Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

empatik

Üye
Adı
harun acar
Zaman bulamadığımdan nadir balığa çıkabiliyorum.Bugün çıkmışken bir raporyazayım dedim.Saat 17:00-19:00.Yer haliç. Takım klasik çinekop takımı.3 iğneli mantarlı.Balık hala çok küçük.Bolca vuruş fakat 1 adet yakalandı.Oda nazikçe incitmeden oltadan çıkarılarak denize iade edildi.Küçük balık alma geleceğimi çalma:)20171107_185028.jpg 20171107_171518.jpg

Coskun Yasin

Aktif Üye
Adı
yasin Coskun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özgür tavsiye etmişti bana da. Vega Potenza almaya gidip, Salina ile döndüm İstoç'dan. -''Abi kaç kere balığa gidiyosun ki, gerek yok o kadar parayı vermeye'' deyince? vazgeçmiş ve Salina alarak dönmüştüm. İyi de söylemiş, iyi de etmişim. Ama ben, 1,60 boyunda bir cüce olarak 4,20 kamış zaten yeterince uzun, açılmamış hali bile neredeyse benim kadar. :) :) :)
Oyle deme abi Taylad,Filipinler,Endonezya,Burma,Mayammar,Malezya,Kamboçya boy ortalamasına gore ortanin ustundesin bu ulkelerde nerdeyse dunya nufusunun yarisi :)

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kerem , 3 parça hangi kamışı alirsan al, en kısası yine Salina kadar zaten. 3 parça kamislarin genel özelliği bu. Salina senin işini başta görecektir. Değiştirmek istersen bile çok zarar etmeden kolayca satarsin zaten. Yok satıyor kamış. Kenan bile çok uzun zaman Salina kullandı ve 250 gramla atışlar yaparken ben bizatihi gördüm.
salina nette maksimum 200 gr atarlı diye gösteriyor nette yanlış olabilirmi

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
salina nette maksimum 200 gr atarlı diye gösteriyor nette yanlış olabilirmi
Hayır 200gr atarlı bir kamış. Ancak dayanıklılığı daha fazla. Yani üzerinde yazandan daha fazla ağırlıkları atabiliyor. 240-250 atmışlığımız çoktur..

Yusufbngl

Üye
Adı
Yusuf
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar, bugün haliç metro köprüsündeyken yunuslar dikkatimi çekti bu balıklar normalde halice giriyorlar mı bu iyi bir işaret mi? (Çok güzel hayvanlar bu kadar yakından görünce heyecanlanıyor insan :D )
IMG_7366.PNG IMG_7367.PNG

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
arkadaşlar bir sorum olucak 300metre ip misinamı almak daha uygun olur yoksa 500metremi bunu neden soruyorum bunu makinaya sarıcagız 500metre alsam artıcak ek yapacam 300alsam makinayı tap doldurumuş olucam tabi zamanla kopmalar olucak kısalacak sizin degerli fikirlerinizi almak isterim 300mü 500m ne dersiniz ....VE unutmadan YEMLİDE kurşun arkası rapalada istavritde kullanacam hangi kalınlıgı alayım 0.8--14mm 6,70gr kaldırıyor 1.0 --16mm 9.07gr kaldırıyor 1.5--20mm 11kg kaldırıyor

Son düzenleme:

İST1453

Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oyle deme abi Taylad,Filipinler,Endonezya,Burma,Mayammar,Malezya,Kamboçya boy ortalamasına gore ortanin ustundesin bu ulkelerde nerdeyse dunya nufusunun yarisi :)
Cansın Coskun :) Çok nazik ve ince düşüncen için yürek dolusu teşekkür ederim. Ben de kendimi selvi boylu olarak tanımlıyorum. Boy konusunda birileri aşağıdan yukarı (daha doğrusu yukarıdan aşağı doğru -çünkü herkes benden uzun-) bakıp da? imalı bir biçim de ''SELVİ''? deyince, Japon Selvisi canım. Oralarda biraz kısa oluyormuş diyorum. :))

Serkk

Üye
Adı
Serkan
Babamın hastalığı nedeniyle uzun bir süre sonra dün kurucesme meraya gittim.Gunduz istavrit hava kararmasıyla birlikte güzel yemli çinekop yaptı.(23 cm)
Balık bolken herkes balık tutar mesele balığı arayıp bulmakta diye düşünüyorum.Ama gördüğüm kadarıyla buradaki konular hep aynı.
Okuma salina nasıl?
Ip misina mi monofilement mi?
Ali express den söylesek mi?
Makine tavsiyesi?
Yazık ediyoruz 3865 sayfalık güzelim konu başlığına...

Alikatirci

Aktif Üye
Adı
Ali Katirci
arkadaşlar bir sorum olucak 300metre ip misinamı almak daha uygun olur yoksa 500metremi bunu neden soruyorum bunu makinaya sarıcagız 500metre alsam artıcak ek yapacam 300alsam makinayı tap doldurumuş olucam tabi zamanla kopmalar olucak kısalacak sizin degerli fikirlerinizi almak isterim 300mü 500m ne dersiniz ....VE unutmadan YEMLİDE kurşun arkası rapalada istavritde kullanacam hangi kalınlıgı alayım 0.8--14mm 6,70gr kaldırıyor 1.0 --16mm 9.07gr kaldırıyor 1.5--20mm 11kg kaldırıyor
Ben 450 mt power pro almıştım. 0.15 mm. Muazzam. Önceki yıllarsa yarısını sarmıştım. Şimdi diğer yarısını sardım. Hatta her sarımda 150 mt yeterli. Makara altınada monofilament aarmıştım. Üstüne gerekmyok. Boğazda 100 mt atıyorum. Dibe inmesi filan en fazla 15 mt filan bilemediniz 20 mt. Belki daha azda gidiyordur. 3 sefer kullanırsınız. Makinayı tamamen iple doldurmanın anlamı yok bence. Jig avı olsa farklı durum ama boğazda rapala arkası filan bence gerek yok.

Bu anlattıklarım benim in geçerli. 100-110 atan biri için. Ama 200 mt kurşun atıyorsanız benim anlattıklarım çöpe... ;)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...