Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ara ara bir takım bilgiler için üye olmaksızın bu forumu izliyordum ve çok ilginçtir ki bu başlıktır, yani içeriğindeki samimiyettir beni üye yapan.
Balıkçılık bekleme işidir, sabır işidir. Gönül işidir, muhabbet işidir, saygı işidir en başta. Sen nasıl balığa gittiğinde iki kelam etmeden vakit geçmiyorsa, bu ortama gelenler de işte o balığa gittiğinde iki kelamı seven insanlar. Yansıması yani hayatı algılayış biçiminin. Maaşla tuttuğun adamın mı var ki her geldiğinde sana esas duruşta rapor verecek.
Emek harcayacaksın, zaman harcayacaksın, takip edeceksin, aradan bir şeyler kapmaya çalışacaksın. Yani ha bir balıkçı barınağını ziyarete gidip iki muhabbetin belini kırarken bir şeyler de öğrenmişsin, ha burası...
Bu arada kız kulesi, camii önü vs. geçerken baktım bişey göremedim deyip rapor da vereyim tam olsun:)

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Babamın hastalığı nedeniyle uzun bir süre sonra dün kurucesme meraya gittim.Gunduz istavrit hava kararmasıyla birlikte güzel yemli çinekop yaptı.(23 cm)
Balık bolken herkes balık tutar mesele balığı arayıp bulmakta diye düşünüyorum.Ama gördüğüm kadarıyla buradaki konular hep aynı.
Okuma salina nasıl?
Ip misina mi monofilement mi?
Ali express den söylesek mi?
Makine tavsiyesi?
Yazık ediyoruz 3865 sayfalık güzelim konu başlığına...
Kardesim sende haklısın, baslıkan rapor kelimesini cikartsak veya yanina ve ilgili paylasimlar eklesek sorun cozulur mu?

Balik varken inan bizde makineye ip sardirmiyoruz ;)

Ama heryeri yaprak ve etci basmis. Konusmak paylasmak istedigimiz tayfa bu baslikta, baska baslik acsak bakan olur bakmayan olur.

Ayrica janatimce boylelikle google searchle gelen ile gercekten takip eden ayriliyor. Sayet amac baligi bulmaksa son 5 bilemedin 10 sayfaya goz gezdirmen yeter. Zaten konu bogaz olunca 3 gun once Rivada tutulan balik 3 gun sonra Marmaraya varmis oluyor cogu zaman ;)

Baska bir arkadasimiz forumdan cikmayi falan tavsiye etmis, takip ettigim kadari ile sen bu tavsiyeyi haketmiyorsun. Terbiyesini asmayan kimse de haketmiyor, etciler haric.

Bence herkes kalsin, ama once ortama bir bakip ona gore adapte olsun, nacizane ben oyle yaptim, zaten amacim hicbirzaman balik bulmak degildi, oyle olsa kimilerinizdeki kamis makine parasina 2 sonar cihazi aliniyor ;)

Sevgi ve saygilarimla...

Son düzenleme:
B

BS Okuru

Misafir
eminsiniz degilmi sonra 220ye geçme gibi bı durumum olursa sıkıntı çıkarmaz o zaman
kerem 92 kg kılom var kıyafet vs derken 98-100 kg ara bır kıloya ulasırım sanırım ınan o kamısla benı bıle suya atarsın :) dıger arkadaslarında dedıgı gıbı baslangıc sevıyesı ıcın salına bır haylı ısını gorur.kamısı kullandıkca meraya sıklıkla gıttıkce farklı kamısları makınaları goruceksın zaten sonrasında corap sokugu gıbı kamıs ,makına degıstırıceksın. ve aradıgın ekıpmanı bulucaksın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kerem 92 kg kılom var kıyafet vs derken 98-100 kg ara bır kıloya ulasırım sanırım ınan o kamısla benı bıle suya atarsın :)
rahat atış sağlayan cinslerden yani kursunu bana hafifletcekmi eğer öyleyse çok iyi :D

