradayken. O bölge boğazın epey daraldığı yerlerden biri. 3 gırgır neredeyse boğazın tamamını kapatacak şekilde, kıyıdan kıyıya ağ serdiler.

Ben Sarıyer'de, Tarabya'da gırgırların katliam yaptığını görmüştüm. Ama Anadolu Kavağı'nda bugünkü durumu görünce, Tarabya'daki kıyım çok naif kaldı.

Biz boğazın ortalarında balığı çok bekleriz daha. Balıkların göç mevsimlerinde boğazın uçlarını tamamen kapatan gırgırlar varken, sürdürülebilir balıkçılık, doğaya ve diğer canlıların yaşam hakkına saygı gibi kavramlar birer kitabi bilgi olarak kalıyor.

Bu ekmek parası peşinde koşmak değil, bu talan, bu yağma.

Yusufbngl

Üye
Adı
Yusuf
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hava karardiktan sonra emirgana indim aksam 10’a kadar hic bir sey yoktu sonradan ufak ufak vuruslar aldik beraber avlandigim abim iki iadeli yaprak aldi bir adet cinekop aldi onun disinda kimsede bisey ciktigini gormedim.
2C903E2F-040A-4A3B-AF8F-50249B476F5E.jpeg

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Balıkların büyümesine daha var. gerekirse bu sene hiç çıkmam. yeterki oltama ufak balık gelmesin, gelecek nesiller balık görsünler. üsküdarda kovalarda gördükçe küçük yaprakları balıktan soğuyor insan. yalnız bir şey dikkatimi çekti alı koyan kadar balıkları salan genç arkadaşlar da vardı, balıkları kovalarına atan ihtiyarlara ders olması dileğiyle. tekneye çağıranlar var balık durumunu sordum teknede aynı , hep yaprak çok az sayıda iri balık var. bu sene tekne işine de gitmem artık.

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balıkların büyümesine daha var. gerekirse bu sene hiç çıkmam. yeterki oltama ufak balık gelmesin, gelecek nesiller balık görsünler. üsküdarda kovalarda gördükçe küçük yaprakları balıktan soğuyor insan. yalnız bir şey dikkatimi çekti alı koyan kadar balıkları salan genç arkadaşlar da vardı, balıkları kovalarına atan ihtiyarlara ders olması dileğiyle. tekneye çağıranlar var balık durumunu sordum teknede aynı , hep yaprak çok az sayıda iri balık var. bu sene tekne işine de gitmem artık.
"Al benden de okadar Engin"

Karaköyden tanıştığım beraber avlandığım muhabbet ettiğim yaşıtlarımın kovasında bile yapraklar gördüm, görüyorum
nazımız geçenlere ayıp yahu sen yapma balem bunu söylüyoruz, ama kime söylüyoruz nato kafa-nato mermer

sırf bu yüzden canım balık çektiğinde gittiğimde selamı verip kuytu köşeye çekilip istavritimi karnım doyacak kadar tutup kimseyle muhabbet etmeden dönüyorum,
geri salanlarda var ama çok az kişi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...