B

BS Okuru

Misafir
rahat atış sağlayan cinslerden yani kursunu bana hafifletcekmi eğer öyleyse çok iyi :D

bu gorecelı bı kavram kerem her kamıs herkezın elıne oturmuyor malesef bunu anlamak ıcın senın kamısı kullanman gerekıyor. kullandıkca urunlerı hangı urun elıne oturuyor bunu daha ıyı anlamıs olursun. benım bogazdakı ılk tecrube ettıgım kamıs lınefe exdream kamıs ıdı sonrasında salına ve dıgerlerı ıle devam ettı . merdıvenlerı tek tek cıkmak ıyıdır kullandıkca urunlerı kamıslar ,makınalar hakkında tecrube sahıbı oluyorsun.sonrasında akısına bırak zaten aradıgın kamıs ve makına senı bulur bır sekılde.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
salina nette maksimum 200 gr atarlı diye gösteriyor nette yanlış olabilirmi
Hayır 200gr atarlı bir kamış. Ancak dayanıklılığı daha fazla. Yani üzerinde yazandan daha fazla ağırlıkları atabiliyor. 240-250 atmışlığımız çoktur..
Ben yazmadan zaten cevap gelmiş :) Teşekkürler.
Kerem normalde üzerinde yazilan atar kadar kullanmak lazım ama bazı kalmışlar ile yazılan atar değerinin üzerine çıkarılabiliyor. Kamış sağlam kamış, üslubu ile atarsan atabilirsin Salina ile 200 gram üzerini.
Mesela Makaira 3 parça atarı 250 yazıyor üzerinde, Kahraman abi diye eski bir gulleci var mesela ben onu 300 gram atarken gördüm, haaa belli bir miktar erim dusuyordur ama atılmaz anlamına gelmez.

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bunlar hep balık olmadığından :) balık olsa raporda olur, burayı bulmuş, üye olmuş hiç kimseye çıkması tavsiye edilmemeli, burayı bir şekilde bulan bilinçlidir, bilinçli olma adayıdır, düşüncesini paylaşmış başımız üstüne... @Serkk geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Serkk

Üye
Adı
Serkan
Kardesim sende haklısın, baslıkan rapor kelimesini cikartsak veya yanina ve ilgili paylasimlar eklesek sorun cozulur mu?

Balik varken inan bizde makineye ip sardirmiyoruz ;)

Ama heryeri yaprak ve etci basmis. Konusmak paylasmak istedigimiz tayfa bu baslikta, baska baslik acsak bakan olur bakmayan olur.

Ayrica janatimce boylelikle google searchle gelen ile gercekten takip eden ayriliyor. Sayet amac baligi bulmaksa son 5 bilemedin 10 sayfaya goz gezdirmen yeter. Zaten konu bogaz olunca 3 gun once rivada tutulan balik 3 gun sonra varmis oluyor cogu zaman ;)

Baska bir arkadasimiz forumdan cikmayi falan tavsiye etmis, takip ettigim kadari ile sen bu tavsiyeyi haketmiyorsun. Terbiyesini asmayan kimse de haketmiyor, etciler haric.

Bence herkes kalsin, ama once ortama bir bakip ona gore adapte olsun, nacizane ben oyle yaptim, zaten amacim hicbirzaman balik bulmak degildi, oyle olsa kimilerinizdeki kamis makine parasina 2 sonar cihazi aliniyor ;)

Sevgi ve saygilarimla...

Konuyla ilgili söylediklerim uzun süre yağmur yememiş,balığı kovalamamış,farklı teknikleri uygulamamış,artık;meralari,yosun kokusunu unutmus arkadaşlara ağır gelmiş ve de bu nedenle forumdan çıkmamı isteyecek kadar cüretkar olabilirler hay hay..
Lakin felsefe yapmaya çalışan bu arkadaşlardan önce sözde üstadliklarini göstermelerini rica ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...